Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek nem csúnya a...

Szerintetek nem csúnya a "terhes" szó?

Figyelt kérdés
Hiszen egy életet hordunk a szívünk alatt.
2015. szept. 4. 09:54
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
dehogy kellett gravidának hívni... állapotosnak és másállapotnak. A tankönyvben meg terhesség volt, bármilyen meglepő.
2015. szept. 4. 11:45
 12/22 anonim ***** válasza:
87%
Én is úgy tudom, mint a 10. válaszoló, hogy a tereh szóból ered, ami gyönyörűséget jelent kb. Szerintem egyátalán nem csúnya.
2015. szept. 4. 12:35
 13/22 anonim ***** válasza:
84%
A 10-es vaszoló szépen leìrta, hogy honnan ered a "terhes" kifejezés. Regnetegen nem tudjàk, és a teher szóra asszociàlnak-hibàsan.
2015. szept. 4. 13:18
 14/22 anonim ***** válasza:
86%

10-es válaszolónál a pont.

Nem a teher szóból jön, viszont ettől függetlenül az állapot igenis teher az anya szervezete számára. Mindemellett a nők többsége bevállalja, mert a gyermekáldás sok örömmel is jár a későbbiekben. De maga a terhesség nem olyan jó buli hányással, a test teljes átalakulásával, szakadással, lógó bőrrel, hízással, rosszullétekkel, fájdalommal, hogy a szülésről már ne is beszéljünk. Tudom, hogy lehet ez is erőt ad, ha bemeséljük magunknak, hogy ez a legcsodálatosabb időszak az életünkben és mindenki azt mondogatja, hogy élvezzük ki. De ha valóban belegondolunk, volt már ennél jobb is... Persze egy gyerek nagy csoda és öröm, de a terhesség nem az.

2015. szept. 4. 15:34
 15/22 anonim ***** válasza:
65%
Hogy egy kicsit filozofáljak.... A várandósság mentálisan (- vagy nem tudom hogy fejezzem ki) igenis csodálatos folyamat, két pici "semmiből" kifejlődik egy élet, és új ember születik. Ezzel többnyire minden anya tisztában van, és boldog is ettől az álapottól. Talán ez is tartja sokakban az erőt ennek az állapotnak az elviseléséhez, mert bizony sok nő számára fizikailag nagyon sok szenvedésen kell átmenni mire a baba megszületik. Görcsök, aranyér, nyúlott , csikos bőr, a problémák száma végtelen....És ezt nem szégyen tehernek érezni, mert hiába (-mint most én is megtudtam) nem ebből a szóból ered a köznyelv erre gondol.
2015. szept. 4. 16:12
 16/22 anonim ***** válasza:
77%
Dehogy csúnya szó, egyszerűen csak ez a neve ennek az állapotnak. Nekem inkább az ilyen "áldott állapotban van", meg hasonló ömlengések a visszataszítóak.
2015. szept. 4. 17:34
 17/22 anonim ***** válasza:

Nem csúnya. Attól, hogy egy élet, és én akartam, még lehet teher. Fogj egy hatkilós dinnyét a hasadhoz, és sétálj vele, szerinted nem teher fizikailag? Na ez ugyanilyen. Egészségügyi nehézségek? (amik sokszor nem múlnak el a szüléssel)

Ja és csak űgy mellesleg, eredetileg a szó nem is teher-et jelent.

Az állapotos szó ennél sokkal rosszabb. Meg a pocakos, pocaklakós, egyéb nyünyüre kifejezésekről nem is beszélve.

2015. szept. 8. 13:25
 18/22 anonim ***** válasza:

hát azért van egy "utóíze"...

érdekes a párom mindig a "gyermeket vársz" kifejezéssel élt, sőt állítom csak az exemtől hallottam azt, hogy "terhes vagy"akkor zokon is esett.

2015. szept. 8. 15:10
 19/22 anonim ***** válasza:
Nagyon tetszik az eredeti "tereh"-es kifejezés, igen találó és szép. A "teher" szóra visszatérve viszont az is megállja a helyét, gondoljon csak mindenki vissza az utolsó hetekre. Nem baj ez, hiszen édes teher. Én nem hallom csúnyának. A várandóssal sincs bajom, de azt kissé túlzónak találom, én nem szoktam használni. Várandós/terhes nő helyett biztos, hogy inkább kismamát mondok. De a terhesség szót használom az állapotra.
2015. szept. 8. 16:44
 20/22 anonim ***** válasza:

Én már ilyet is hallottam:

Az első trimeszter az áldott állapot, a második a várandósság, a harmadik pedig a terhesség. :)

2015. szept. 8. 16:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!