Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák! Van itt valaki aki...

Anyukák! Van itt valaki aki baba mellett szerzett meg diplomát? Milyen szakon? Nehéz volt? És amikor már vissza kellett menni dolgozni, akkor hogy ment?

Figyelt kérdés
2015. máj. 24. 22:26
 1/7 anonim ***** válasza:
96%
Az alapdiplomám megvolt és gyakorlatom is. A szakvizsgámat csináltam baba mellett, és már volt egy nagyobb testvére is. Igen, elég nehéz volt, de megoldható, ha van egy kis segítséged, ha vizsgára kell menni, stb. Nekem a vizsga előtti nap volt mindig kritikus, nem mindig tudtam a kicsit leadni, hogy készülni tudjak megfelelően. De azért így is sikerült.
2015. máj. 25. 13:24
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Szomszéd csaj. Logopédiát végzett, 2 éves a kicsi. Borzasztó nehéz volt neki, sokat tanult, nagyon jól ment neki, de ő azt mondta, többet nem tanul:) Ez a 2. diplomája. Nagyon sokat nélkülözte a gyerekét, akire az anyukája vigyázott szinte 2 évig. Most másfél évig nem megy vissza dolgozni, tanítónő, majd jövőre.
2015. máj. 25. 13:24
 3/7 anonim ***** válasza:

Csak az államvizsgám volt hátra. 4 hónapos volt mikor vizsgáztam. mikor aludt, vagy elvolt játszott,és éjszaka tanultam. gazdasági és vidékfejlesztő agrármérnökként diplomáztam.

utána éven pedig egy okj marketinges sulit csináltam meg. jelenleg abban dolgoztam, de pár hét és itt a kis tesó:)számomra nem volt nehéz. nagyon jó és nyugodt gyerkőcöm van, bármit tudtam mellette csinálni.

2015. máj. 25. 14:18
 4/7 anonim ***** válasza:

Nem egészen baba mellett, de a terhességem elejétől a fiam ovis korának utolsó évéig végig tanultam. A egyetemre járni akkor kezdtem, amikor a fiam bölcsis lett, szóval kétéves korában. Nappalira jártam, és csak az utolsó évem alatt ment párhuzamosan a főállású munka és az egyetem, előtte csak alkalmi/diák munkáim voltak.

Szociális munka szakon végeztem (előtte mást is tanultam, de két szakot nem tudtam párhuzamosan csinálni, az már tényleg sok volt, egy évet bírtam így, aztán inkább a szocmunka mellett döntöttem, a másikat nem fejeztem be), maga a szak szerintem teljesíthető, bár voltak nehéz kurzusok, meg úgy egyáltalán, nem láblógatásból állt a képzés, de mivel alapvetően érdekelt is a dolog, nem éreztem nehéznek (leszámítva talán a közgazdaságtannal kapcsolatos kurzusokat, meg mondjuk a pszichológiának a magolós, száraz része sem volt épp a kedvencem, de a jogi, szociálpolitikai, gyakorlatiasabb pszichológiai kurzusok nagyon jók voltak). Gyerek mellett mindössze annyiban volt nehéz, hogy én egyedül neveltem a fiamat, és ha olyan órám volt, ami mondjuk 4-kor kezdődött, és tartott fél hatig, akkor meg kellett valahogy szerveznem, hogy valaki elmenjen érte és vigyázzon rá, amíg órán vagyok. Meg ami nagyon szívás volt, az az volt, ha megbetegedett. Most, hogy dolgozom, komolyan mondom, sokkal egyszerűbb, még ha nem is szívesen megy az ember gyakran táppénzre. De az egyetemen minden félévben volt olyan kurzusom, ahol nagyon szigorúan vették, hogy mennyit lehet hiányozni, főleg szemináriumoknál, ahol egy félévben kettőt lehetett összesen kihagyni. Szóval ha fél év alatt a gyerek több, mint két hetet beteg volt összesen, akkor jó eséllyel buktam is az adott kurzust/kurzusokat, és nem mehettem vizsgázni. Vagy még nagyobb szívás volt az, ha pont a vizsgám előtti éjszaka lázasodott be, vagy jött ki rajta valami egyéb nyavalya, amikor már lejelentkezni sem lehet a vizsgáról, szóval még fizethettem is, amiért nem mentem el rá.

Na, ez volt a nehéz része, maga a tanulás nem volt problémás, a szakdolgozatom megírására ma is szívesen emlékszem vissza, imádtam a témámat, imádtam kutatni, imádtam írni :) Ha tehetném, most is kutatással foglalkoznék, és remélem, lesz is még rá lehetőségem.

2015. máj. 25. 16:23
 5/7 anonim ***** válasza:
Barátnőm a doktorija 1. éve után lett várandós, halasztás nélkül végigcsinált mindent a baba mellett, persze csak akkor tanult, amikor a baba éppen aludt. Utólag azt mondja, nem tudja, hogy csinálta:)
2015. máj. 26. 09:08
 6/7 anonim ***** válasza:
Én az utolsó félévemben szültem - ami így passzív félév lett. Ez volt a tavaly tavaszi. Aztán a tavalyi ősziben államvizsgáztam. Az könnyebbség volt, hogy az első időkben nem kellett az egyetem miatt parázni, aztán a félév eleje még elég jó is volt. A vége viszont iszonyú kemény, az utolsó 3 hétben alig aludtam, sokkal kevesebbet tudtam a fiunkkal és a párommal lenni, mint akartam, de volt segítségem. Hála isten letudtuk, nem bánom, hogy így alakult :)
2015. máj. 26. 16:28
 7/7 A kérdező kommentje:
Én is nagyon gondolkodom rajta. Lánykám most 5 hónapos, viszonylag nyugodt baba, sokat alszik, vagy ha ébren van is eljátszik sokat egyedül. Pénzügy-számvitel szakot kezdenék, segítségem nem sok van, páromat leszámítva, mert mindenki nagyon messze lakik. Nem tudom mennyire merjek belevágni...
2015. máj. 26. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!