Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti hogy járnátok? Lent

Ti hogy járnátok? Lent

Figyelt kérdés

Négy gyerekem van, egy 10 éves fiú és három 6 éves lány. Most, hogy a csajok is suliba járnak, nincs könnyű dolgom a gyerekek elhozásával. A három lány szinte minden nap másik időpontban végez, de megvárják egymást a napköziben. Fiam megvarja a hugait és lemennek a buszmegállóba(közel van az iskolához a buszmegálló). Ott meg kéne várniuk. Muszály vagy 3-kor vagy előbb ha végeznek eljönni, vagy négy után. Én fél négyre érek oda általában. Tehát fél órát kérne ott várniuk.(a bussz,egállóban vagy az aulában) Negyre otthon vagyunk háromnegyed négyig tanulunk majd kocsival indulunk szolfézsre, háromnegyed négyre otthon vagyunk, megcsinálják az elmaradt tanulnivalót és kész.Nekem ez a megoldás nem tetszik annyira de a másik bonyolultabb. Íme a másik. Én elmegyem haromnegyed négyre(nem sietek) negyed órát várok az aulában, majd még 30 percet tehát összesen 45 percet várok az aulábam mert az angolt tanuló két lányom és fiam 4-kor már kijöhet, de az egy szem németes lányom csak fél ötkor jöhet ki, majd elmegyünk iszonyat rohanva ötre szolfésra. 7-re hazaérünk ami elmaradt tanulnivaló azt megcsináljuk es kész.

Ti a kettő megoldás közül melyiket választanátok? Azert írtam a végén, hogy és kész, hogy jobban áttekinthető legyen.

2015. okt. 13. 20:39
 1/10 anonim ***** válasza:
80%
Belátnám hogy egy ennyi idős gyereknek ez nagyon fárasztó és lefaragnék az óráikból. 4ig tanulnak nyelvet, aztán szolfézs, rohanás ide meg oda este még további tanulás???? Mikor játszanak, szaladnak, mozognak, beszélgetnek veletek szülőkkel, mikor süttök-főztök együtt? Ez így túl sok. És még csak 6 évesek!
2015. okt. 13. 20:46
 2/10 anonim ***** válasza:
45%
Inkább én várjak a gyerekekre mint ők rám. Ha van lehetőség, hogy elöbb odamegyek. Nem egy gyereket vittek már el úgy, hogy várt a szüleire és más ment érte, aztán sose látták. Ha nincs szoros beosztásod, vagyis te osztod be az időd akkor inkább te menj elöbb. Bár nem nagyon értem, hogy az első változatban hogy tudnak a gyerekek korábban végezni. Én inkább az elsőt válaztanám annyi változtatással, hogy a úgy alakítanám az időbeosztásomat, hogy akkorra érjek oda amikor az első gyerek végez, és vele várnám meg a többieket. Ezt mért nem tudod megtenni?
2015. okt. 13. 20:51
 3/10 anonim ***** válasza:
leadatnám a szolfézst. felesleges, fiatalok még. de együtt haza is mehetnének busszal, a nagyfiad már elág idős hogy rá lehessen bízni a húgait. amúgy hármasikrek, hogy ugyan annyi idősek mindhárman?
2015. okt. 13. 20:52
 4/10 anonim ***** válasza:
2.-es vagyok. Azért a mindennapi szolfézsen elgondolkoznék. Minek mindennap különóra? Igaza van az elsőnek, játszani is kellene.
2015. okt. 13. 20:52
 5/10 A kérdező kommentje:
Dehogy tanulnak négyig! Kb. 1-ig, 2-ig tanulnak. Itt van egy két órájuk a sza ad levegőn, aztán a hat évesek 3-4-ug nem tanulnak hanem játszanak, a tíg évesem ők leckét csinálnak, ha kesz beszélgetnek, játszanak. A buszon szoktuk megbeszélni a nap eseményeit, imádják a zenét, a szofézst, ki nem hagynának egy órát sem. Otthon meg még kb. fél-egy órát tanilnak. Ja es ez csak keddre és csütörtökre érvényes. A többi napon hazajüvönk 5-ig uttánna még átnézzük a lecót és játszunk, sütünk-főzünk, legózunk, mesézünk...
2015. okt. 13. 20:57
 6/10 A kérdező kommentje:
Sajnos nem én alakítom a beosztásom, de mint írtam ez csak keddre és csütörtökre érvényes.
2015. okt. 13. 20:59
 7/10 anonim ***** válasza:

" Negyre otthon vagyunk háromnegyed négyig tanulunk majd kocsival indulunk szolfézsre, háromnegyed négyre otthon vagyunk"

nekem ez a rész nem tiszta, vagy időutaztok vagy elírtad.

mondjuk már azt se értem, hogy lehet, hogy 3 egyidős gyerek egy iskolában 3 különböző időben végeznek :) nálunk 4-ig vannak bent kötelezően a gyerekek és nincs otthonra lecke. szerintem azzal, hogy külön óráik vannak, különböző időkben, túlvállaltad magad és nem jó ha 3 gyerek vár a negyedikre.

nézz szét a suli hírdetőtábláján és vagy keress úgy különórát/sportot hogy 4-ig meglegyen és együtt végezzenek vagy vegyél el, mert szerintem ez követhetetlen lehet :)

2015. okt. 13. 22:19
 8/10 anonim ***** válasza:
7. válaszoló.Nálad a pont!Én sem értem-nagyon nem-hogy a viharba végezhet 3 egykorú-gondolom 1 évfolyamba járó kicsi-különböző időpontban?Bár nekem 3 gyerekem van,a középső most kezdte az elsőt,(és az osztályában 3 ikerpár van)!Az iskolában 4-ig kell ottmaradni,ha indokolt(igazolt sportoló,fejlesztésre jár,kettős állampolgár,ezáltal más "iskolai"-igazából nyelvi-képzésben is részt vesz,akkor 2-kor el lehet vinni.
2015. okt. 13. 23:21
 9/10 anonim ***** válasza:
A 8. vagyok.Ami lemaradt:Náluk is van sok foglalkozás/különóra,ám ebből 1 nap van,amikor 5-kor van vége az edzésnek/különórának.Ergo megoldják....
2015. okt. 13. 23:25
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Akkor megpróbálok a lányoknak valami más hobbit találni. A fiam ő át tud majd járni egyedül is és én egyszerűen csak odamegyek majd érte ha végez. Köszönöm a segítséget!:)
2015. okt. 14. 07:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!