Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit csináljak ha nem akarok...

Mit csináljak ha nem akarok hüvelyi úton szülni és a szoptatástól is viszolygok?

Figyelt kérdés
Lelki okai vannak. A túlzott elhizástól is félek, igaz egészséges ètkezem. Ha valaki volt aki így érzett leírhatná hogy alakult a terhessége?
2015. okt. 23. 18:01
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
29%

Keress dokit aki vállal császárt, NE bababarát kórházba menj, mert ott erőltetni a fogják a szoptatást, kérj VIP szobát (oda ritkábban mennek, ritkábban mondogatják, h szoptatni kellene) és ne szoptass.

Attól még a gyerekedet szeretheted :)

2015. okt. 23. 19:15
 12/16 anonim ***** válasza:
84%

Igen, szeretheti a gyerekét. És vállalhat is. De én úgy gondolom egy anyának minimum elvárásnak kell lennie magával szemben, hogy a problémáit, amik nyilvánvalóan vannak, megoldja! Ha a baba kerek lesz, hurkás és sokan kritizálják, hogy kövér, akkor mi lesz? Ha a terhesség alatt tele leszel csíkokkal, és marad hasad, mert genetika is van benne, akkor mi lesz? Sorolhatnám. Aztán meglepődünk, hogy ha a gyereket okolod a változásokért, előjön a szülés utáni depressziód, a gyerek étkezését visszafogod, nehogy kövér legyen, később átadsz neki egy beteg önképet és egy beteg női képet arról, hogy milyen egy szép ember, és úgy nő fel, hogy a tulajdon anyja tele volt görcsökkel.

A felelőssége egy szülőnek nem odáig terjed, hogy életet ad, akárhogy is. Sokkal tovább! Egy életre szól! Ha nem rakod helyre magad, akkor károkat fogsz okozni a gyereked lelkében. UTálhatsz és lepontozhatsz, de ilyen nő mellett nőttem fel, és anyámnak is nehéz hívni. Foglalkozz magaddal a gyereked érdekében! És nem azért, hogy hüvelyi úton szüld meg és szoptasd, hanem azért, hogy esélye legyen egy egészséges női képet kapnia a világból! Te leszel az alap neki! Tiszteld annyira, hogy legalább megpróbálod helyretenni magad!

2015. okt. 23. 19:32
 13/16 anonim ***** válasza:
48%

12-es én is ilyen anya(és apa) mellett nőttem fel. És pont azt érzem, mint a kedves kérdező. A különbség szerintem köztünk és a szüleim között, hogy én tisztában vagyok azzal, hogy ez nem jó így és változtatni akarok, illetve tudatosan figyelek majd arra, hogy a gyerek felé ne ezt kommunikáljam.

Ennek ellenére én is rettegek a szülés összes formájától (orvosi beavatkozásoktól általában), illetve a szoptatás nekem is rettentő furcsa gondolat, mivel valahogy nem erre használtam eddig a mellbimbómat, hanem mint erogén zóna...

Én is rettegek az elhízástól, mert hízásra hajlamos vagyok, de egy 5 éve stabilan tartottam a súlyom, viszont a fogamzásgátlónak köszönhetően pár hónap alatt felszaladt 3 kg. Most ezzel küzdök.

Bennem is sokszor megfogalmazódik a kérdés, hogy hogy fogom én ezt kibírni, miért van az, hogy csomó anya szerint a szülés csodálatos élmény, mikor a hüvelyi pokolian fájdalmas, főleg a tágulási szakaszban vagy a császár, ami egy hasi műtét gyakorlatilag.

Szeretnék gyereket, és tudom, hogy jó szülők leszünk a párommal, mert azok akarunk lenni. Tanultunk a szüleink hibáiból és ami a legfontosabb, hogy szeretni fogjuk a gyereket, nem valami élősködő koloncnak tekinteni. Tanultam is gyermeknevelést, úgyhogy hiszem, hogy van hozzá érzékem, mert a tanultak csak megerősítették a saját álláspontjaimat a témában.

A lényeg, hogy én megértelek kedves kérdező. Igenis jogod van hozzá, hogy félj és mégis gyereket vállalj. Ezek, amiktől félsz, pusztán fizikai dolgok. Át kell esni rajtuk a számodra leginkább megfelelő körülmények között. A lelki részét és a gyereknevelést ettől függetlenül csinálhatod jól, ugyanúgy lehetsz jó anya mint bárki más, aki imádja a szülést. Ez egy teljesen lényegtelen mozzanat szerintem.

Tesóm 6 kilót hízott, ebből 2 maradt meg szülés után, de most már az sincs rajta. Nem törvényszerű, hogy meghízol, de azért figyelj oda arra mit eszel, már a gyerek miatt is.

Ha mégis felszaladna pár kiló, szülés után leadhatod. :)

Kitartás, én hiszem, hogy mi is meg tudjuk csinálni. :)

2015. okt. 23. 19:47
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Én azt írom neked,hogy az anyaság legnehezebb része messze nem a szülés, vagy a szoptatás... :)
2015. okt. 23. 19:54
 15/16 anonim ***** válasza:
49%

Egyet értek a 14-essel. :)

2-szer szültem, tökre megértem, h nem akarsz hüvelyi szülést... nem egy nagy élmény. :)

Szoptatni meg nem muszáj. Nekem nem volt elég tejem, így tápszeresek lettek a gyerekeim, de semmiféle negatív következménye nem volt/nincs.

Terhesen is oda lehet figyelni, hogy mennyit és mit eszel, nem kell 2 helyett. És akkor nem hízol el. :)

Szerintem kérj papírt a császárhoz.

2015. okt. 23. 21:25
 16/16 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem aki ennyi mindentől viszolyog, az nem érett rá,hogy gyereket vállaljon.

Mi van,ha meghízol? Majd lefogsz! Én 40 kg-ot adtam le szülés után.

De mi van,ha netán csíkjaid lesznek? Depresszióba zuhansz? Ez így nem oké. Menj először orvoshoz és próbáld meg leküzdeni a félelmeket. Ha nem megy, szerintem ne vállalj gyereket.

2015. okt. 24. 06:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!