Frissen szült anyukák, hogyan tudjátok baba mellett vezetni a háztartást?
Nem vagyok a fagyasztás híve, de nálad megkönnyítené a helyzetet (ha már ilyen kategorikusan kijelentetted, hogy minden nap főzni fogsz) az első pár hétben. Szülés előtt főzz olyan ételeket, alapokat, amit ízváltozás nélkül le tudsz fagyasztani. Húsleves alaplé, ebből lehet később húsleves, zöldségleves, májgombócleves, kiveszed, belevágod a zöldségeket, belerakod a mirelit gombócokat, nem több 10 percnél. Paradicsomból szintén lehet alapot csinálni, ebből lehet paradicsomleves hígítással vagy szósz, anélkül. Mirelit dolgokból köretkészítés 5 perc. Tésztás dolgokat is pillanatok alatt el lehet készíteni. Hagymaleves szintén fagyasztható.
Azt nem tudhatod előre, hogy milyen lesz a baba, van aki nyikkanás nélkül egész nap alszik, el van magában, etetés után, előtt simán jut idő magadra, főzni, takarítani. Ha nem lesz ilyen szerencséd, akkor le kell adni az elvárásokból és kompromisszumot kötni.
Akkor főzzön az "asszony". Ha te benyeled, hát csináld! Vagy végre lázadj fel, így 2015 körül és kérd, hogy emeljék meg a seggüket! Attól, hogy anyósod meghalt (részvétem), após még elbírja a fakanalat!
Ha meg nem tetszik, lehet rendelni, 11ig odaér minden nap a friss kaja.
Én egyedül voltam terhesség alatt, így szülés után segítségem sem volt semmiben. Első naptól kezdve magamra voltam utalva és erre fel is készültem. Három heti ételt főztem és fagyasztottam le. Három hét elteltével már elég fitt voltam ahhoz hogy vissza álljon minden a régi kerékvágásba.
Elhiszem hogy nálatok a nő főz, de én úgy gondolom egy frissen szült édesanya esetében ugyan mégiscsak lehetne kivételt tenni..
apósod megtanul főzni, vagy min. melegíteni, vagy a telefont használni és rendelni.
vagy párod is főzhet du. és akkor van 2napra étel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!