Mit jelent az, hogy a Suttogó szerinti nevelés? Leírnátok nekem a lényegét légyszi?
a lényeg:
1. Minden ember egyforma, ha netán nem, akkor uniformizálni lehet és kötelező.
2. A gyerek egy mini felnőtt, csak a hülye szülők gondolják úgy, hogy kicsi még. És pont így is kell viselkednie. Két évesen egy étteremben elvárható, hogy nyugodtan, csendben várjon a kajára, majd késsel villával megegye és aztán nyugodtan kivárja, hogy a szülők megkávéznak. természetesen csendben van, hiszen a felnőttek beszédébe nem szabad beleszólni.- Ha nem így tesz a gyereked, komoly gond van vele, neveletlen, semmirekellő.
3. Szigorú napirend, semmi rugalmasság, engedékenység. Játékidőt is mérni kell vekkerrel. Ha csörög a vekker át kell adni a játékát a másik gyereknek, teljesen mindegy a másiknak nem kell vagy ő még játszani akar vele. A vekker az Úr. Így már hozzászokhat a határidőkhöz korán. Mert az fontos egy totyogónak.
4. Tápszerrel jobban tartható a napirend, mert nem kell igény szerint szoptatni és a tápszert gyorsan megeszi a baba. De a szoptatást is szigorú keretek közé kell szorítani 3 óránként és max 20 percig ehet a gyerek.
Szóval szerintem b@romság, mert nem vagyunk egyformák és szükség sincs arra, hogy egyforma legyen mindenki, mint a gép. Persze nyilván jelentősen könnyebb úgy nevelni a gyereket, ha nem veszed figyelembe az ő egyéni igényeit.
Szerintem azért túlzás a második válaszoló által leírt összegzés, hisz a módszer nem ennyire szigorú vagyis nem kell ennyire szigorúvá tenni.
Én olvastam a Suttogót, két része meg is van. Találtam benne számomra hasznos ötleteket és olyat is, ami az én gyerekemre nem "húzható".
Szóval mindenki maga döntse el a gyerekét ismerve, hogy mennyire alkalmazza a módszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!