Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Természetes szülés okozott...

Természetes szülés okozott valami kárt bennetek?

Figyelt kérdés

Gondolok itt ilyenekre,hogy kitágult hüvely,inkontinencia,méhszáj lentebb,hüvely elő esés stb.

Csak úgy érdekelne.

2015. okt. 30. 14:48
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem, szerencsére semmit.
2015. okt. 30. 18:19
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
3 hüvelyi szülés, semmi problémám nem maradt utána.
2015. okt. 30. 19:02
 13/23 anonim ***** válasza:
74%
10.válaszoló:úgy értettem,hogy nem azért szültem meg ilyen gyorsan,mert pl. burkot repesztettek,vagy oxitocint kaptam,esetleg kézzel tágítottak.Mert a vajúdás kezdetekor még nem derül ki,mennyire lesz gyors a folyamat,azért ahhoz kell egy kis idő.Mellesleg nem értem miért is lettem lepontozva....
2015. okt. 30. 19:28
 14/23 anonim ***** válasza:
Hólyagsérvem lett, enyhe méhsüllyedésem és még enyhébb inkontinenciám. Intim tornával a hólyagsérvet meg az inkontinenciát helyre tudtam hozni.
2015. nov. 3. 21:21
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
4-et szültem természetes úton, semmi gond nem lett belőle. Azóta is jó a szexuális életünk. Semmi egyéb gondom sincs, pedig 45 éves vagyok.
2015. nov. 3. 23:27
 16/23 anonim ***** válasza:
0%
Erősen meg kell különböztetni a türelmes, saját tempóban lezajló valódi természetes szülést és a medikalizált kórhazi hüvelyi szülesztést. A kettő még csak nem is hasonlít. Sem élményben sem szövődményekben.
2015. dec. 1. 10:03
 17/23 A kérdező kommentje:
Utolsó: akkor van tapasztalatod mindkettőről?
2015. dec. 1. 10:27
 18/23 anonim ***** válasza:

4-es vagyok. Mint írtam nekem erősen " medikalizált kórhazi hüvelyi szülesztést"-em volt, és nulla, tehát semmi szövődmény.

Úgyhogy azért nem kell általánosítani, mert a "háborítatlan otthonszülésbe" konkrétan meghalt volna a fiam. Szóval a szerencsén múlik, ha otthon szül az ember.

Inkább vállalom a kórházit, de mindketten rendben legyünk!

2015. dec. 1. 10:30
 19/23 anonim ***** válasza:
Szerencsére semmi, vákuummal szültem, így vágtak, aztán varrtak, kellett egy 3-4 hónap míg visszarendeződtek a dolgok, de azóta minden a régi, a varrat nem is látszik, nem is érzem.
2015. dec. 1. 10:59
 20/23 anonim ***** válasza:

Nekem mind a kettőt indították, húzták, nyomták és óriási babák voltak.

Az első után lett egy végbél sérvem és nehezebben tudtam wc-re menni, illetve ha kellett, akkor azonnal menni kellett, nem volt nagyon tartása a záróizomzatnak. Ez kb. 6 hónap alatt magától rendeződött, de teljesen csak a következő szülésre jött rendbe. Féltem tőle, hogy még durvább lesz, de a második után semmi ilyesmi nem volt, pedig 2 éven belül szültem a másodikat is.

A második szülésnél sokkal nagyobbat kellett vágniuk és kettő helyen is. Sajnos amit most érzek belőle, hogy belül a hüvelyfal egy részen szerintem összenőtt, mert húzódik, kemény, heges és még fáj. 3 hónapja szültem, bízok benne, hogy elmúlik ez is. Nem maradtam tág és nem lett egyéb gond a repedésekből, vágásokból, persze picit más a bemenet, mint korábban, de betudtam a természetes szülésnek és nem is vártam ugyan olyan állapotokat, mint előtte. Ez az összenövés szerű valami most kellemetlen, de majd kiderül, hogy oldódik e, adok neki 1-2 évet tanulva az elsőből.

2015. dec. 1. 11:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!