Aki azt hangoztatja, hogy fiatalon (20 év körül) ideális az első gyereket vállalni, ők hogy gondolja, hogy tudja két tini megteremteni a közös külön életüket és mindent, ami a gyereknek kell?
Sokan írják, hogy 20 évesen már szülni kell, mert "jaj utána már el van késve az ember, meg régen is akkor szültek", hogy gondoljátok?
Miből tudja előteremteni két 20 éves ami kell? Igen, munka. De addigra max egy OKJ-t tudnak letenni.
Unokaöcsém 20 éves, netto 230 ezret kap kézhez, plusz 13. havi + cafetéria (villanyszerelő az egyik autógyárban). Barátnője 19 éves, egy éve dolgozik felszolgálóként, bejelentett munkája van. A lány örökölt egy házat az édesanyjától, igaz, lenne rajta felújítandó dolog, de lakható. Nem tervezik még, de ha jönne a baba, náluk nem lenne gond.
Tudom, hogy nem ez az általános, de igen, van ilyen is!
23 évesen szültem, alapból nem akartam diplomát szerezni, mert azzal is sok ember kitörölheti a hátsóját, így szakmát szereztem helyette, illetve az évek során még kettőt, hogy több lábon álljak.
19 éves koromban kezdtem el dolgozni, a párom is dolgozott, jelenleg is dolgozunk, már 5 éves a gyerkőc, mindig volt és van is mit enni, mindent megkap a gyerek, amire szükséges van, nekünk is megvan, amire szükségünk van, úgyhogy köszönjük szépen, jól vagyunk!:)
Nem KELL szülni húsz évesen, de miért baj az, ha valaki ezt ennyi idősen megteszi? Két tini? A fenét tini.
Amikor a fiam született, 20 éves voltam, két év munkaviszonyom volt már akkorra, főállásban, mivel szakmám volt, és abban dolgoztam.
Most nyolc éves, és visszatekintve nekem teljesen úgy tűnik, hogy megvolt mindig mindene, de nyilván te jobban tudod :D Dolgoztunk mindketten, én kétéves koráig otthon voltam, de utána mentem vissza én is dolgozni. GYED alatt a szakmám mellé szereztem érettségit, utána munka mellett diplomát is, meg még egy szakmát. Nekem ez a sorrend tök jó volt így, ha visszamehetnék az időben, akkor sem csinálnám máshogy.
Sziasztok, én nem szolom le a fiatalokat persze aki nem az anya-anyos-albérletbe szüli a gyerket, szerintem fiatalon is meglehet oldani bármit.
22 éves vagyok a férjem 23, 33. hétben tartok, van sajat lakásom igen szülök vették, nem mert gazgagok vagyunk hanem mert nem cigire italra bulira verték el pénzüket hanem hosszas évek munkáibol :) mivel én nem dolgoztam tanultam igy nem fogok kapni olyan huu de nagy pénzt .... párom dolgozik :) igy ketten most még megélünk 120 ezer ft havonta, majd ez növekszik vmennyivel , csak nem tudom pontosan mennyi igy most gyes. Jó fiatalon szerintem az ember 22 év ugyan azt csinálta most jöjön egy kis változás az életünkbe :)
Nem olvastam el a válaszokat....én 19.5 évesen szültem a fiamat 1992-ben.'90 nyarán ismerkedtem meg a későbbi Férjemmel-Ő 29 éves volt akkor,én 18-decemberben Hozzá költöztem(amint betöltöttem a 18. évemet),'91 júniusában érettségiztem,nyár végén összeházasodtunk,'92 nyár elején megszületett a gyerkőc.A Férjem kicsit se volt tini,saját bolttal,vállalkozással rendelkezett,és épülőben volt a ház is...onnantól együtt vittük a céget,én közben több sulit is elvégeztem(kereskedelmit,pénzügyit),és csináltuk a dolgunkat.Ma már 3 gyerekes anyuka vagyok,még mindig saját céget viszünk,és köszönjük,jól vagyunk(annyi,hogy az első találkozás óta 25 évet,az első gyerek születése óta 23.5 évet öregedtünk.
Én nem mondom,hogy szülni KELL,de én mindig is fiatalon szerettem volna anyuka lenni!A legkisebb gyerekünk lány,3 éves.A világ sokat változott a '90-es évek óta,de ha a lányom úgy dönt,fiatalon lesz anyuka,mindenben támogatni fogom.Szerencsére a lakhatás kérdése nem gond,mert a házunk felső szintje a 2 kisebb gyereknek lesz kialakítva,egyenként 80 nm-es lakással(a legnagyobb külföldön tanul felsőoktatási intézményben,mivel már 4 éve kint van,jövőre állampolgárságot kap,és egyáltalán nem akar hazaköltözni(amit én támogatok,és egyet is értek vele)).Vannak siker sztorik is,bár tudom,ez a ritkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!