Anyukák, szerintetek kivitelezhető a sportolás egy minden napi, átlagos anyukánál?
Olyan anyuka esetében, aki napi 8 órát dolgozik, gyermeket nevel (kicsiket), háztartást vezet és még az egyik pici ébred neki éjjel elég gyakran.
Sajnos, úgy látom, hogy a sportolás, jó kinézet azoknak pirivilégium, akiknek a férjük megfizeti a bébiszittert és csak jól kell kinézniük, más elvárás nincs.
Szeretnék szép lenni, fitt, de olyan nehezen tudom beilleszteni 2 naponta a sportolást, sokszor már mosott rongy vagyok nap végére. Reggel meg szintén fáradt, amikor nem alszom rendesen éjjel.. :(
Van a környezetedben olyan anyuka, aki ezt szépen megoldja? Én átlagos energiaszinttel rendelkezem.. :)
Nekem is csak egy 12-15 perces futásra van időm naponta, mert 3 iskolás gyermekem van.
De ez is több a semminél, ha nem tudok menni, egyenesen rosszul vagyok:)
Sok mindentől függ a válasz:
- anyagilag hogy álltok, belefér-e személyi edző, esetleg bébiszitter
- milyen típusú sportokat szeretsz és mit nem.
Én amíg itthon voltam, (futni utálok, inkább súlyzós/konditermi verzió jön be), addig itthon a gyerekkel edzettem. Egyszerűen súlynak használtam, vagy felülésnél a hasamra ültettem és összepacsiztunk vagy puszit adtam neki. Guggolásnál meg ő is guggolt velem.
Bölcsődés lett, most személyi edzőt keresek és le akarok járni edzőterembe.
Ez egyrészt hétvégén, másrészt kora reggel tudom megoldani.
Aki szeret futni, ott nagyobb a szabadság, kora reggel vagy este is ki lehet menni.
Példa a főnököm: bár férfi, maximálisan odateszi magát a két kisgyerekénél. Felsővezető, így baromi sokat dolgozik. Ő reggelente, munka előtt járt edzeni, kilencre így is beért. (Tény, hogy mivel férfi, neki se a hajával, se a sminkjével nem kellett bajlódnia miután leizzadt.)
De van munkatárs, aki 5 km-t gyalogol reggel munkahelyre, van, aki biciklivel jön, vagy aki csak a lépcsőt választja a 7. emeletig. Nála tudjuk, hogy 5 percig nem szabad beszéltetni, mert addig liheg érkezés után :)
Engem is támogat a férjem és bébiszitterre is lenne pénzem, de én inkább a családommal töltöm azt a pici időt, ami esténként van. Ezt mindenki maga dönti el. Alapvetően azt gondolom, hogy mindenkinek arra van ideje, amire szeretne. Ha szeretnél sportolni 2 naponta 1 órát, akkor valamiről le kell mondani. Ennyivel kevesebbet kell aludni, szórakozni, házimunkázni, vagy a gyerekkel, férjjel töltött időből elvenni.
Nekem nagyon sok dolgom van, teljes munkaidős állás mellett egyetemre járok, viszonlag sokat főzök is, stb. Így is csak napi 5-6 órát tudok aludni. Én úgy döntöttem, hogy nekem nem éri meg ezt lecsökkenteni 4 órára és nekem fontosabb, hogy az estéket családi körben töltsük, ha már egész nap távol vagyunk egymástól. Így nem sportolok, legalábbis nem rendszeresen. Ez én vagyok, ez az én döntésem, más meg máshogy osztja be a napi 24 óráját.
Heti 3x járok tornázni reggelente, munka előtt. Felkelek, torna, zuhany aztán megyek dolgozni. Ezeken a napokon a férjem viszi a gyerekeket oviba.
Nem kell bébiszitter, nem egyedül vállaltam a gyerekeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!