Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Adnátok tippeket, hogy ne...

Adnátok tippeket, hogy ne gondaljak folyton arra, hogy babát szeretnék?

Figyelt kérdés

Már tavasz óta érzem, hogy babát szeretnék. Nagyon sokszor eszembe jut, kb napi szinten most már. Egyelőre még sajnos 3-4 évet várnunk kell vele, de ezt itt hosszú lenne leírni. :( Nyelvet tanulok, próbálom elfoglalni magam, dolgozom, de sokszor nem megy, nem tudom elterelni a figyelmemet.

Mit tanácsoltok? :(

2015. okt. 19. 11:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Nekem csak az tudta elterelni ideig-óráig a figyelmem, amit élveztem csinálni (pont akkor tanultam grafikusnak, és jó volt valami kreatív dologgal lefoglalni a figyelmem). Ezt leszámítva folyton a babás topicokat olvasgattam, és nagyon türelmetlen voltam. Viszont akkor kerestem munkát pont, és tudtam, hogy arra kell koncentrálnom, és hogy mindent megtegyek, hogy a várakozási idő a lehető legrövidebb legyen. Szerencsére találtam munkát, de a munkaidőt így is ki kellett várni, és minden egyes hónapban kérdeztem a férjem, hogy nem hozhatnánk-e előrébb a gyerekvállalást. Ő kitartott amellett, amit megbeszéltünk, végül kiszámoltuk, hogy mi a lehető legkorábbi időpont, és akkor kezdtünk el akciózni. Hát már addig minden bajom volt, egyszer még sírtam is, hogy már nagyon szeretném.

Én a helyedben azon lennék, hogy valahogy alternatív megoldásokon gondolkoznék a körülményeitekkel kapcsolatban, vagy azon, hogy hogy lehetne ezt a 3-4 évet lerövidíteni, illetve előtte el kezdenék már készülni rá (vitaminszedés, általános kivizsgálás, hormontorna, egészséges életmód), hogy mire oda juttok, a lehető legtöbb esélyt meg tudjátok adni annak, hogy hamar sikerüljön. Én ezt csináltam, és jól is tettem, mert a hormonjaim nem voltak 100%-ig rendben. (Agykontroll tanfolyamot is nagyon tudom ajánlani, hogy segítsen rájönni olyan alternatívákra, amikre eddig nem gondoltál, és segítsen előbb összehozni a megfelelő körülményeket).

Tegyél meg addig minél több mindent, hogy a feltételeket biztosítani tudjátok. Képezd magad a munkádban, keress jobban fizető állást, ha a pénz a gond, és kell, akár képezd át magad. És ha van hobbid, tölts azzal is sok időt, ha nincs, akkor keress:)

Kitartás!

2015. okt. 19. 12:23
 2/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm kedves 1-es! :) Igazán hasznos dolgokat írtál. :)

Végül nektek hány év múlva lett baba?

Megpróbàljuk, amit tudunk, addig is megpróbálok nem türelmetlenkedni.

Először biztos nehéz lesz, de nem tudok mit tenni.

Lekésve igazából semmiről sem vagyunk, csak belül érzem már, hogy szeretnék anyuka lenni. Igazából a férjem is szeretne babát, csak tudja, hogy a körülmények miatt nem lehet.

2015. okt. 19. 12:34
 3/12 anonim ***** válasza:

Olyan 13-14 hónapot kellett várnom, de mindent sikerült összehozni hozzá. Az eredeti terv 1,5 év várakozás volt, így egy picit előrébb hoztuk, és reménykedtünk benne, hogy fogok tudni végig dolgozni, de szerencsére otthonról is dolgozhatok, ami adott egy kis rugalmasságot. Ha nem így lett volna, akkor majdnem 2 évet kellett volna várni.

Persze az is hozzájött, hogy első hónapban sikerült. Készültem is rá mondjuk rendesen (PCOs előzmény miatt, bár azzal már előtte 3 éve tünetmentes voltam). Mellszívót meg minden ilyen babás dolgot is kinéztem, mire eljött az akciózás ideje:)

100%-os körülmények szerintem nagyon ritka, hogy megvannak. Nálam a fő szempont az volt, hogy tudjam etetni, ruházni, tetőt tenni a feje fölé (albérlet, de rendes szerződéses), legyen annyi félretett pénz, hogyha bármi van, 6 hónapi költségeinket fedezze, és a gyereknek is tudjunk akár speciális tápszert, meg gyógyszert venni, ha szükséges. És persze mindezt eladósodás nélkül meg tudjuk oldani.

