Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A suttógó titkai 1-2 vagy a...

A suttógó titkai 1-2 vagy a suttogó mindent megold című könyvet vásároljam meg?

Figyelt kérdés
Első gyerekes anyuka vagyok 2.5 hónapos a kisfiam. Ti melyiket ajánlanátok Nekem?
2015. szept. 25. 15:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem egyiket se.
2015. szept. 25. 15:24
 2/11 A kérdező kommentje:
Eddig mindenhol azt olvadtam,hogy sokat segített a kismamáknak. Neked ennyire nem tetszett???
2015. szept. 25. 15:26
 3/11 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem is egy nagy hülyeség. Foglalkozni kell a gyerekkel ösztönből, nem könyvből kell nevelni és megnyugtatni.
2015. szept. 25. 15:29
 4/11 A kérdező kommentje:
Istenem de zabos most itt mindenki.... Igenis foglalkozom a gyerekemmel nagyon is sokat!!! Csak gondoltam lehet,hasznos tanácsokat kapok a kőnyvtől.Nem értem miért kell bunkónak lenni. Ha rossz kedved van inkább ne válaszolj! Egyszerű kérdést tettem fel arra kérek választ. Nem azt kértem hogy ismeretlenül kóstolgass!!!!
2015. szept. 25. 15:39
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

El lehet olvasni, meg az ellenkezőjét is, és akkor tudsz dönteni, hogy melyik módszert választod.

Érdemes tudni, hogy a kétféle típus között kevés az átfedés, egyik anyuka a másikat rossz anyának és teljes hülyének tartja, ha épp a másikat használja. A suttogó lényegében a sírni hagyással, és a kötődően nevelők körében a ridegtartással van azonosítva. Azok pedig, akiknek beváltak a suttogóban leírt praktikák, a kötődően nevelőkről gondolják, hogy teljesen betegesek, hogy mind az összes gyerekükkel együtt alszanak, és a gyerek még kétszer kel szopizni éjjelente, akkor is, ha az már óvodás.

Szerintem olvass el mindent, és próbáld ki, amivel azonosulni tudsz, és meglátod majd, hogy mi válik be.

2015. szept. 25. 15:46
 6/11 anonim ***** válasza:
Pénzt nem adnék érte. Fent van a neten pdfben. Olvass bele szerintem, aztán ha akarod megveheted. Én em tudtam vele azonosulni. Ahogy Vida Ágival sem
2015. szept. 25. 15:59
 7/11 anonim ***** válasza:

Ezek közül egyiket se.

Inkább ilyesmik közül válassz szerintem: [link]

2015. szept. 25. 16:22
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
5. válaszolóval értek egyet. Szerintem nem jó, ha valamit nagyon követsz, át kell gondolni, meg kell ismerni többféle álláspontot, de leginkább magadat és a gyerekedet. Nincs olyan módszer, ami mindenkinek és minden helyzetben jó. Szóval a Suttogóval is vigyázni kell, mert át lehet esni egy végletes álláspontra, ami sosem jó.
2015. szept. 25. 18:41
 9/11 anonim ***** válasza:

Én A suttogó mindent megold-ot olvasgattam, az asszem talán az újabb, és jobban összefoglalja biztos benne a lényeget, meg két könyvet nem is vettem volna, mert csak a módszer elképzelései érdekeltek.

Én tudom ajánlani, szerintem amellett, hogy vannak benne túlzások, jó tippeket is lehet belőle meríteni, nem kell mindent pont úgyanúgy csinálni, elolvasod ezt is, a kötődő nevelésről íratat is, majd csinálod úgy, ahogy az ösztönöd súgja:D

2015. szept. 25. 18:48
 10/11 anonim ***** válasza:

A linkeltek tényleg jobbak, Vekerdy és Ranschburg különösen jó, ők hitelesek és tényleg értenek hozzá. De olvass bele a Suttogóba is, itt is pl. fenn van: [link]

Szerintem még olvasni is rossz. Ismerek egy családot, ahol ez volt a gyereknevelési "biblia", hát az eredménye nem épp sikeres, bár ők úgy érzik.

2015. szept. 25. 21:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!