Mit gondoltak az őssejt levételről? Ti megcsináltattátok? Mennyibe kerül a levétel és a tárolás?
Szerintem ennyi nem sok érte. Inkább vetesse le aki tudja, mint vegye meg a legújabb iPhonet.
Vannak betegségek amiket teljes bionysággal csak így lehet gyógyítani és sok olyan amit csak most fejlesztenek.
Csak hogy egy példát mondják : Antal József azért halt meg, mert mikor lehettek az ő csontveljét nem tudtak elég jól kitisztitani az őssejtjeit és rákosakat is kapott vissza.Ennyit arról hogy majd felnőtt korban úgy is lehet kivonni.
Levették a a csontvelejét, de nem sikerült megfelelően kitisztítani, így rákossejteket is visszajuttatták.
Igen, lehet, hogy elég befolyásos lett volna korábban akkor szerez magának donort külföldről, fel is ajánlották, hogy USA-ban gyógykezelik, de Magyarországon akarta kapni a gyógykezelést.
Egyébként az általad említett alternatíva nem tudom mennyire lenne elérhető mindenki számára. "Idegen csontvelőt rendelgetni". Őssejtekből számos olyan szövet kitenyészthető aminél sokkal több paraméter van mint pl. transzfúziónál. Megfelelő MHCI és MGCII őssejteket nagyon nehezen fogsz találni.
Ha a családban mindenki találna magának csontvelő donort, akkor az ég világon senki nem halna meg leukémiában. Azért ez nem olyan egyszerű. Mint ahogy az őssejt is csak bizonyos valószínűséggel jó a testvérnek, szülőnek (immunológiailag teljesen egyezniük kell), egy unokatestvérnél még kisebb az esély a felhasználhatóságra, egy vad idegen meg aztán végképp nehezen talál magának donort. A saját meg saját, biztos, hogy jó. A kevés is több, mint a semmi, ha valakinek nagyon gyorsan kell, ha mást nem, időt nyer vele.
A másik dolog, ahogy írták előttem, inkább erre költse valaki a pénzt, mint évente új IPhonra.
Sőt, ha összeadod, hogy húsz év alatt mennyi pénzt költesz el lakásbiztosításra, autóbiztosításra, esetleg baleset biztosításra, akkor rájössz, hogy ez sem drágább. Ugyanezt nem tennéd meg a gyerek egészségének biztosítására? Persze mindegyik esetben azt kívánja az ember, hogy sose legyen rá szükség. De ha kell, van, és a tudomány fejlődik, biztos vagyok benne, hogy a köldökzsinór szövetet is megtanulják hasznosítani. (Angliában már ültettek be belőle szívizomba). És ami mellette szól, hogy a szövet korlátlanul szaporítható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!