Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egy 3 éves gyerek el tudja...

Egy 3 éves gyerek el tudja mondani ha bántják?

Figyelt kérdés

Egy távoli rokonunk segít be rendszeresen a gyerekvigyázásba.

Nagyobb gyerekem (3 év) nagyon beszédes, egész nap csak csacsog. A hazugságot hírből sem ismeri, elmondja ha valamit levet/összetör/elront/vagy ha bántja a kistesóját. Ő ezt szerintem még valahogy inkább csak információnak éli meg és nem csatol hozzá negatív tartalmat. De néha meg teljesen össze-vissza beszél, szóval nehéz rájönni vajon mi az igazság.

Viszont felmerült bennünk, hogy ha tegyük fel a rokonunk bántja (akár szavakkal akár egy-egy ütéssel), vajon mi azt honnan tudhatnánk? Nem azt tételezem fel hogy napi szinte kékre veri mert azért nem. De tegyük fel megy a hiszti és akkor olyanokat mond neki amivel mondjuk rendszeresen porig alázza vagy bármi hasonló. És mi ezt honnan tudnánk kideríteni? Aztán a hónapok/évek múlván vesszük csak észre.

Amikor kérdezem a gyerekem azt mondja szereti, mesél hogy miket játszanak szóval elvileg minden rendben van otthon.

A kérdés inkább csak elméleti.

2015. okt. 22. 14:56
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
53%
Ha inkább csak elmélet, akkor elméletben lehetsz te igaziból a lány is. Megcsaptad a gyereket, csúnyán beszéltél vele és félsz, hogy beköp. :)
2015. okt. 22. 16:21
 12/13 A kérdező kommentje:

Oh ezt a sok komplikáló embert...jót röhögtem komolyan mondom. Akármennyire is belém beszélitek, bízom a lányban és ha hiszitek ha nem a Király beszéde c. film miatt kérdezem, hogy lehetséges-e hogy egy 3 éves gyerek (mert a filmben 3 éves korában jöttek erre rá) el tudjon ilyeneket mondani.

Aki pedig nem hisz nekem menjen a családi kapcsolatok témába összeesküvés elméleteket gyártani...:-)

2015. okt. 23. 07:43
 13/13 anonim ***** válasza:
51%
aha..bízol a lányban...ha bíznál, eszedbe se jutna ilyen kérdést feltenni, akármilyen filmet is láttál. De ezt úgyse vallanád be. Azért örülök hogy nem nálatok vagyok bébiszitter.
2015. okt. 23. 10:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!