A suttogó titka és/vagy Gina Ford: Kiegyensúlyozott babák és nyugodt mamák? Vélemény?
Erről a két könyvről már sokat olvastam ezen az oldalon. Szeretnék valamilyen "baba útmutató" könyvet venni. Pici fiam mellett egyelőre nem tudok elmenni könyvesboltba, így a párom venné meg. Mielőtt megveszi, érdekelne, melyik könyv milyen nézeteket vall, milyen gondolkodásmód jellemző rájuk? Aki ismeri ezeket a könyveket írja meg legyen szíves.
Köszönöm!
Én a Suttogó titkait ismerem, s bánom, hogy csak akkor vettem meg, mikor a kisiam már 6 hónapos volt. Lehet ha korábban kerül a kezembe, megóvtam volna magam és a párom, néhány kétségbeesett sírástól.
A suttogó szerint, mielőtt automatikusan felkapnánk a síró babánkat hallgassuk meg a sírását, s tanuljuk meg értelmezni. Mert igenis van különbség a sírásban, s nem biztos, hogy csak azért sír, mert éhes, vagy a hasa fáj... lehet, hogy csak fáradt, de nem bír elaludni. De ez csak egy példa a könyvből. Nekem jól értelmezhető, hogy sokszor felnőtt példával szemlélteti a dolgokat.
Nem gondolom, hogy a könyv szentírás, de szerintem sok hasznos tanács van benne. Nekem sokat segített.
a második válaszolónak: nem kapdossunk fel a babát de ha rájöttél miért sír mert jó ideig figyelted akkor ott hagyod? akkor is felveszed nem? (megetetni altatni stb.)
szerintem ez ostobaság. a suttogó csak egy hülye p.csa aki sok pénzt keres ezzel.
Nem egy nap alatt figyeled meg és jegyzetelsz, hogy mikor hogy sírt, hogy másnap a noteszt elővéve találd ki, hogy mi a baja a gyereknek! Csak annyi, hogy ha a gyereked megetetted, jót játszott utána és fél óra múlva újra sír, akkor valószínűleg nem újra éhes, hanem álmos például.
Képzeld sosem hagytam a gyerekem ordítani!
Olvastad a könyvet?
Mert ha olvastad volna, tudnád milyen felnőtt példáról beszélek.
Például arról, amikor a baba sír,- mert máshogy nem tudja kifejezni magát- s mindenáron mást akarsz ráeröltetni, mint amit ő szeretne. Erre olyan példa van, hogy a külföldi bemegy az étterembe, s a mosdót keresi, erre elé adnak egy tál kaját, pedig ő nem éhes.
Látod ilyen egyszerű, a gyerek sem mindig azért sír mert éhes.
hát ne haragudj de:
1. nem téged akartalak megbántani ezzel
2. ha fél órával evés után sír magamtól is rájöttem hogy nem aza baja hogy éhes és ehhez nem kellett könyv....
Szerintem, ha kulturáltan nem tudsz írni, akkor ne válaszolj, mert a kérdező szerintem nem arra volt kíváncsi, hogy azok akik csak hallottak róla, hogyan tudnak ócsárolni, hanem azok akik ismerik az általa írt két könyvet, hogyan vélekednek róla.
Köszi
az elso vagyok. ha vkit erdekel es kuldd egy privit, annak elkuldom a kiegyensulyozott mamak..-at pdfben.
hatha segit vkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!