Ez nekünk már mondjuk meglett volna, mikor mindketten akartuk, de a munka azért mégsem volt mindegy, úgyhogy megvártuk, amit meg kellett. Nem mondom, hogy hú de gyorsan telt az idő, de eltelt. Most itt tréningezi magát a hasamban:)

2015. okt. 19. 12:52
 4/12 A kérdező kommentje:
Jó ezeket a sorokat olvasni! :) Gratulálok a babához és jó egészséget kívánok hozzá! :) igazából félretett pénzünk van, de hozzáteszem mi is albérletben lakunk, viszont nagyon pici, itt sajnos baba már nem fér el. Néztünk nagyobb albérletet, de nagyon drágák most, amúgy lakásra gyűjtünk. Szóval ha nagyobb albiba mennénk és lenne baba is, akkor a havi pénzünket teljesen felélnénk, pedig havi szinten elég jó a kettőnk bevétele havonta, viszont ha elmegyek szülni azzal is számolni kell, hogy alig kapok majd valamit gyedre, gyesre.
2015. okt. 19. 13:17
 5/12 A kérdező kommentje:
Ti hogy jöttök ki havi szinten? Tudtok félretenni?
2015. okt. 19. 13:18
 6/12 anonim ***** válasza:

Férjemnek elég jól fizető munkája van, olyan a szakmája, ami most keresett, és szerencsére nekem is sikerült találni a szakmámra jellemző átlagos fizetés körülit, úgyhogy tudtunk belőle félretenni. A környékünkön nem éri meg nekünk lakást venni, kiszámoltuk, mennyi idő alatt térülne meg, és nincs értelme, főleg, hogy a család növekedésével az igények változhatnak (ki tudja még hogyan, és mennyi gyerek jön össze), és a hitel kamatjára sem akarjuk kidobni a pénzt az ablakon egy bank tulajdonában lévő lakásra, ami csak fals biztonságérzetet ad, de ha borul valamelyikünk munkája, akkor el is úszik a lakás. Van persze olyan környék, ahol megéri venni hitelre is, tehát nem azt mondom, hogy semmilyen körülmények között nincs értelme, mert az sem igaz:)

Egy 1,5 szobás lakás mondjuk szerintem kell egy gyerek vállalásához, függetlenül attól, hogy albérlet, vagy saját.

2015. okt. 19. 13:32
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Én is ebben a cipőben járok 29 vagyok még éveket kell várnom babára rossz érzés ,hogy még nem lehet az se segít a helyzeten ,hogy tesóm meg folyton szül amivel nincs baj de kezdem lassan unni a nagynéni szerepet meg rossz ha elmegyek egy bevásárló központba és ott vagy babát vagy kismamát látok ,én is azon szoktam gondolkodni hogyan kössem le magam.
2015. okt. 19. 15:20
 8/12 A kérdező kommentje:

Szia!

Köszi, hogy válaszoltál! :))

Téged mi akadályoz abban, hogy még várnod kell a babaprojekttel?

Megértem, hogy 29 évesen már nagyon szeretnél. Én jövő márciusban leszek 27 és már fél éve szeretnék. Tudom nem vagyunk elkésve a férjemmel, csak rossz, hogy még várnunk kell vele. :(

2015. okt. 19. 15:43
 9/12 anonim ***** válasza:

7 es vagyok nálunk a saját lakás hiánya a baj

férjem nem hajlandó albérletbe vállalni

és azt is szokta mondani hogy ő fél az apaságtól

meg hogy nincs rá felkészülve de arra van a 9 hónap szerintem :) de egyszer csak eljön a mi időnk is kitartás mindenkinek aki ebben a cipőben jár :)

2015. okt. 19. 15:54
 10/12 A kérdező kommentje:

Értem. Nálunk mondjuk nem az albérlet lenne akadály, hanem jó lenne, ha havi szinten még picivel több lenne a bevételünk, mivel a kiadásunk több lesz, mint most.

Mennyi idős a férjed?

2015. okt. 19. 16:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!