Volt már valaki hasonló helyzetben gyerek anyakönyv miatt?
Sziasztok!
Most szembesültünk vele, hogy a magyar törvények nem az igazságot hanem a jogot védik.
Adott a párom és én és megtudtuk hogy a várva várt gyermekünk megfogant, viszont épp egy válás közepén vagyok amit még nem mondtak ki és kiderült, hogy hiába nem az ex az apa az ő nevère írják a gyereket még azután is , hogy ha kimondták a válást , de nincs idő szülésig intézkedni.
Leírnátok, hogy nektek mik a tapasztalatok , mennyi idő míg ez elhúzódhat illetve hogyan lehetne ezt megakadályozni? Nagyon bosszant ez az egész jogrendszer.
Előre is köszi.
(Pontozzatok le,de èn azt nem értem, mi a fenéért nem váltatok el a fèrjeddel,mielőtt új kapcsolatba nem kezdtél?!?)
A baba születéséig van mèg idő,addig lezajódhat a vàlás! Illetve apasági nyilatkozatot nem lehet ilyenkor tenni a párodnak?
Apaságit simán nem fogadnak el.
A törvényben apasági vélelem van.
Tehát ha a fogantatás idejében házas vagyok akkor ha a válás nem zajlik le akkor a férj nevét kapja a gyerek.
Ha lezajlott akkor még úgyis a férj nevét kapja ha 300 napig nem történik semmi jogi lépés.
Pert kell indítani az apasági vélelem megdöntésére, az exférjenke nyilatkozni kell hogy nem az övé stb...tiszta horror.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!