Természetes szülés okozott valami kárt bennetek?
Gondolok itt ilyenekre,hogy kitágult hüvely,inkontinencia,méhszáj lentebb,hüvely elő esés stb.
Csak úgy érdekelne.
4-es vagyok. Mint írtam nekem erősen " medikalizált kórhazi hüvelyi szülesztést"-em volt, és nulla, tehát semmi szövődmény.
Úgyhogy azért nem kell általánosítani, mert a "háborítatlan otthonszülésbe" konkrétan meghalt volna a fiam. Szóval a szerencsén múlik, ha otthon szül az ember.
Inkább vállalom a kórházit, de mindketten rendben legyünk!
Nekem mind a kettőt indították, húzták, nyomták és óriási babák voltak.
Az első után lett egy végbél sérvem és nehezebben tudtam wc-re menni, illetve ha kellett, akkor azonnal menni kellett, nem volt nagyon tartása a záróizomzatnak. Ez kb. 6 hónap alatt magától rendeződött, de teljesen csak a következő szülésre jött rendbe. Féltem tőle, hogy még durvább lesz, de a második után semmi ilyesmi nem volt, pedig 2 éven belül szültem a másodikat is.
A második szülésnél sokkal nagyobbat kellett vágniuk és kettő helyen is. Sajnos amit most érzek belőle, hogy belül a hüvelyfal egy részen szerintem összenőtt, mert húzódik, kemény, heges és még fáj. 3 hónapja szültem, bízok benne, hogy elmúlik ez is. Nem maradtam tág és nem lett egyéb gond a repedésekből, vágásokból, persze picit más a bemenet, mint korábban, de betudtam a természetes szülésnek és nem is vártam ugyan olyan állapotokat, mint előtte. Ez az összenövés szerű valami most kellemetlen, de majd kiderül, hogy oldódik e, adok neki 1-2 évet tanulva az elsőből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!