Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Legyen baba vagy ne legyen?

Legyen baba vagy ne legyen?

Figyelt kérdés

A fiúmmal úgy döntöttünk babat akarunk, ő már nagyon rég óta szeretne, de én még nem akartam babázni mert fiatal vagyok, viszont most már nem akarok várni tovább ő is szeretne babát és én is vágyom rá, akkor miért ne lehetne?

az a helyzet hogy 6 év van köztünk, ezért is éreztem még magam fiatalnak ő meg már abban a korban van hogy jöhetne a baba. Kiskorunk óta ismerjük egymást tényleg 3-4 éves koromban is ismertem, átjárt hozzánk a tesoimhoz és már akkor is szerelmes voltam belé...aztán tesomékkal öszevesztek, nem tartották a kapcsolatot igy hát pont mikor 9-15éves voltam eltünk az életemből mármint ugy hogy akkor nem járt hozzánk de néha láttam mert itt lakik tőlünk nem messze. Hozzáteszem ha akkor nem vesznek össze, akkor már szerintem olyan 13 évesen is vele lettem volna mármint már akkor is jártunk volna, mert tényleg kis korom ota erzek valamit iranta. Olyan 16 éves voltam amikor megint elkezdtünk foglalkozni egymással kijárkáltunk, beszélgettünk, jó barátok voltunk tényleg mintha a báttyám lett volna.. én voltam 16 ő meg 22 amikor elkezdtünk normálisan járni, fél évet együtt voltunk joban roszban, aztan ilyen se veled, se nélküled kapcsolatunk volt, nem tudom miért ez igy alakult. 17 éves voltam ő meg 23 amikor megint összejöttünk és 18 évesen pedig meg volt az első szex. Szerintem nem siettem el, huztam addig ameddig birtam. DE mivel szeretem nem volt értelme tovább huzni mert ugyis vele vesztettem volna el ki mással, mikor ő az életem...Na most vagyok 20 éves ő 26, és mindig mondja hogy ő mennyire szeretne babát, de én eddig fiatalnak éreztem magam meg mittudomén nem akartam még babázni de most ugy érzem lehetne a baba, ha meg lennének hozzá a körülmények. Szegényesen nőttem fel, ő is neki a szülei meghaltak a nagynénje nevelte fel. Nem akarok a gyerekemnek olyan gyerekkort mint nekem volt, alkoholista az apám, az anyám gyogyszerezi magát, sose tudni mikor mire jövök haza... Ő meg rokonoknál lakik akik felnevelték oda nem vihetem a babát meg ide se. Mondtam neki hogy eloszor gyujtsunk pénzt, ugy döntöttünk ki megyünk külföldre ahol 230-230,- ezret keresnénk havonta, ebből tudnánk félrerakni és kb 2 év mulva jöhetne is a baba. De ugy szeretném hogy kint éljünk utána is mikor megszuletik.

Meg arra is gondolni kell hogy én majd ugye nem dolgozhatok, és jo lenne ha az első honapban legalább ő is otthon lenne velünk szoval elég sok pénz kellenne.

Mikor a babátokat vártátok, ti hogy oldottátok meg ezt? egy fizetésből meg tudtaok élni?

én nem akarok olyan luxus körülményeket de nagyon szegényesen se akarok lenni...

Meg azt se tudom hogy mi ketten eltudnánk e lenni egy pici babával egyikünknek sincs tapasztalata.

Mit javasolnátok? mi a véleményetek erről?

Ti hogy oldottátok meg? :)

És bocsi a helyesirásért telorol nyomkodtam !!

2015. szept. 23. 10:57
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
96%

kint amennyivel több a fizetés,annyival drágább az élet is...itthon legyen legalább egy biztos albérlet,ahhoz ugye dolgozni kell hogy kifizessétek előre amit kérnek,és persze meg kéne probálnotok hogy tudtok-e egyáltalán együtt élni,mert sokszor akkor derülnek ki a problémák.

Dolgozz legalább 1-2 évet hogy ne csak gyes-t kapj,neki is legyen biztos munkahelye....

Minimum ennyi,a semmire ne vállaljatok babát...amugy ahhoz hogy külföldre menj,kell egy bizonyos induló tőke,ott is legalább szobát kéne bérelni hogy valahol tudjatok lakni,és az se kevés,meg mig munkát találtok,megkapjátok az első fizut,addig is kell valamiből élni...

2015. szept. 23. 11:07
 2/31 anonim ***** válasza:
97%
Én nem olvastam el ezt a hosszú valamit, de azért válaszolok. Ne legyen!
2015. szept. 23. 11:08
 3/31 anonim ***** válasza:
98%
Én elolvastam és ledöbbentem. Egyértelmű a válasz. Ne legyen még jó darabig.
2015. szept. 23. 11:08
 4/31 anonim ***** válasza:
97%
A kapcsolati rizsa rész ne haragudj, de nem alap. 20 éves vagy, és 13 évesen is bele voltál zúgva, ami oké, legyél is vele, persze. De ettől még nem kell gyereket vállalni, a semmire meg pláne nem.
2015. szept. 23. 11:10
 5/31 A kérdező kommentje:
olyan ertetlenek vagytok, nem voltam vele 13 évesen el kéne olvasni amit le irtam :D kint lakik a báttyám lenne hova menni munka is lenne ne nézzetek már ennyire hülyének attol hogy ti tele vagytok pénzel ne nézzétek le a másikat nem vagyok analfabéta
2015. szept. 23. 11:15
 6/31 A kérdező kommentje:
éltem már kint 16 évesen is rokonoknál tudom milyen kint aki azt mondja szar hazudik! ne hallasbol irj véleményt a kinti életről
2015. szept. 23. 11:16
 7/31 anonim ***** válasza:
98%
Olyan infantilis szöveged van, hogy bűn lenne gyereket vállalnod.
2015. szept. 23. 11:19
 8/31 A kérdező kommentje:

jó akkor te meg olyan szavakat használsz hogy még a jó siten se tudja mit jelent na bujjatok el nem kell több válasz ti rasszistak

többet se irok ki ide seemmit nem hogy segitenetek leszoltok mindenért ti akik itt élitek az életeteket

2015. szept. 23. 11:20
 9/31 anonim ***** válasza:
97%

Párom élt kint innen tudom.

Angliában pl. nem költözhetsz oda akárkihez mert ott meg van határozva h a gyerekek számátol függően mekkora lakás kell,nem lehetsz egy szobában a babával.

nyelvet is kell tudni hogy boldogulj,és akkor is élnetek kell valamiből egy hónapig ha azonnal lesz munkátok,de előtte ott kint a papirokat el kell intézni hogy munkát vállalhass,mert ha feketén dolgozol akkor ha meglesz a baba semmi támogatásra nem számithatsz,ugy mint itthon.

Amugy neked elég érthetetlen a stilusod,sztem te már eldöntötted,sok szerencsét.

Első voltam.

2015. szept. 23. 11:24
 10/31 anonim ***** válasza:
96%

"jó akkor te meg olyan szavakat használsz hogy még a jó siten se tudja mit jelent na bujjatok el nem kell több válasz ti rasszistak "

melyik szót nem érted?mind alapszkincshez tartozik amit itt irtak...

a rasszista szó jelentését ismered?mert senki nem irt olyat amiből erre gondolhatsz.

2015. szept. 23. 11:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!