Szülés utáni védekezés? Nem a szokásos kérdés
Na most lehet én vagyok nagyon tudatlan, úgyhogy adjatok nekem erre választ. :)
Engem az érdekelne, hogy miért tartják extra fontosnak a nők a szülés utáni védekezést? Pusztán azért mert nem szeretnének egy ujszülött mellé még egy babát, vagy ilyenkor fogékonyabb lesz a szervezetünk? Mi 9 éve megszakítással védekeztünk, tudom az nem védekezés az embrerek 90%a szerint. Plusz néha óvszerrel. Sose volt balesetünk, a kislányunk tervezett volt, második hónapban sikerült is teherbe esnem. Nemsokára megyek a 6 hetes kontrollra, és most el kezdett foglalkoztatni a kérdés.

Én mindig fontosnak tartottam a védekezést, amíg nem akartam gyereket. 20 évesen is, nem csak szülés után.
Szülés után azért fontos számomra, mert nem akarok egyelőre még egy gyereket, majd csak pár év múlva, ez számomra éppen elég nyomós érv a védekezés mellett. Mivel császárral szültem, így az orvos nem ajánlotta, hogy egy éven belül újból teherbe essek, ez meg egy bónusz érv.
Talán azért érdemes jobban odafigyelni ebben az időszakban, mert még ingadoznak a hormonok, sokaknál nem áll be rögtön szabályosra a ciklus, akik szoptatnak ott megint a hormonok játéka, hogy vajon beindult-e már a peteérés vagy sem.
Mindezek ellenére nem tartom a magam esetében "extrán" fontosnak a védekezést, óvszert használunk, az pont elég nekünk.

"Mindezek ellenére nem tartom a magam esetében "extrán" fontosnak a védekezést, óvszert használunk, az pont elég nekünk."
Miutan helyes hasznalattal tokeletesen ved, jobban mint a tabletta (mert hiba eseten meg mindig tudsz tenni valamit), nem is kell ennel tobb extra.
Kerdezo:
Igen azert, mert egy ujszulott melle nem akarok rogton kistesot.
De en is csak pont ugyanannyira vigyazok, mint amikor meg nem akartam az elsot se.
Sose vettem felvallrol a vedekezest, nem rizikoztam megszakitassal, amikor meg nem tudtam volna nyugodt szivvel vallalni.

2-es vagyok:
Én is úgy gondolom, hogy a helyes óvszerhasználat pont megfelelő, nem kell több "extra", de itt a gyakorin már találkoztam a napokban olyannal, akik szerint ez nem elég, meg persze a másik véglettel is találkozni.
Köszönöm :)
Én is császárral szültem, és mi sem szeretnénk kistesót, legalább 3-4 évig. Valahogy a napokban rengeteg ilyen kérdéssel találkoztam, itt is olvastam egy kettőtt, de különböző fórumokon, blogokon, kismamás csoportokban is kiemelkedő kérdés ez. Persze fontos dolog a védekezés, csak pont az tűnt fel, hogy eddig elég volt az óvszer, mostmár nem, jo volt a tabi, mostmár nem, rengetegen a spirálra esküsznek.

"rengetegen a spirálra esküsznek."
ami sajnálatos, ugyanis sokan nem tudják valszeg, hogy folyamatosan ingerli a méhet, és a szervezet folyamatosan "készültségben" van.
a kérdésre valszeg az anyagi oldal is hozzátartozna, sokan kalkulálnak x gyerekre, nemhogy rögtön szülni egy balesetből egy következőt. ugyanis anyagi kiesés mindenképp egy újszülött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!