Olyanról még nem hallottam, hogy legalább gyógyszeresen ne legyen gyógyítható.
Amúgy a pszichiáteredtől kellene szakvéleményt kérni. Ő ismeri a kórtörténetedet, hogy mennyire tudsz funkcionálni, stb.
2015. okt. 4. 08:24
12/25 anonim válasza:
Mindenképpen a pszichiáterrel, klinikai pszichológussal kell egyeztetni. Ez attól is függ, hogy mennyire súlyos a depressziód és milyen típus. Enyhe depressziós epizódoknál, ami nem bipoláris, vállalható gyermek, ha rendszeresen csinálod a terápiát is és támogató közeg vesz körül.
Közepes depressziós epizódoknál már nagyon meggondolandó, de jól beállított terápiával, ritka visszaesésekkel vállaható akár. Súlyos depreszsiónál, pszichotikus tüneteknél én semmiképpen nem javasolnám. Ugyanez a bipoláris eseteknél is, mert itt magas az öröklődési kockázat.
2015. okt. 4. 15:18
13/25 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, pszichotikus tünetek nem voltak, remélem nem is lesz soha, rendszeresen járok pszichológushoz és pszichiáterhez gyógyszert is szedem ahogy elő van írva, így a hullámvölgyek kisebbek, a visszaesések pedig ritkábbak és nem olyan durvák.
2015. okt. 4. 18:21
14/25 A kérdező kommentje:
# 10-es nagy baromságot mondtál ezzel, mert akiket ismerek nem kevés nőt, egyik sem depressziós azok közül akik "későn" szültek. Viszont annál több fiatalt és DEPRESSZIÓS FÉRFIT IS!!! nem is keveset.
2015. okt. 4. 18:34
15/25 anonim válasza:
Nagyon jól és felelősségteljesen gondolkozol.
Az orvosok vitatják,de annyit elismernek,hogy a depresszióra való hajlam öröklődhet.
Már csak ha ezt az oldalát nézzük,akkor is elgondolkodtató a gyerekvállalás.
Beszélj az orvosoddal erről!
F40+
2015. okt. 4. 20:26
16/25 A kérdező kommentje:
valószínű, hogy örököltem én is nem tartom kizártnak, mert volt néhány depressziós a felmenő rokonságban
2015. okt. 5. 00:05
17/25 anonim válasza:
Ha a párod családja mentes a depressziótól, akkor kb 10-20% az öröklődési esély. (ha NEM bipoláris!!!!) Bipoláris esetén sajnos 30-40%, ha mindkét fél érintett, akkor 70%! Ezért írtam, hogy bipoláris esetén én nem ajánlanám a gyermkevállalást.
2015. okt. 5. 07:07
18/25 anonim válasza:
De gyògyìthatò még pedig saját magad tudod csak meggyògyìtani,csak az emberek imádják ha sajnálják Őket,imádnak szenvedni,félni,rettegni,stresszelni.(voltam depressziòs és pánikbeteg is nem egyszer 11 éves koromtòl tehát tudom miről beszélek)
2016. márc. 24. 15:49
19/25 A kérdező kommentje:
butaságot írtál. Nekem Az orvosomon kívül senki nem tudja. Hol sajnáltatnám így magam te észlény?
2016. márc. 24. 16:15
20/25 anonim válasza:
Amikor az ember depressziòs magát sajnálja, engedi hogy csak a negatìv dolgok jussansk elhozzá átadja magát a szenvedésnek,a fájdalomnak,egyre mélyebbre és mélyebbre süllyed. Egy orvos nem tudja kigyògyìtani ebből a beteget,csak saját magát tudja beteg,csak ehhez sok erő és kitartás kell,nem beletörődés, hogy jaj nem lehet meggyògyulni blablabla,de tudod mit szerintem nem is akarsz meggyògyulni...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!