Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Fontos a babának a napi séta?...

Fontos a babának a napi séta? Mindenki sétál mindennap?

Figyelt kérdés
Nem vagyok egy nagy setas,szinte sose sétálok.Januárra varom a babam,most meg el sem tudom képzelni h minden nap setaljak vele.A friss levegőn kivul meg mi miatt fontos a napi séta?
2015. szept. 18. 17:51
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk az volt a napirend kialakításának a sarokköve.
2015. szept. 18. 17:52
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is a napirend miatt volt fontos. Én sem vagyok nagy sétás, itthon ülő típus vagyok. Így érzem jól magam. Mégis megyünk, 2 éve minden nap. Amikor még pici, alszik a kocsiban. Én filmet vagy hanganyagokat (nyelvtanuláshoz) töltöttem telefonra, és fülhallgatóval hallgattam, míg toltam a kocsit, mint egy robot. Mióta nagyobb, több a lehetőség is. Parkba menni, kismotorozni, játszótér, miegyéb :) amúgy jót tett nekem is, többet vagyunk levegőn :)
2015. szept. 18. 17:55
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

A friss levegőn kívül a szem fejlődése miatt fontos a természetes fény. A receptorok rosszabbul fejlődnek, ha nem éri őket természetes fény rendszeresen.

Ha nincs kedved sétálni, de van kertetek, akkor ülj ki vele a kertbe egy-két órára. Amíg nagyon pici, addig elalszik, te pedig tudsz olvasni is mellette.

2015. szept. 18. 18:04
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

az immunrendszert erősíti, ha nem vagy kint vele, nem lesz immunrendszere. Fontos a fény is a D vitamin miatt, szinte nincs jobban hasznosítható természetes D vitamin forrás mint a napfény. Csontok fejlődéséhez elengedhetetlen.

A 6. hét után minimum 60-120 perc az ajánlott napi levegőzés, ami még így is elég kevésnek tűnik, ha azt vesszük hogy az ember alapvetően egy természetben élő lény, nem pedig szobalakó.

Egyébként én sem voltam azelőtt egy nagy sétás, de amikor 24 órában kell szórakoztatnod egy 3 hónapost...hidd el, örülni fogsz annak a két óra sétának, mi több, az lesz a megváltás, míg ő alszik a babakocsiban és te elmerülhetsz a saját gondolataidban :)

2015. szept. 18. 18:07
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
ja igen, ahogy előttem írták, még a napirend szempontjából is fontos, egész pontosan azért, mert a levegő elnyomja, enélkül sokkal nehezebben fárad. Amíg nem voltak a lányommal a nagy séták, 24 órából csak 8(!)-at aludt, 2-3 hetesen...aztán ráálltunk a két órás sétákra, a minél több levegőn fárasztásra, és 16-18 órákat aludt. Az alvás meg a növekedési hormon miatt nagyon fontos. Amelyik baba nincs levegőn az nehezen fárad :)
2015. szept. 18. 18:09
 6/17 Bella169 ***** válasza:
100%

Én is nagy mozgás ellenes vagyok/voltam. Inkább a lakásban tevékenykedek, de 1 hónapja megszületett a lányom és egy hetes kora óta minden nap másfél órát (két etetés közt) sétálunk minden fele.

Fárasztásra: a friss levegő tényleg elnyomja. Amint kitolom az ajtón szinte már be is kómál.

Valóságban valahogy úgy érzem ő alszik és én fáradok. Mondjuk jót is tesz ennyi mozgás nekem is. Segít visszanyerni a terhesség elötti kondimat (bár akkor nem mozogtam ennyit, de a terhesség végére a nagy pocakom miatt még inkább eltunyultam). Plusz azt vettem észre, hogy mióta sétálok a picivel, felgyorsult a hasam visszalakulás (jobb kifejezést nem jut eszembe hirtelen)

Ne aggódj. Én még a terhességem alatt is azt mondtam, hogy azért van a gyereknek apja, hogy legyen kivel sétálnia. Erre minden nap megyek vele, valahogy jön ösztönösen és természetesen. Persze apuka is jön velünk ha nem délutános műszakban dolgozik és itthon van sétaidőben.

2015. szept. 18. 18:59
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Szintén a napirend....3 gyerekes vagyok,jót tesz/tett mindenkinek.A levegőn kívül a szocializálódás miatt is fontos.A séta alatt rengeteg idegen arcot lát,ismerkedik a környezetével,az arra lakókkal,a kutyáikkal,stb.
2015. szept. 18. 18:59
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
a napirend, az immunrendszer, az idegrendszer normál működése, a tüdő erősödése, a normál emésztés segítése, a jó közérzet miatt. +A világ megismerése néhány hónapos kortól. Mi sem sétáltunk mikor nagyon fújt a szél, vagy nagyon mínusz volt, de egy pár percre egy szélvédett teraszon mindig levegőztünk!
2015. szept. 18. 19:05
 9/17 anonim ***** válasza:

Sèta nëlkűl is felnő, de biztos hogy jó, ha van napirend, ès abban hozzàszokik, hogy nem otthon poshad egèsz nap :)

Èn mondjuk rengetegszer megcsinàltam, hogy kitoltam az erkèlyre. Pl. amikor baromi hideg volt meg 15 centis hó, őt szèpen felöltöztettem, ès kitettem, 10 percenkènt rànèzttem, aludt mint a bunda. Èn nem fagytam carrà (piszok fagyos vagyok) ès nem kellett a babakocsit sem kiküzdeni a lèpcsőhàzból. Ez baràtok közt is àltalàban 15 perc szívàs volt, ha nem volt segítsègem. Ès àltalàban nem volt. Jó hülye vagyok, vehettem volna egy hordozókendőt, sokkal kènyelmesebben ès többet tudtunk volna màszkàlni...

2015. szept. 18. 19:15
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
én sem voltam sétás,de olyan jól esett az a napi két óra séta a leghidegebb időben is.Gyerek jól felöltözve aludt,és sétáltam,zenét hallgattam,kikapcsoltaqm az agyam.nem mellesleg ez volt a napi mozgásom.nem is híztam,amíg aludt a babakocsiban.
2015. szept. 18. 20:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!