Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Babának és szülőnek ajándékozá...

Babának és szülőnek ajándékozás? Több lent!

Figyelt kérdés

Nekem még nincs gyerekem, de bátyáméknak lesz babájuk tavasszal.

Nálunk és náluk nincs túl jó anyagi helyzet, ezért olyan ötletek érdekelnének ajándéknak, amik egy kisbabás párnak leginkább hasznosak, fogyóeszközök, ilyesmi. Amivel segíteni tudok nekik!

Már majd karácsonyra is ilyesmikkel akarom meglepni őket.

Valamint én leszek a keresztanya is, és keresztelőre is jó lenne valami praktikus ötlet!

A tapasztalatok nagyon hasznosak lennének! Köszönöm!

2015. szept. 23. 10:49
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Ha még nem nagyon vettek semmit, akkor viszonylag egyszerű dolgod van, mert bármit veszel, azt nekik már nem kell megvenni, így már eleve segítség :)

Ahogy a többiek is írták, a pelenkából sosem elég, viszont ezzel nem árt óvatosnak lenni, mert nem minden babának jó ugyanaz. Pl. amikor a fiam megszületett, kaptunk ajándékba hat csomag Pampers new born pelenkát, amivel kimondottan szenvedtem, de úgy voltam vele, hogy ha már itt van, akkor elhasználom, mert irgalmatlan nagy pazarlás lenne ennyit kidobni, vagy veszni hagyni. Egyszerűen valamiért nem passzolt a gyerekre, kifolyt a lábánál a pisi, óránként öltöztettem át. Pedig méretre jó volt, nem volt sem túl nagy, sem túl kicsi a fiam, elvileg pontosan ezt a méretet kellett hordania, de ez a fajta mégsem volt jó. A Huggies viszont tökéletes volt, és a Liberot is bírta. Most csak a márkásabbakat írtam, de pl. a Tesco saját márkása (nem a gazdaságos, hanem a színes) ugyanolyan jó volt, meg a DM saját márkása is. Szóval erősen babafüggő, hogy melyik pelenka jó neki, ezért egyszerre nem érdemes sokat venni, amíg a szülők ki nem tapasztalták, hogy melyiket szeretik.

Popsitörlőből viszont rengeteg sok fogy, és ott ilyen kompatibilitási gondok ugyebár nincsenek. Én személy szerint a Nivea törlőkendőjét szerettem a legjobban, bár mostanában olyat nem szoktam látni (az én fiam már elég régen volt baba, most csak azért kezdtem el nézelődni, mert majd télen érkezik a kistesó). De rengetegféle van. Ezekből be lehet tárazni előre, úgyis folyamatosan kelleni fog.

Hasznos még a textil pelenka is, minél több, annál jobb. Nem pelenkázásra, hanem minden másra, büfiztetéshez például, vagy a baba feje alá tenni, sokan a babakádba is beteszik csúszásgátlónak, meg ezzel törlik a baba pofiját, ha tejes, vagy maszatos. 20-30 darab simán elfér belőle, tényleg jól jön, még ha nem is egy kimondottan mutatós ajándék.

Fürdetésről jut eszembe, ajándékba tök jó, annyira nem is drága (persze attól függ, mennyire veszel márkásat), vehetsz nekik babakádat. Egyszerűbbeket már 2 ezer forintért is lehet kapni (az Ikeás is annyi például, nekem az pont azért tetszik, mert olyan kis egyszerű, semmi felesleges csicsa, de máshol is találsz ennyiért), határ a csillagos ég. Na ezt tutira használni fogják egy jó darabig :)

Vehetsz játszószőnyeget is, bár ezt nem fogják azonnal használni, csak ha már a baba kicsit nagyobb lesz, újszülöttet még nem tesznek rá, de egy 3-4-5 hónapost már igen.

Amit egyelőre ne vegyél, de ha meglesz a baba, és a szülei is adnak neki, akkor cumit is vehetsz. Előre ne vedd meg, mert lehet, hogy nem akarnak neki adni, vagy nem fogadja el, akkor meg tök felesleges. De ha cumizik majd, akkor vehetsz cumit, na az az igazi fogyóeszköz :D Csak majd derítsd ki, hogy milyen kell, mert nem egyforma a cumik formája, és sok baba finnyás rá, a legtöbb csak azt fogadja el, amihez hozzá van szokva. Ezzel amúgy tényleg sokat segítesz, mert drága a cumi ahhoz képest, hogy csak egy vacak műanyag, amit ráadásul úton-útfélen elhagynak a gyerekek.

Hasznos még az orrszívó, bár megmondom őszintén, szerintem a kézi, pumpás verzió semmit sem ér, de lehet, hogy abból is létezik jó fajta, én még nem találkoztam vele. Van elektromos még, meg porszívós. Az elektromos elég drága, a porszívósat meg kissé macerás használni, hiszen a porszívót is elő kell venni hozzá. Viszont hatásosak, még ha a babák általában utálják is ezt az egész procedúrát.

Ha már a drágább dolgok szóba kerültek, a legtöbb anyukának hasznos a mellszívó is, de abból a jobbak tényleg drágák, pláne az, amelyik elektromos. Nem tudom, mennyit szánsz rá, főleg, hogy azt írod, hogy nem túl jó az anyagi helyzeted, ezért is csak óvatosan említem a mellszívót, mert hát ezek kb. 15 ezer forintról indulnak. Mármint az elektromosak. Kézit kapsz valamivel olcsóbban is, de a jobbak azok között is viszonylag drágák.

Írtad, hogy babakocsit, autósülést, szóval ilyen nagyobb dolgot nem vennél, viszont ha autózni is gyakran fognak, akkor praktikus ajándék lehet egy tükör, ilyen: [link] amivel az elöl ülő szülő rá tud pillantani a hátul utazó babára. Ebből van ennél olcsóbb változat is, csak azért ezt tettem be, mert itt a képen jól látszik, hogy hogyan működik.

Egyébként eszembe jutott most, bár ez ajándékként nem tudod, hogy veszi ki magát, de egy baba mellett tudod mi fogy a legtöbbet? Mosószer. Ráadásul az ő cuccaikat külön mossa az ember, és általában, ha a saját ruháikhoz nem is, de a baba cuccaihoz drágább, jobb minőségű mosószert és öblítőt használnak a legtöbben.

Aztán, a kiságy mellé a falra sokan szeretnek falvédőt tenni, ilyenből nagyon aranyosakat lehet kapni, de akár te magad is készíthetsz, ha van rá időd, és tudsz egy minimálisan varrni, a net tele van jobbnál jobb ötletekkel. Egyébként ha varrni tudsz, akkor készíthetsz hálózsákot is a babának, pofon egyszerű, és a legtöbben szeretik ebben altatni a babájukat, mert ezt nem rúgja úgy le, mint egy takarót.

Takaróról jut eszembe, lehet vinni ajándékba babatakarót is, pl. olyat, ami babakocsiba való, bababoltokban rengetegféle mintával lehet ilyeneket kapni.

Na, hirtelen ezek jutottak eszembe, remélem írtam olyat, ami hasznos a számodra :)

2015. szept. 23. 13:48
 12/12 A kérdező kommentje:

Szuper, nagyon hasznos bejegyzés volt! Köszönöm :)

Azért tudom, hogy nem ruháztak még be nagyjából semmire, mert sajnos a bátyámnak komoly műtéte lesz még tél előtt, és most minden figyelem erre hárul, ha felépül, azután lesz előtérben a baba.

2015. szept. 23. 13:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!