Önzőség baba mellett napi fél - 3/4 órűt tornázni? Részletek lenn.
8 hónapja szültem, és sajnos elég sok maradt rajtam szülés után (kb. 20 kg). 2-3 hete döntöttem úgy, hogy ennek vége, le kell fogynom, és elkezdtem itthon napi 30-45 percet tornázni, illetve heti 1-2-szer elmegyek futni kicsit, addig apával vagy a mamával van a pici.
Amíg itthon tornázok, addig meg a járókába teszem, onnan figyel, beszélek hozzá közben, kb. 40 centire van, ha sír, nyűglődik abbahagyom, és kiveszem. Alvásidőben nem tudom csinálni, mivel szinte csak a babakocsiban alszik séta közben. Általában elvan addigí amíg tornázom, nem szokott gond lenni.
Eddig is volt azért lelkiismeret furdalásom, hogy ezalatt mást is csinálhatnánk, de igyekeztem beépíteni a napirendünkbe, megvan mindennek az ideje, természetesen a közös játéknak is.
Ma a védőnői tanácsadáson rátett a lelkiismeret furdalásomra egy ismerős anyuka. Megjegyezte, hogy mintha fogytam volna, és én elmeséltem neki, hogy mit hogy csinálok. Erre gúnyos mosollyal közölte, hogy hát én tudom nekem mi a fontos, közben tüntetőleg babusgatta a kisfiát, én pedig annyira szégyelltem magam. Azóta teljesen lesújtva érzem magam, valami csinibabának (nem vagyok az!!! :D abszolút nem!!) akinek a külseje fontosabb mint a gyereke. Légyszi tök őszintén mondjátok meg a véleményeteket... gáz, hogy ezt csinálom? Máshogy kéne megoldanom? Az igazság az, hogy kistesót is szeretnénk nem nagy korkülönbséggel, és nem szeretnék ezzel a plusz 20 kilóval teherbe esni... De már ne látok tisztán hogy kellene csinálni. Ti hogy csináljátok?
A másik anyuka egy idióta, sz*rd le!
Én a 2 évesemnek heti 5 alkalommal beteszek 1 órára rajzfilmet, addig a rácsos ágyából nézi, így nem tud kijönni, míg én a másik szobában edzek.
Amit én csinálok nem lehet úgy végezni, hogy közben ott van körülöttem a gyerek (nem is hagyna, már próbáltam), lehalkítva meg szintén nem jó, nagyon kemény edzés, úgy az igazi, ha hangosan szól, így az alvásidő is kilőve.
Cserébe viszont utána sokat vagyunk lent, rengeteget sétálunk, szóval mindenki jól jár :))
Én így nézek ki!
Még van kis hasam, de lement 10 hónap alatt 24kg. 18 hós a kislányom.
Őszintén szólva, én is kapok megjegyzést.
De nem érdekel.
A játszón szoktak bámulni, mert szeretek fiatalosan öltözködni (BA ná, mivel 27 vagyok).
Sajnálom... Az ne prédikáljon, aki meg sem próbálja!
Ne legyen lelkiismeret furdalásod! Jól teszed!!
Egyébként tornától elvonatkoztatva se árt, ha a baba kicsit saját magát is megtanulja szórakoztatni.
A koncentrációs készség kialakulásának nem feltétlenül segít, ha valami mindig közbeavatkozik, amikor elmélyülne valamiben.
Szüleim gyógypedagógusok, elég komoly szakmai tapasztalattal. Amikor az akkor kb. fél éves lányom éppen elmélyülten molyolt valami játék cetlijével és oda akartam menni hozzá, anyám húzott vissza: "Ne! Ha ilyenkor ok nélkül kizökkented, soha nem tanul meg koncentrálni!".
Igaza volt egyébként, mióta odafigyelek, hogy elmélyült gyereket ne zavarjak meg, egyre hosszabb ideig el tudja foglalni magát.
Engem is hasonlóan neveltek, hogy emiatt-e, nem tudom, de könnyen és sokáig tudok koncentrálni. Ez az iskolákban és a munkahelyen is hatalmas előny volt eddig.
olvasd el ezt kérdezo :)
" A bébiételt egy igazi anya nem veszi, hanem főzi. Ja, és ha nem a biopiacon vetted az alapanyagokat, akkor mérgezed a gyerekedet. Ha meg ott vetted, akkor hogy volt rá időd? Ki van a gyerekkel, amíg te vásárolgatsz? Ha bébiszitterre hagyod, akkor mostoha vagy, ha nem, akkor meg önző. Nem a legdrágább gyerekülést vetted meg? Te gyerekgyilkos! "
Azoknak a magukat mindenki felett állónak képzelő anyukáknak, akik állandóan megpróbálnak bűntudatot gerjeszteni az amúgy tök normálisan élő, létező, gyereket nevelő szülőkben, szóval ezeknek a személyeknek annyira ki kéne már osztani egy jó nagy tockost. Fel nem tudom fogni, hogy milyen undorítóan beteg világ az, ahol egy ilyen anyukaféleség azzal cseszeget egy másik szülőt, hogy hogy mer magára fél órát szánni.
Szóval kérdező, nem te vagy a gáz, te egy teljesen normális ember vagy, aki nincs egész nap a babája fencijébe bújva, és egészséges emberhez illően képes saját magáért is tenni valamit. Az ismerősöd, na ő nem teljesen százas.
Sok sikert a tornához!!!
Sziasztok, nagyon köszönöm a válaszokat, aranyosak vagytok, megnyugodtam! Én is úgy gondolom, ahogy valaki írta, hogy hosszútávon a kisfiamnak is hasznos ha egészséges anyukája van, aki utána tud szaladni a játszótéren, és azért attól is félek, hogy valami egészségügyi gondot okoz ez a túlsúly.
6-os válaszoló reggel és este valóban alszik a babám, de panelban lakunk, és az alattunk lévőre is gondolnom kell, hogy nem kezdek el hajnalban sem és este 10-kor sem ugrabugrálni. (Bizony 10 óra legalább van este amire elaltatom, utána rendet teszek, elmosogatok, stb., stb.).
Nekem is átfutott az agyamon természetesen, hogy csak irigy az ismerősöm, de ugyanakkor el is bizonytalanított azért rendesen, hogy helyesen teszem-e amit teszek. Ha tudnék gonosz lenni, akkor visszaválaszolhattam volna neki, hogy pedig rá is ráférne a torna, de sajnos vagyok olyan balfék, hogy nem tettem :).
Tornázz!! És diétázhatsz is nyugodtan. Azért mert anya vagy, attól még nő is vagy. Fontos, hogy jól érezd magad a bőrödben és ezt a gyereknek is jó lesz.
Én és a nővéreim is az első 6 hónapban még a tornával módjával voltunk, nem akartunk nagyon savasodni. Diéta már akkor is volt, nyilván nem drasztikus, de nem ettünk mindent össze.
A 6. hónaptól már hozzátápláltunk, nem is szoptattunk minden étkezésnél. Úgy időzítettük a tornát, hogy ne pont szoptatás előttre essen, de mindannyian csináltuk. Sokkal jobb volt a közérzetünk, kipihentebbek, nyugodtabbak voltunk.
Tegyél magadért!! A babádnak ettől rossz nem lesz, sőt. Ha annyira lelkiismeretfurdalásod van, akkor csináld akkor amikor alszik. Én olyankor is tornázom, amikor vele vagyok. Közben is tudok játszani vele, illetve van amikor annyira jól el van, hogy rám se hederít, hiába vagyok ott mellette. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!