Ez butaság vagy nem? Ti vetettek már jó előre apróságokat?
Tegnap teszteltem pozitívat.Egész éjszaka a babámról álmodoztam.Ma eldöntöttem veszek ezt-azt.Pl.Terheseknek szóló könyvet,plüsst,cumit,pár rugdalózót ilyeneket.
Anyukám szerint babonából nem szabad.Szerintem ez butaság.Ti hogy vagytok ezzel?
Én is előre elterveztem, hogy mit fogok venni, de míg nem volt meg a 12. heti eredményem, nem mertem semmit. Mikor meglett, aznap örömömben vettem egy "Én vagyok apa szeme fénye" bodyt, egy terhesnaplót, és egy cumit :) Aztán megint rámjött a para, és 20. hétig semmit. Akkor derült ki a neme. Akkor megint vettem pár kisfiús cuccot, és megint leálltam. A tényleges vásárlást a 25. hét után kezdtük el.
Nem butaság, elővigyázatosság. Amíg még bármi történhet (persze, tudom, később is lehet, szülésnél is, stb), addig nem mertem annyira beleélni magam, és vásárolni - de ennek családi tragédia az oka, nem babona. (Édesanyám 23. hétre szült anno ikreket, akiknek minden cuccuk megvolt már, és nem volt elég a gyász, még a babacuccokat is el kellett csomagolni :( )
Én azért megvártam, hogy orvos is megerősítse (mielőtt beleéltem magam a kismamaságba).
De olyan korán nem vettem semmit.
A terheseknek szóló könyv jó lehet, a plüss felesleges, a cumi lehet, hogy nem is kell, a rugdalózóból meg úgyis csak unisexet vehetnél.
Szóval felesleges is ennyire előreszaladni.
Előbb inkább arról tájékozódj, hogy mire lesz egyáltalán szükség, készíts listát a fontos és kevésbé fontos dolgokról. Utána ráérsz majd vásárolgatni.
Na nem a babona miatt de én semmit nem vettem akkor még. Minek? Van már egyáltalán szívhangja? Tudod a nemét? Sta!
Mi akkor kezdtünk el vásárolgatni mikor 100%ra megtudtuk a nemét ami 20.hét környékén volt.
Mi a 12. Héten vettünk kiságyat. Most 16 hetes vagyok,de van egy csomó kisfiú és egy csomó kislány ruhánk is. Meg a babakocsink is megvan. Ez mind ajándék volt. Venni viszont én is csak azután akarok dolgokat miután megtudom a nemét.
Szerintem ne vegyél még semmit várd meg legalább a 12. Hetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!