Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A suttogó titka és/vagy Gina...

A suttogó titka és/vagy Gina Ford: Kiegyensúlyozott babák és nyugodt mamák? Vélemény?

Figyelt kérdés

Erről a két könyvről már sokat olvastam ezen az oldalon. Szeretnék valamilyen "baba útmutató" könyvet venni. Pici fiam mellett egyelőre nem tudok elmenni könyvesboltba, így a párom venné meg. Mielőtt megveszi, érdekelne, melyik könyv milyen nézeteket vall, milyen gondolkodásmód jellemző rájuk? Aki ismeri ezeket a könyveket írja meg legyen szíves.

Köszönöm!

2008. dec. 12. 21:50
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
61%

Engem is érdekeltek volna a kérdésre adott válaszok!

Erre mit olvasok, hogy 1 ember válaszol, a másik meg kikezdi, fikázza a válaszát, és kötözködik!

Elszégyelheti az ilyen ember magát, és inkább kíméljen meg minket a válaszaitól.

2008. dec. 12. 22:44
 12/17 anonim ***** válasza:
51%

Szia,

Én csak Gina Ford napirendes könyvéről olvastam (a könyvet nem olvastam, nem tudom a címét sem), de olyan szigorú napirendeket ír, meg hogy hagyjuk sírni a babát, én úgy vettem észre hogy kicsit ilyen náci stílusa van, ezért nem is veszem meg és olvasom el.

2008. dec. 13. 06:39
 13/17 anonim ***** válasza:
69%
Szia! En a 32.hetben vagyok, most olvasom a Suttogo I-et. Elso babas kismamanak szerintem sokat segithet a konyv. Vannak benne hasznos tanacsok, amiket en is megfogadok, es persze van olyan is, amit nem. A Suttogo I. igazabol abban segit, hogy mielobb megismerd a babad ugy, hogy o is a leheto legkevesebbet sirjon feleslegesen, es te se legyel ideges. Nekem nem elveszi a bizalmam ez a konyv, hanem igenis noveli. Ez a konyv arrol szol, hogy hogyan alakits ki egy rugalmas rendszert az eletetekben, mert a konyv iroja szerint a baba nyugalma nagymertekben fugg attol, hogy van-e rendszer az eleteben vagy sem. Meg mielott lehurrognanak (ahogy ugy tunik itt eleg rendesen megteszik): kulfoldon elek, tehat semmilyen csaladi segitsegre nem szamithatok, max par napig. Elhiszem, hogy az anyasag oszton, de szerintem nehany utmutato tanacs mindekinek jol jon. Szerintem vegyetek meg a konyvet.
2008. dec. 13. 10:16
 14/17 A kérdező kommentje:

Sziasztok,

Köszönöm a válaszokat, ha van még tapasztalat a könyvekkel kapcsolatban várom.

A könyv ellenzőknek: tény, hogy nem könyvből kell gyereket nevelni, de első babásként jól jönnek a tanácsok, amiket vagy megfogadok, vagy nem.

Pl. szoptatom a babát, de kellett már neki pótlást adnom. Azt viszont nem tudtam, hogy tápszer után inni is kell neki adni, sírhat attól is. Na hát én nem adtam, mert nem tudtam, két nap múlva a védőnő kérdezett rá, hogy amikor tápszert kap, mit adok utána inni vizet vagy teát. Na ekkor jöttem rá, hogy nyilván ezért sírt, mert hogy szomjas volt.

Az ilyen dolgok miatt kell, hogy legyen egy támpont, hogy mit hogy célszerű csinálni.

2008. dec. 13. 12:04
 15/17 anonim ***** válasza:

Igen,viszont sok helyen meg azt mondják,hogy a tápszer olyan a babának mint az anyatej,folyadéknak is megfelel,viszont a legtöbb anyuka azért ad tápszer után inni,én is:-)Ahogy ebben is megoszlanak a vélemények,és a leírtak,úgy az egész gyermekneveléssel kapcsolatban.Én a Suttogót olvastam,de nem használom,a saját elveim,véleményem szerint nevelem ill ahogy a babám igényli.

Hiába figyeltem pl a sírását,szégyen vagy nem,volt hogy 3 hós korában is tévedtem,hiába figyeltem,hogy sír.Persze ahogy írod,biztos vannak benne támpontok,de majd rájössz Te is hogy sokszor az ösztöneidre érdemes hallgatni.A másik könyvet nem ismerem,így ahhoz nem tudok szólni,de ha mindenképp vennél,akkor a Suttogó indulásnak jó lesz.

Boldog babázást!

2008. dec. 13. 15:07
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Én olvastam mindkettőt, de a suttóval nem tudtam mit kezdeni, zavaros volt számomra az egész. Csak az altatási módszere jött be, az viszont nagyon. Ez a megfigyelem a sírás dolog nem igazán működik, van úgy néha, hogy fogalmam sincs, miért sír a babám (5 hós!). Sok dologra pedig nem kaptam választ, csak azt ismételgeti, hogy ha az ő módszerét alkalmazod, akkor milyen szuper lesz, aztán én meg ott ültem kukán. A másikból pedig a napirendet vettem, bár a babámnak hasonló volt az övéhez, de sokat segített. Én nagyon tanácstalan voltam/vagyok a napirend, étkezés stb. tekintetében, és szükségem volt egy támpontra, mert ezen a fórumon is nagyon eltérőek a vélemények és a szokások. Persze a GF-ból sem mindent használok, mert nagyon szigorú, ráadásul a lányom 1x felébred enni éjszaka, de a könyv szerint át kéne aludnia... :) Illetve koromsötétnek és néma csöndnek kéne lenni a gyerekszobában éjjel-nappal az alvásoknál, de ez nálunk kivitelezhetetlen. Az étkezés sem szimpatikus nála, mert ő pl. ajánlja, hogy fejd le a tejet és add cumisüvegből (!) Ezt én nem teszem, örülök, ha magamhoz szoríthatom a manóm. Érdemes elolvasni mind a kettőt, lehet, hogy Neked megint más jön le. (ill. fogadd el a kedves 1. válaszoló ajánlatát pdf-ben, mert eléggé drágák ezek a könyvek) Hajrá!
2008. dec. 13. 22:06
 17/17 Eniione válasza:
Sziasztok, nagyon kíváncsi vagyok a Gina Ford-könyvre, a boltokban, webáruházakban viszont nincs készleten. Ha valakinek megvan pdf-ben és elküldené, nagyon örülnék neki! Köszönöm!
2012. febr. 13. 11:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!