Anyukák, szerintetek kivitelezhető a sportolás egy minden napi, átlagos anyukánál?
Olyan anyuka esetében, aki napi 8 órát dolgozik, gyermeket nevel (kicsiket), háztartást vezet és még az egyik pici ébred neki éjjel elég gyakran.
Sajnos, úgy látom, hogy a sportolás, jó kinézet azoknak pirivilégium, akiknek a férjük megfizeti a bébiszittert és csak jól kell kinézniük, más elvárás nincs.
Szeretnék szép lenni, fitt, de olyan nehezen tudom beilleszteni 2 naponta a sportolást, sokszor már mosott rongy vagyok nap végére. Reggel meg szintén fáradt, amikor nem alszom rendesen éjjel.. :(
Van a környezetedben olyan anyuka, aki ezt szépen megoldja? Én átlagos energiaszinttel rendelkezem.. :)
én azt gondolom, hogy megoldható kicsiben.
én pl. napi fél-egy órát gépezek, mert ez a kikapcsolódásom. de ezalatt az idő alatt mondjuk a szobabiciklin is ülhetnék (már ha lenne) csak bevallom, meló és gyerek, háztartás után lusta dög vagyok megmozdulni, szigorúan vízszintesen döglök :D
de nyilván ha valaki aktív akkor ennyi belefér. az, hogy eljárjon még este, nem hiszem. pláne ha éjjel is kelni kell
Az utobbi egy evben nem sok idom jut kon sportolasra, illetve volt egy mutetem, ami miatt sok olyan dolgot nem csinalhattam fel evig, amit elotte igen. Pl ha nem sok idom volt, akkor en preferaltam a sajat sullyal vegzett intervallumedzeseket es van evezopadunk, amin szinten intervallumban dolgoztam. Ez azert jo, mert kb fel ora alatt vegezni lehet mindennel es nagyon hatasos.
Ekkor talaltam ki azt, hogy ahova csak lehet gyalog jarok. Nah nem seta tempoban, hanem szedem a labam rendesen. Osszessegeben nem sok idot vesz igenybe, mert igy is, ugy is mennek, de igy mondjuk 4-5 megalloert nem kell varnom a buszra, hanem indulok is gyalog, gyorsan.
Talan nevetsegesen hangzik, de nagyon hatasos, esetleg probald ki.
Nekem igy atlag napokon is osszejon a 6-7 km seta, de sokszor megvan a 10 km is.
Nyilvan nem vagyok olyan izmos, mint amikor edzettem, de sulyproblemam sincs annak ellenere, hogy en igen szeretek enni. Az eronletem szuper es az anyagcserem is.
Varosban lakom, a reggeli es a delutani dugok idejen idot sem sokat vesztek ezzel az autohoz, tomegkozlekedeshez kepest.
Nekünk kicsit nehezebb, mert vidéken dolgozok, oda nem mehetek gyalog :) pedig szeretek gyalogolni.
Buszozást 3 átszállással lehetne megoldani....
szóval mi egyesületbe sportolunk a fiammal. Heti egy max. 2 alkalommal jutunk el... úgy hogy a vidéki munka, háztartás, gyerek nevelés teljes egészében az enyém.
Ja heti egy nap van a nagyszülőknél, és ők hozzák viszik a suliba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!