Van (nak) itt valaki (k), aki (k) nek ezt a szívrendellenességet diagnosztizálták a babánál még magzati korban?
A 18.heti genetikai uhn vette észre a szonográfus, hogy a májból a szívbe visszavezető vénának két bemenete van a szívbe.Most heti rendszerességgel járok kontrollra, hogy figyeljék a szívmunkát, ill., hogy nem nagyobbodik- e a szíve a többlet munka miatt. A baba súlya sem az igazi őszerintük, bár akármilyen babamama oldalt nézek, a hetek haladtával, ő benne van a középmezőnyben. Pl írják, hogy 800- 1000 g, akkor az enyém épp 890 g volt, és még volt 2 nap a betöltendő hétből.
De a szívvel kapcsolatos probléma jobban idegesít. A dokik szerint ez lehet egy semmi is, és beavatkozás nélkül élheti az életét, de lehet, hogy azonnal kell műteni, vagy az évek során többször. Kerestem a neten fórumokat, csoportokat, ahol infót gyűjthetnék, de nem jártam sikerrel. Esetleg van közetetek valaki, aki tudna nekem a tapasztalatairól írni?
Köszi, megkeresem őket! Voltunk ezen az uhn is, és tisztára olyan érzésem volt, mintha most láttak volna ilyet először. Az hagyján, hogy a dokin és a szonográfuson kívül még bejött 3 doki, de az egyik konkrétan beismerte, hogy ő nem látja, hogy mit kell nézni.(!!!!!!) Megállt bennem az ütő is.
És a hetek múlásával csak annyit tudunk, hogy a szív nem nagyobbodik, de nem szülhetek a kiválasztott kórházamban, hanem a területi legnagyobb kórházban, mert itt van gyermekszívsebészeti osztály.( nem írtam, de nem Magyarirszágon élünk, nem is ott jártam gondozásra)
Elég, ha a szonográfus jól látja. A többi doki valószínűleg tanulni jött, hiszen ez az eltérés valóban rendkívül ritka lehet. (Munkám során elég sok magzati eltérésről tudok, de ilyet még nem hallottam.) Szóval nem kell megijedni, hogy ő még nem látott olyat.
A babakori rendellenességeket ma már nagyon jól műtik és az ő sejtjeik még frissek, sokkal gyorsabban gyógyul mindenük. Ahol szülni fogsz próbálj megkeresni gyerekszívsebészt, kérdezd végig, mi várható, mi történhet, mit fognak csinálni, stb. Igy attól -vagy legalább egy kollegájától - kaphatsz első kézből információt, aki majd a babáddal foglalkozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!