Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ez butaság vagy nem? Ti...

Ez butaság vagy nem? Ti vetettek már jó előre apróságokat?

Figyelt kérdés

Tegnap teszteltem pozitívat.Egész éjszaka a babámról álmodoztam.Ma eldöntöttem veszek ezt-azt.Pl.Terheseknek szóló könyvet,plüsst,cumit,pár rugdalózót ilyeneket.

Anyukám szerint babonából nem szabad.Szerintem ez butaság.Ti hogy vagytok ezzel?

2015. szept. 30. 06:10
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem a babona miatt feltétlenül, de pozitív tesztnél eszembe sem jutott venni semmit. Ha lesz szívhang max. akkor, bár én ezt akkor sem fújtam túl.
2015. szept. 30. 06:12
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Én megvártam a 12. heti vizsgálatok eredményeit és csak azután vettem apróságokat.
2015. szept. 30. 06:27
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Én is előre elterveztem, hogy mit fogok venni, de míg nem volt meg a 12. heti eredményem, nem mertem semmit. Mikor meglett, aznap örömömben vettem egy "Én vagyok apa szeme fénye" bodyt, egy terhesnaplót, és egy cumit :) Aztán megint rámjött a para, és 20. hétig semmit. Akkor derült ki a neme. Akkor megint vettem pár kisfiús cuccot, és megint leálltam. A tényleges vásárlást a 25. hét után kezdtük el.

Nem butaság, elővigyázatosság. Amíg még bármi történhet (persze, tudom, később is lehet, szülésnél is, stb), addig nem mertem annyira beleélni magam, és vásárolni - de ennek családi tragédia az oka, nem babona. (Édesanyám 23. hétre szült anno ikreket, akiknek minden cuccuk megvolt már, és nem volt elég a gyász, még a babacuccokat is el kellett csomagolni :( )

2015. szept. 30. 07:28
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Én azért a szívhangot megvárnám
2015. szept. 30. 08:18
 5/17 anonim ***** válasza:
Én is megvárnám a 12. hetet(mint ahogy meg is vártam mindhárom gyereknél).
2015. szept. 30. 08:45
 6/17 anonim ***** válasza:
Nem vagyok babonás, de pozitív teszt után még eszembe sem jutott vásárolni, még legalább az első uh-ot várd meg.
2015. szept. 30. 09:00
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Én azért megvártam, hogy orvos is megerősítse (mielőtt beleéltem magam a kismamaságba).

De olyan korán nem vettem semmit.

A terheseknek szóló könyv jó lehet, a plüss felesleges, a cumi lehet, hogy nem is kell, a rugdalózóból meg úgyis csak unisexet vehetnél.

Szóval felesleges is ennyire előreszaladni.

Előbb inkább arról tájékozódj, hogy mire lesz egyáltalán szükség, készíts listát a fontos és kevésbé fontos dolgokról. Utána ráérsz majd vásárolgatni.

2015. szept. 30. 09:21
 8/17 anonim ***** válasza:

Na nem a babona miatt de én semmit nem vettem akkor még. Minek? Van már egyáltalán szívhangja? Tudod a nemét? Sta!

Mi akkor kezdtünk el vásárolgatni mikor 100%ra megtudtuk a nemét ami 20.hét környékén volt.

2015. szept. 30. 09:31
 9/17 anonim ***** válasza:
48%
Az első rugdalózót és rágókát a férjemtől "kaptam" abban a hónapban, mikor elkezdtünk próbálkozni. Következő hónapban "úgy maradtam", teljesen problémamentes volt a terhesség, szülés rendben zajlott, utána se volt semmi gond a gyerekkel.
2015. szept. 30. 10:50
 10/17 anonim ***** válasza:

Mi a 12. Héten vettünk kiságyat. Most 16 hetes vagyok,de van egy csomó kisfiú és egy csomó kislány ruhánk is. Meg a babakocsink is megvan. Ez mind ajándék volt. Venni viszont én is csak azután akarok dolgokat miután megtudom a nemét.

Szerintem ne vegyél még semmit várd meg legalább a 12. Hetet.

2015. szept. 30. 11:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!