6 éves lányomnak 2 hete kivettuk a fülbevalojat, mert nyaralni mentünk, mert eddig mindig vízben hagyta el a fülbevaloit. Most próbáltam visszatenni neki és nagyon nem ment. Az egyiket sikerült betennem, de mar nagyon sírt szegény mire átment. A másikat mar nem engedte, de nekem sem volt szívem kinozni. Mit lehetne tenni? Van esetleg valami folyadék, amivel bekenem és kitisztul? Lehet hülyeség, de utána olvastam és azt írtak, hogy ennyi idő alatt nem forr be, csak a váladék tomiti el. Vagy valami érzéstelenítés esetleg? Vagy mar csak egy megoldás van, az ujralövés?
2015. szept. 24. 21:59
1/5 anonim válasza:
érzéstelenítés: sima lidocain sray. gyógyszertárban lehet kapni, egyébként se baj ha tartasz otthon kisgyerek mellett. ez 1-2 perc alatt hat és lehet szadizni a gyereket. próbáld meg azzal a fülbevalóval amivel átlőtték a fülét, az nagyon éles, könnyen átszúrja ha csak egy vékony hártya nőtt be neki.
ha viszont csak a szappan és egyéb trutyi bedugaszolta akkor nekem személy szerint az vált be ha fordítva teszem be a fülbevalót, miközben úgy fogom meg a cimpámat, hogy elől kidudorodjon a lyuk. hát, remélem értehtően írtam :)
2015. szept. 24. 22:44
2/5 Vilcsianyuja válasza:
Próbáld meg babaolajjal (vagy paraffin, olíva, stb., ami épp rendelkezésre áll) bekenni a fülcimpáját, mondjuk fürdés előtt, fürdés után töröld át alkohollal, és úgy próbáld meg a fülbevalót berakni (persze azt se árt áttörölni alkohollal). Én azzal a fülbevalóval próbálkoznék, amivel lyukasztottak, annak elég hegyes a vége és egyenes a szára, aztán pár nap múlva ki lehet cserélni. Remélem, nem kell újralövetni, de lehet, hogy a nyaralás alatt valami kis gyulladás keletkezett a lyukban, amit esetleg megsértettél a fülbevaló kivételekor, és azért tényleg elkezdett beforradni. De talán egy friss heget is átvisz a belövős fülbevaló, nagyobb károkozás nélkül.
2015. szept. 24. 22:54
3/5 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Holnap veszek is lidokaint. De az érzéstelenítés nem lesz neki kellemetlen? (Persze biztos hülye kérdés, mert nem fogja érezni). Csak a lányom minden ilyentől fél.
Reméljük menni fog, egy kicsit ideges vagyok. :-(
2015. szept. 24. 22:56
4/5 A kérdező kommentje:
Köszi neked is 2.
Megpróbálom először a régi fülbevalojaval, ha megtalálom.
2015. szept. 24. 22:57
5/5 Bella169 válasza:
Fertőtleníts le egy vékonyabb varrótűt. Azt szúrd át óvatosan és mozgasd körkörös mozdulatokkal mintha tágítani akarnád. Kiszedi ha csak valami eltömődés van, és könnyebb is a hegyes és vékony tűt átszúrni fájdalom mentesen. Nekem a nagymamám ritkán hord fülbevalót. (évenete egyszer kb) Neki is beszokott dugulni (nem nő be) és így simán ki tudjuk pucolni. Utána már gond nélkül átmegy a füli is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!