Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi az a minimum, amit egy...

Mi az a minimum, amit egy apukától el lehet várni a családja felé, természetesen a munkán kívül?

Figyelt kérdés
Az anyukák felé hatalmas elvárásokat látok erőn felül,de mi a helyzet az apukákkal?Fel tudnátok sorolni,mi az,amit az apuka minimum meg kell hogy tegyen,azon kívül,hogy pénzt keres?

2015. okt. 3. 16:32
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Amíg itthon voltam a gyerekekkel csak annyi volt az "elvárás" hogy munka után játsszon velük. Később mikor már mindketten dolgoztunk megosztottuk egymás között ki megy a gyerekekért és ki megy bevásárolni ill. ezt azt elintézni.

A főzésben és az iskolásokkal való tanulásban szokott besegíteni. Minden más az én feladatom de nem azért mert nem csinálná meg hanem mert nem olyan alapossággal ahogy én szoktam. Jól működik így, nem panaszkodunk.

2015. okt. 4. 07:02
 12/16 anonim ***** válasza:
Nálunk nincs minimum,ha fáradt vagyok munka után megkérem,hogy főzőn valamit vagy süsön,illetve ami az ő dolga gyerekeinkel tanulni ,pl matekot gyakorolni,mert én a felsös matekhoz nem értek .ő javit ,szerel,mert ahoz én nem értek .
2015. okt. 4. 07:08
 13/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a választ!

Sokfélék vagyunk,sokféle életet élünk,de szerintem az alap az,ha már egy férfi gyereket akart,akkor közreműködik annak felnevelésében,ellátásában,és törődik vele.Nos,eddig is tudtam,hogy az én párom nincs a helyzet magaslatán,de most világossá vált számomra az,hogy ahogy a felelősség,és a terhek nőnek,ő annál inkább hárít,nem képes ezeknek a kezelésére,így minden rám hárul,és egyre többet akar rám nyomni.Ez az egyik.

A másik,hogy akkor apuka,amikor ő akar.Ha nincs kedve,elvonul,vagy kiabál,hogy hagyjuk békén,ő fáradt,és elege van.Az,hogy ez szerint így helyes,sajnos a munkatársai által megerősödik benne,hasonlóképp viszonyulnak családjaikhoz,marhára leegyszerűsítik az életüket,gondolom,mert ők erre nem számítottak,nem ilyen lovat akartak.A függetlenség feladása egyáltalán nem megy nekik.

Max akkor foglalkoznak a gyerekkel,ha dicsekedhetnek vele.A többi az anyuka dolga,így van ok lehúzni a gyereknek egy hatalmas apait,ha nem az van,amit ő akar,vagy hisztikor,amit ő idézett elő,plusz anyukával kiabálni,hogy félrenevelte.

Nekünk 2 gyerekünk van,és egyre romlik a helyzet.idáig fajultunk,hogy a munkán kívül semmit nem végez,nem foglalkozik a gyerekekkel.Ha kérem,már pedig azért néha muszáj,mert eldurran az agyam a beleszarisága láttán,hogy segítsen,pl.-Légyszi fürdesd meg a nagyot!,ez a válasz: -Fürdesd meg.

Kész.

Most áttervezek mindent,mert kiborult a bili nálam,elég volt,a gyerekek is rámennek erre,nem csak én.Pedig bődületes türelmemben sajnos elkényeztettem az apukát.Hülye voltam,hogy beleraktam a kalapba az én felemet.Abba a kalapba,amiből ő csak kivesz,és érzelmi fekete lyukakat hagy maga után.Jelenleg mindhármunkat egyre jobban beszippant ez a lyuk.

Egy munkamániás,nagyképű,érzelmi nullától mit várjunk még?Annyira sekélyes a lelki világa,hogy ráordít a gyerekre,hogy ne sírjon.Még sírni sem szabad...Az apja után sem...

:(

2015. okt. 6. 09:44
 14/16 anonim ***** válasza:

Kérdező.. én tudom hogy a te életed és semmi jogom beleszólni, azt sem tudom mennyi idősek a gyerekek de mintha az én apám jellemét írtad volna le. Munkamániás, érzéketlen, velem soha nem foglalkozott ellenben mindenben csak neki lehetett igaza, sőt.. ő maga a tökély aki érzelmileg terrorban tartotta a családját. Nálunk az érzelmek kimutatása tilos volt, sem örömöt sem bánatot sem idegességet az ég világon semmit nem lehetett kimutatni.

Csak azért írom ezt le neked mert talán még nem késő hogy lépj, hogy elhagyd! Én haragszom a mai napig az anyámra mert nem tette ezt meg és soha nem is volt igazi anya-lánya kapcsolatunk emiatt. Felnőttként pedig a rengeteg gyerekkori sérelmet iszonyatos tudatos mindennapos munka árán tudtam legyűrni. Amennyire sikerült. Önbecsülésem, önbizalmam a mai napig nincs a helyén mert gyerekként mindennek le voltam hordva és csak akkor szólt apám hozzám ha kritikát fogalmazott meg.. napi szinten.

2015. okt. 6. 10:15
 15/16 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!Pontosan ilyen az "apuka",és a nagyon már meglátszanak az okozott károk jelei,ő 4,5 éves,a kicsi 1,5.

Eddig mindenki mondta,hogy tűrjek,apa nélkül felnőtt gyerekeket eleget látó pedagógus nagynéném a fő szószólója ennek.De most már nekem is elég volt ebből a lelki,érzelmi terrorból,ami menthető,menteném.Egy dologtól viszont nagyon félek: nagyon bosszúálló a természete.Évek munkájával is képes kivárni,és bosszút állni,de a hirtelen harag is nagy barátja.Csak a megfelelő alkalomra fogok várni,amkor megmondom neki,hogy elég volt.A Jóisten legyen velünk akkor.

Viszont mivel tudja,hogy a gyerekeim a mindeneim már rég ellenem uszítja őket,ócsárol,lekezelően bnik velem,mindig hibakereső üzemmódba vlt át,ha hazajön,örökké elégedetlen.Mással meg nyájas,eladja magát,nyalizik.A belem kifordul olyankor...Kibeszél a haverjaival,majd az igazán belángolva dúvad módon őrjöng itthon.Nagyon hirtelen haragú.Sorolhatnám.A 2 kicsi meg tiszta,földre szállt,gyönyörű angyal.Nem értem,miért nem veszi észre,hogy mindene megvan,ami másnak nincs,vagy nem lehet.Szörnyű.Eddig magamban kerestem a hibát.De NEM bennem/bennünk van.

2015. okt. 6. 10:48
 16/16 anonim ***** válasza:
Ugyanazt, amit az anyuka is megtesz, a munka egyenlő elosztását, közös gyermekfelügyeletet. Amire neki szüksége van ahhoz, hogy dolgozni tudjon (alvás), azt fontosnak tartom, hogy biztosítani tudjam neki, de alapvetően egyenlő mértékben kell kivennünk mindkettőnknek a részünket a gyereknevelésből, és a háztartás rendezéséből. Viszont ez olyan helyen működik szerintem, ahol mindketten valóban akarták a gyereket/gyerekeket, és reálisan képzelték el a gyerekvállalással járó dolgokat. Én úgy voltam hajlandó belevágni, hogy konkrétan megbeszéltük, hogy ki mennyire fogja belőle kivenni a részét.
2015. okt. 15. 09:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!