Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit lehet kezdeni egy ilyen...

Mit lehet kezdeni egy ilyen "anyucival"?

Figyelt kérdés

Nem szokásom kibeszélni senkit, meg alapból elég béketűrő típus vagyok, de most nem tudom, hogyan koptathatnám le ezt a "nőt".

Az ovis csoportunk SZMK vezetőjéről van szó egyébként, egy fiatal csajszi, akinek ISZONYATOS a stílusa. Elviselhetetlen, de tényleg. Mindenkit kibeszél a háta mögött, mindenkit szid (óvónőket, dadust), ráadásul jogtalanul... az anyukákat, az óvodavezetést, stb. Közben meg halál nagyra van magával, mert az ő férje olaszban dolgozik (ja... hentes...) és mindezt úgy adja elő, mintha a fickó minimum valami nagy cég vezérigazgatója lenne. A kislányuk (4 és fél) ugyanez a kategória: apa most vett új telefont amin ilyen meg olyan videójátékok vannak, most ilyen flitteres új nadrágom van, stb.

Félreértés ne essék, a kislányt eszemben sincs megszólni: az ő viselkedése is csak az anyucit mintázza, minősíti.

Na most, a csaj műkörmözik, és anno megcsinálta az enyémet is egy alkalomra, de olyan ocsmányan, hogy akkor se mennék többet hozzá, ha fizetne érte. Viszont azóta totál rám szállt, úgy kezel, mintha minimum a legjobb barinője lennék. SMS-eket ír, hogy az oviban hagytak ezt vagy azt, vigyem már el, ha megyek a lányomért. Hát k*pja be, öt percre laknak az ovitól, míg mi fél órára. Most meg ráadásul jól kitolt velem, mert az ovis díjbefizetés dátumát MA(!!!) rakta ki, pedig tegnap volt a határidő...

Hogy koptassam le magamról? Nem akarok neki beszólni, meg konfrontálódni, mert a gyerekeink még két és fél évig együtt járnak, de már az FB-re sem megyek fel, mert folyton van valami nyűgje. Ráadásul utálom, hogy milyen mézews-mázos az óvónénikkel, a hátuk mögött meg szapulja őket, pedig tündéri mindkettő.

2015. máj. 21. 15:57
 1/4 anonim ***** válasza:
70%

Lehet, hogy nagyon magányos, mivel a férje folyton kint van, és minden este egyedül ül otthon, te meg szimpi vagy neki, és azt hitte, te is szimpatizálsz vele. A telefon, meg a csilivili ruhák szerintem a rejtőzködés egy fajtája, ha valaki úgymond a "tárgyak mögé bújik", és lehet, hogy az önbizalma sincs a topon, ha annyit szíd másokat. Ha neked nem jön be, mint barátnő, akkor ha párszor nem, vagy csak kimérten reagálsz, előbb-utóbb leszokik rólad. Ha kér tőled vmit, megteheted, ha akarod, vagy mentsd ki magad, de te ne kérj semmi szívességet, így is tudod tartani a távolságot. Maradhatsz vele kedves de ne beszélj vele bizalmas dolgokról - ebből is érteni fog.

...talán így... de azért én sajnálom az illetőt így látatlanban.

2015. máj. 21. 17:57
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszod, ment a zöld kéz.

Alapesetben én is sajnálnám, de a csaj sajnos nem érdemli meg ezt. A párjával úgy beszél, mint a kutyával (többször voltam fültanúja, a pasi alapból csendes, nyugis típus, amúgy nagyon rendes fickó), és amikor csinálta a körmöm, utána hazahoztak kocsival, mert esett az eső. Bementek a benzinkútra, én meg ott maradtam a kislányukkal (aki ugye lányom csoporttársa), és kérdeztem, hogy "és, miket fogtok majd csinálni a kistesóval? (ja igen, mert épp terhes a csaj). Mire a lánya azt mondta: - Majd nézzük együtt a Dóra felfedezőt meg a meséimet, és nem engedem hogy anya kiabáljon és megüsse.

Ezek után én nem tudom őt sajnálni.

Sőt, még ettől függetlenül sem, mert folyamatosan hazudozik össze-vissza, pl. hogy azt a kardigánt 6.000 forintért vette a gyerekének... közben meg sógornőmtől tudom, aki a boltban dolgozik, hogy 1600 forintért árulják.

Vagy, hogy ők 2 havonta mennek ki a férjéhez olaszba 5-6 hétre, és konkrét történeteket mesél... amik persze nem igazak, mert a férje egyszer elszólta magát, mikor találkoztunk a játszótéren, hogy "milyen kár, hogy négy éves a lánya, de még egyszer sem voltak kint nála".

Szerintem szegény fickó nem is tudja, milyen a felesége,meg miket mond... :(

Szóval ezek után nem tudom sajnálni a csajt. Igyekszem minimumra csökkenteni a vele való találkozások és beszélgetések számát, de egyszerűen engem bánt, hogy olyan embereket szid az egész városnak, akik pedig nem érdemlik meg (óvónők, dadus, más szülők). És ő az SZMK vezetője, ami megint csak konfliktust szül.

2015. máj. 21. 18:50
 3/4 anonim ***** válasza:

Meg tudlak érteni, hogy nem sajnálod a nőt, pedig szegény tényleg sajnálatra méltó. Ahogy az első válaszoló is írta, valószínűleg a sok "lódítással", kérkedéssel éppen hogy kompenzál. Valószínű az önértékelési probléma, és a magány, csak sajnos nincsenek megfelelő technikái, intelligenciája, és neveltetése ezek kezelésére. Persze ez nem jogosítja fel az effajta viselkedésre, ami pl a kibeszéléseket illeti.

Én is csak a kedves, de távolságtartó magatartást tudom ajánlani, ha nem akarsz vele konfrontálódni.

Egyébként egy konfrontálódás viszont gyorsan rövidre zárná a dolgot, azt is lehet diplomatikusan.

2015. máj. 21. 22:41
 4/4 anonim ***** válasza:
Ignorálni kell. Nem válaszolsz az sms-re. Felnőtt ember vagy, tudnod kell, hogyan éreztesd valakivel, hogy nem vágysz a társaságára. A befizetés időpontját meg az óvodatitkár dolga kifüggeszteni.
2015. máj. 22. 09:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!