Önzőség baba mellett napi fél - 3/4 órűt tornázni? Részletek lenn.
8 hónapja szültem, és sajnos elég sok maradt rajtam szülés után (kb. 20 kg). 2-3 hete döntöttem úgy, hogy ennek vége, le kell fogynom, és elkezdtem itthon napi 30-45 percet tornázni, illetve heti 1-2-szer elmegyek futni kicsit, addig apával vagy a mamával van a pici.
Amíg itthon tornázok, addig meg a járókába teszem, onnan figyel, beszélek hozzá közben, kb. 40 centire van, ha sír, nyűglődik abbahagyom, és kiveszem. Alvásidőben nem tudom csinálni, mivel szinte csak a babakocsiban alszik séta közben. Általában elvan addigí amíg tornázom, nem szokott gond lenni.
Eddig is volt azért lelkiismeret furdalásom, hogy ezalatt mást is csinálhatnánk, de igyekeztem beépíteni a napirendünkbe, megvan mindennek az ideje, természetesen a közös játéknak is.
Ma a védőnői tanácsadáson rátett a lelkiismeret furdalásomra egy ismerős anyuka. Megjegyezte, hogy mintha fogytam volna, és én elmeséltem neki, hogy mit hogy csinálok. Erre gúnyos mosollyal közölte, hogy hát én tudom nekem mi a fontos, közben tüntetőleg babusgatta a kisfiát, én pedig annyira szégyelltem magam. Azóta teljesen lesújtva érzem magam, valami csinibabának (nem vagyok az!!! :D abszolút nem!!) akinek a külseje fontosabb mint a gyereke. Légyszi tök őszintén mondjátok meg a véleményeteket... gáz, hogy ezt csinálom? Máshogy kéne megoldanom? Az igazság az, hogy kistesót is szeretnénk nem nagy korkülönbséggel, és nem szeretnék ezzel a plusz 20 kilóval teherbe esni... De már ne látok tisztán hogy kellene csinálni. Ti hogy csináljátok?
Baxus, az az anyuka se normális, aki 1 órára se képes elszakadni a gyereketol....
Jól csinálod
dehogy onzoség!!!!!
teljesen jol csinálod! én is igy csináltam, a 4. honaptol kezdtem tornázni, napi egy-két orát, a férjem volt a kifiammal.
Ez még véletelen sem önzöség, nagyon jól teszsed.
Emellett a babádnak is jó, ha nem szórakoztatod napi 24 órában, hanem engeded, hoyg egyedül is elfoglalja magát. Azzal, hogy lát téged, megvan a szükséges biztonságérzete, és emiatt sokkal jobban tud feljödni.
Késöbb meg esetleg elkezd utánozni, ami szintén csak elönyös neki is.
Nem értem azt a hozzáállást, ami szerint vagy teljesen rá van csavarodva valaki a gyerekre, vagy teljesen elhanyagolja.
Van középút. Eleve, ahol több gyerek van, ott ugyanúgy kevesebb idő/figyelem jut a sokadikra - az ő szempontjából tök mindegy, hogy miért.
Azt pedig te is jól tudod - tudom, megerősítést vársz csak - hogy az az anyuka irigységből mondta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!