Hány hetesen, és hogy jelentetted be a munkáltatódnak hogy babát vársz?
3 éve voltam munkaügyi előadáson, akkor azt mondták, minél hamarabb írásban, mert akkor vagy védett. Régen ez nem így volt, sokakban a régi szabály él. Hogy ezt esetleg visszamódosítottak volna az elmúlt időszakban, nem tudom.
Nálunk kolléganő szóban 6 hetesen, mert az elején voltak gondok, és orvoshoz mászkált. A munkáltató nagyon örült, ugyanakkor sajnálta is, mert nagyon jó munkaerő, nehéz lesz pótolni.
Kedves utolsó válaszoló! már nem kell írásban bejelenteni a terhességet, nemrég változott a jogszabály!
én az első babát, 9 évvel ezelőtt az igazolt szívhang megállapítása után jelentettem be(9-10dik hét).csak szóban.
7 hetesen szóban,de a kezemben volt írásban is.
ALáírta a közvetlen főnököm de mondta magától, hogy nem kell,mert már változtattak rajta. Ez idén márciusban volt.
Szóban jelentettem be 12 hetesen, és vittem az orvosi igazolást, amin rajta volt, hogy várhatóan mikor születik, és mikortól mehetek el szülés előtt a munkából.
Tavaly óta tényleg nem kell írásban bejelenteni.
Lemaradt: Megkérdeztem, mennyire elégedettek velem, és hogy tervezik a jövő évet (szerződéses jellegű munkám van, amit hosszabbítgatnak, a szakmámban sok esetben így szokás). Mikor visszakérdeztek, hogy én hogy tervezem a jövő évet, elmondtam, hogy mennyi hosszabbítást szeretnék, várhatóan mennyi időt tervezek távoltölteni, mert babát várok, és addigis hogyan tudnánk előre letudni a fontos dolgokat, amik jövőre esedékesek, amikor nem leszek itt.
Örültek, de még nem tudom egyelőre, hogy mit döntenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!