GYED helyett mehetek táppénzre?
GYED-et bizonyos dolog miatt nem kaphatom meg, csak a GYES-re vagyok jogosult, ez a bizonyos dolog nem befolyásolja a munkavégzés időtartamát (korlátlan), nem befolyásolja a TGYÁS-t, amit meg is kaptam anno, miután lejárt a TGYÁS, sajna a GYED-et kapom.
Mivel a bizonyos dolog nem befolyásolja a táppénzt, azt is kaphatok.
Ha ez tényleg valóban így van, akkor kiírhat e az orvos táppénzre a GYED időtartamára, ami még kb. másfél év?
A GYED és a táppénz ugyanazokból az alapokból épikezik,igy ha az egyik jár, akkor a másik is kell járjon. Érdekes, még nem hallottam olyat, hogy valakinek a munkaviszonya él, de nem kaphat GYED-et, mig táppénzt igen. Esetleg elmongódhatnád, mi az a bizonyos, hátha okosabbak leszünk, és tudunk segiteni.
ҝ
Bocsánat, elírtam fent...sajna a GYES-t kapom.
Azóta beszéltem a háziorvossal, nem kivitelezhető az én esetemben a táppénz, mert a bizonyos dolog egy állapot, csak olyan esetben tudnának táppénzre venni, ami indokolná a munkavégzést ellátását (pl. súlyos betegség )ami az én eseteben a bizonyos dolog nem akadály az ellátásban, csak olés ahogy az 1. válaszoló írta, inkább "megkímélek" mindenkit az ellenőrzéstől.
Mindegy, ha már eddig kibírtam a GYES-sel járó anyagi nehézséget, akkor addig ki bírjuk valahogy.
(A táppénzre kaptam vna 72 ezret, a GYES sajna 25 ezer.)
Azért köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!