Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, miért ültök annyit a...

Anyukák, miért ültök annyit a gép előtt?

Figyelt kérdés
2010. márc. 12. 09:43
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
95%

Miért? Mit kellene csinálnom?

A nagy oviban, a kicsik alszanak, dolgom semmi. Tehát kikapcsolódok. Így tartom a kapcsolatot a külvilággal és közben még hasznosnak is érzem magam. Plussz érdekességeket tudok meg. Amiknek hasznát is veszem.

2010. márc. 12. 09:49
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Hát azért, hogy felnőtt emberekkel is váltsunk szót, ne csak mindig gyerekekkel.

Azonkívül gondjainkra hasznos -kívülálló - tanácsokat kaphatunk.

Ha közben a gyerekeknek szükségük van ránk, természetesen ők az elsők.

De felnőtt kommunikációra is szükségünk van.

Majd meglátod...

Te nem így vagy?

2010. márc. 12. 09:52
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Mivel itthon is dolgozgatok néha, ez a munkaeszközöm. Tanulok is a babám mellett, így muszáj az anyaggyűjtésben és a tervezőprogramom is ezen van + emailban tartom a kapcsolatot a munkatársaimmal.

Reggel délben és este, amikor alszik a babám és nagyjából kész a házimunka, akkor teszem.

Kevesebbet járok társaságba, amióta megvan a fiam, így tartom a kapcsolatot a barátaimmal. Blogot írok a babámnak, képeket küldök a nagyszülőknek, barátoknak Róla.

Szerintem nyomós okok...

2010. márc. 12. 09:53
 4/14 anonim ***** válasza:
96%

Én azért, mert függő lettem :S

Ki is találtam, hogy jövő héttől heti 3 nap lesz bekapcsolva a gép, 4 nap pedig egyáltalán nem - részemről.

Szeretném tartani, mert annyi minden mást csinálhatnék, ami még hasznos is. Ehelyett itt "cseszem el" az időm, amit mondjuk tanulásra, olvasásra is fordíthatnék, csak hogy kettőt említsek a sok közül. :DDD

*L*

2010. márc. 12. 09:53
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Két gyerekem van. A nagy 20 hónapos, a kicsi 6. Egész nap meg sem állok, foglalkozom velük és vezetem a háztartást. Egyedül ebéd után és este altatás után van szabadidőm. Ebéd után csendes pihenő van, nincs kihez szólnom, így számítógépezek. Este már a férjemmel foglalkozom. Ez is baj?
2010. márc. 12. 09:55
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező, szerinted mennyi az "annyi"?
2010. márc. 12. 10:07
 7/14 anonim ***** válasza:
68%

Amúgy szerintetek mit csináltak az anyák egész nap még a számítógép és a tv elterjedése előtt? Gondolom a házimunkát vagy max. olvastak. Azért kemény lehetett annyi mindent megcsinálni, pl. mosni stb.

Szóval mi már elég szerencsések vagyunk ebből a szempontból, de hogy akkor mégis miért depressziós olyan sok anyuka???

Amúgy én kb. 2 órát gépezek egy nap, ennél sokkal-sokkal többet töltöttem régen a barátaimmal, hús-vér emberek között...

2010. márc. 12. 10:54
 8/14 anonim ***** válasza:
55%
nekünk nincs külön tévénk, hanem a számítógépen megy a kábel, szóval a gép egész nap be van kapcsolva, így ha van 5 percem, leülök elé. Most épp alszik a fiam, reggel nyakig sz@rta magát, mostanra tettem tisztába, megmosdattam, átöltöztettem, összepakoltam, kiszellőztettem utána, a sz@ros ruhát már mossa a gép, a kicsi végre alszik, szóval van 2 percem újból leülni a gép elé, és nézni, hátha ma is tanulok valami újat a babaneveléssel kapcsolatban itt az oldalon. Mindjárt megyek ebédet főzni.
2010. márc. 12. 11:06
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Mert dolgozom rajta, most hogy a 23 hósom alszik :)
2010. márc. 12. 13:37
 10/14 anonim ***** válasza:
Attól függ, mi a sok. Én barátnőzni havonta egyszer tudok. Gyakorlatilag sehová nem járok, ellátom a 3 gyereket. 1, 6, 10 évesek. A háztartás eléggé gépiesítve van a mai világban, tényleg sokkal több a mai kismamák szabadideje. De ha a pici ébren van, nem itt töltöm az időmet, hanem vele. Amúgy pedig itt elolvasom a híreket, tartom a kapcsolatot a barátokkal, rokonokkal, rendezgetem a fényképeinket, ilyesmi. Van, hogy 2 napig ide sem ülök, és be sincs kapcsolva a gép. Néha olyankor hiányzik, de van úgy is, hogy abszolút eszembe sem jut.
2010. márc. 12. 13:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!