A suttogó titka és/vagy Gina Ford: Kiegyensúlyozott babák és nyugodt mamák? Vélemény?
Erről a két könyvről már sokat olvastam ezen az oldalon. Szeretnék valamilyen "baba útmutató" könyvet venni. Pici fiam mellett egyelőre nem tudok elmenni könyvesboltba, így a párom venné meg. Mielőtt megveszi, érdekelne, melyik könyv milyen nézeteket vall, milyen gondolkodásmód jellemző rájuk? Aki ismeri ezeket a könyveket írja meg legyen szíves.
Köszönöm!
Engem is érdekeltek volna a kérdésre adott válaszok!
Erre mit olvasok, hogy 1 ember válaszol, a másik meg kikezdi, fikázza a válaszát, és kötözködik!
Elszégyelheti az ilyen ember magát, és inkább kíméljen meg minket a válaszaitól.
Szia,
Én csak Gina Ford napirendes könyvéről olvastam (a könyvet nem olvastam, nem tudom a címét sem), de olyan szigorú napirendeket ír, meg hogy hagyjuk sírni a babát, én úgy vettem észre hogy kicsit ilyen náci stílusa van, ezért nem is veszem meg és olvasom el.
Sziasztok,
Köszönöm a válaszokat, ha van még tapasztalat a könyvekkel kapcsolatban várom.
A könyv ellenzőknek: tény, hogy nem könyvből kell gyereket nevelni, de első babásként jól jönnek a tanácsok, amiket vagy megfogadok, vagy nem.
Pl. szoptatom a babát, de kellett már neki pótlást adnom. Azt viszont nem tudtam, hogy tápszer után inni is kell neki adni, sírhat attól is. Na hát én nem adtam, mert nem tudtam, két nap múlva a védőnő kérdezett rá, hogy amikor tápszert kap, mit adok utána inni vizet vagy teát. Na ekkor jöttem rá, hogy nyilván ezért sírt, mert hogy szomjas volt.
Az ilyen dolgok miatt kell, hogy legyen egy támpont, hogy mit hogy célszerű csinálni.
Igen,viszont sok helyen meg azt mondják,hogy a tápszer olyan a babának mint az anyatej,folyadéknak is megfelel,viszont a legtöbb anyuka azért ad tápszer után inni,én is:-)Ahogy ebben is megoszlanak a vélemények,és a leírtak,úgy az egész gyermekneveléssel kapcsolatban.Én a Suttogót olvastam,de nem használom,a saját elveim,véleményem szerint nevelem ill ahogy a babám igényli.
Hiába figyeltem pl a sírását,szégyen vagy nem,volt hogy 3 hós korában is tévedtem,hiába figyeltem,hogy sír.Persze ahogy írod,biztos vannak benne támpontok,de majd rájössz Te is hogy sokszor az ösztöneidre érdemes hallgatni.A másik könyvet nem ismerem,így ahhoz nem tudok szólni,de ha mindenképp vennél,akkor a Suttogó indulásnak jó lesz.
Boldog babázást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!