Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 1 gyerekes családok! Milyen...

1 gyerekes családok! Milyen egykének lenni? Hogyan éli ezt meg a gyereketek?

Figyelt kérdés

Mi jelenleg csak 1 babában gondolkodunk, mivel úgy vagyunk vele, hogy szeretnénk anyagilag normálisan ellátni, de úgy érezzük kettőt már picit megterhelő lenne anyagilag, talán nélkülözni is kellene, azt pedig nem szeretnénk.

Egyébként én nem vagyok egyke, de úgy érzem, ha babát szeretnénk akkor azt felelősségteljesen kell csinálnunk.:)

Persze ki tudja addigra hogy fogunk állni, mivel még az első is csak tervben van, de nagyjából egyben gondolkodunk csak.

2015. nov. 5. 15:10
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
60%
lemaradt: szűkösen azt úgy értem, hogy egy adott színvonalon élünk, abba nem férne egyébként sem bele egy 2. baba. Persze, ha sok sok dologról lemondanánk, akkor még egy 3. is beleférne. De nem. Mi hárman vagyunk egy család, és így érezzük teljesnek. Jöhetnek a kövek, már megszoktam..
2015. nov. 5. 18:19
 12/20 anonim ***** válasza:
77%

"De akinek csak egy kicsit van rá keret, inkább vállaljon, még ha lemondással is jár"

Na én ezért pontoztalak le.

Mert egy gyerek ne azért szülessen vagy ne szülessen meg, mert anyagilag belefér, vagy nem.

Nálunk bőven beleférne még egy gyerek. Egyáltalán nincsenek anyagi gondjaink. DE NEM AKARUNK még egy gyereket. Egyszerűen nem tudnék jó anyja lenni 2 gyereknek. És szerintem fontosabb egy gyereknek egy kiegyensúlyozott szülőpár, mint egy testvér...

Arról nem is beszélve, hogy sem én, sem a férjem nem vagyunk jóban a testvéreinkkel. Az egyke barátnőm sokkal közelebb van hozzám lelkileg, mint bármelyik testvérem (3 van).

2015. nov. 5. 18:45
 13/20 anonim ***** válasza:
A 4-es válaszolónak a válaszát felüdülés volt olvasni számomra. Hasonló cipőben járunk. Könnyű várandóság, könnyű szülés, tünemény kisfiú. DE nekem ennyire van energiám. Én azt hiszem egy gyerekes anyának születtem. Anyagilag megengedhetnénk a második, sőt talán a harmadik babát is de nem akarom. Sem a párom. Ő egyébként egyke, és elmondása szerint sosem hiányolta a testvért. Így ez engem megnyugtat. Egyelőre a fiunk sem érzi hátrányát. Nagyon sokszor megkapom, hogy önző vagyok, mert nem vállalunk második babát. De én úgy érzem inkább egy gyereknek leszek kiegyensúlyozott, boldog édesanyja, mint kettőnek, háromnak stb. ki tudja milyen. Szerencsére a párom egyetért velem, más véleménye meg nem számít, még ha néha nehéz is figyelmen kívül hagyni.
2015. nov. 5. 21:24
 14/20 anonim ***** válasza:
19%

nem értettél meg.

én arra gondoltam hogy ha csak nincs olyan elethelyzet/megelhetesi gond amely veszelybe sodorna a meglevo gyereket egy masik gyermek erkezese, felnevelese mellett, akkor az ember adja meg a testvert a gyermekenek.

ez a velemenyem es vallalom, nyugodtan pontozd le, csak fogd fel hogy epp azt irom en is, hogy az anyagiak - ha csak nem el olyan rossz korulmenyek kozott a csalad - nem lehetnek befolyassal egy ilyen dontesre.

en ugy gondolom hogy a csalad tervezesenel a meglevo gyermek szempontjait kell vizsgalni. neki még 90 evet kell leelnie ezen a foldon, neked mar csak 50et. ne ehezzen, legyen teto a feje folott, legyen neki futes es villany. ha mindez meg van a masodlagps szempont, hogy a csaladja a ti halalotokkal ne muljon el, legyen egy testvere. aki ez ele helyezi a sajat kenyelmet - holott anyagi feltetelek megvolnanak- azzal en nem ertek egyet. aki egyke gyermekt nevel, az o dontese. szive joga. de akkor vallalja fel hogy amikor nem vallalt akkor a sajat erdeke szerint dontott. minden mas csak mentegetozes (ismetlem, ide nem ertve a melyszegenysegben eloket)

2015. nov. 5. 21:27
 15/20 anonim ***** válasza:
71%
mint ahogy a 13-as le is irja nincs ra energiaja. ez oszinte. ennyi.
2015. nov. 5. 21:29
 16/20 anonim ***** válasza:
0%

az hogy te nem vagy joban a testvereiddel az nem egy megfelelo indok arra hogy a te gyermeked miert nem kaphat testvert. lehet hogy neki sokkal jobb kommunikacios kepessegei vannak (hiszen mindne konfliktus csak kommunikacio kerdese) es tok jol kijonnenek a testverevel. az hogy "en is boldog egyke vagyok" szinten nem indok...hisz fogalma sincs aannak aki ezt irja milyen oromteli ha van egy testvere.

ez olyan mintha en azt mondanam mikor még szuz vagyok hogy az eletem teljesen boldog szex nelkul (ha tudnad milyen boldog ha szex is van..:)

amit eloszor irsz, hogy tulsagosan leterhelne a kapcsolatotok es ezzel artanatok a meglevonek, az mar inkabb elfogadhatobb szamomra.

2015. nov. 5. 21:32
 17/20 anonim ***** válasza:
Ez mind szép és jó, utolsó! Minden 2. ember nem jön ki a tesóval. Ilyenkor mi van? Biztosan jó lesz nekik marakodni az örökségen...
2015. nov. 6. 08:18
 18/20 anonim ***** válasza:
27%
nem tudom, az én környezetemben mindenki kijön a testvérével...érdekes közösségben élhetsz...van erre valami hivatalos statisztikád is? :) én egyébként megértelek, na de nálam pl mindenki elvált a környezetemben, ennyi erővel akkor senki ne házasodjon, nem?
2015. nov. 6. 10:00
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Azt hiszem, egy gyereknek akkor kell megszületnie, ha a SZÜLŐK AKARNAK gyereket. Ne azért, hogy legyen kivel játszania a meglévőnek...

És köszönöm, nagyon jó kommunikációs képességeim vannak, mindenkivel szót értek, ezáltal sok barátom is van, de a testvéreimmel mégsem olyan jó a viszony. És nem miattam...

Azért nem szülök, hogy "majd ne legyen egyedül a fiam", mert nekem is a férjem a legnagyobb támaszom, nem a testvéreim. ÉS a legjobb barátnőm...

Szóval nem kell ahhoz egyáltalán testvér, hogy ne legyen magányos az ember felnőttként, sőt. A családunkat ugye nem mi válogatjuk, de a társunkat és barátainkat igen.

2015. nov. 6. 10:16
 20/20 anonim ***** válasza:
jól van, pontozgassál csak, én nem pontozgatlak le, részemről én elfogadom, hogy nem lehet mindenkinek ugyanaz a véleménye egy adott témában. Köszönöm hogy megosztottad velem a tiédet, még ha nem is tudok azonosulni vele.
2015. nov. 6. 11:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!