Hány gyereket mersz vállalni?
Kettő van és nem lesz több. Pár éve ugyan terhes lettem, de elment, egyébként sem valószínű, hogy megtartottuk volna, mert akkor kezdtem újra dolgozni 5,5 év gyes után.
Azóta felrakattam egy Mirena spirált, így már tutira megyünk.
Anyagilag még talán beleférne, mert szerencsére a párom most elég jól keres, de mivel vállalkozó, ezért sajnos elég kiszámíthatatlan a bevétele.
Én ugyan a max. gyed-et kapnám ismét, na de abból nem élünk meg, ha neadjisten történik valami és a páromnak nem lesz munkája vagy valami miatt nem tud dolgozni.
Na meg nekem céges kocsim van, amit le kéne adnom, viszont már csak 1 autónk van, így valszleg nekem kéne gyalog járnom, amit kösz, nem vállalok!
Az idegekről, türelemről nem is beszélve, nekem egyszerűen egy porcikám sem kívánja újra csinálni az egészet elölről! A húgomnak most született babája, rajta kiélem minden ösztönömet, mert ha sír, egyszerűen oda tudom adni az anyukájának :)
Szóval mi nem kockáztatjuk a mi és a gyerekeink jólétét, igen, ilyen önzőek vagyunk!
Sok-sok éves próbálkozás után, lombik program segítségével sikerül a baba. Egynek is nagyon örültünk. Mikor kiderül, hogy ikrek még nagyobb lett az öröm. Ma már 5 évesek az ikrek. Szerettünk volna legalább még egy kistestvért, de 3 év lombik után lemondtunk róla. Szerencsére jó az anyagi helyzetünk, több gyermeket is feltudnánk nevelni. A sors mégis azt akarja. hogy nekünk elég ennyi gyerek.
Én azzal egyet értek, hogy egy nőnek annyit szabad szülni, amennyit fel is tud nevelni.
Hosszútávú terveinkben három gyerek szerepel, de egyelőre most kettőnél tartunk - pontosabban a második éppen úton van -, aztán majd meglátjuk, hogy jöhet-e a harmadik, vagy sem.
Nem vagyunk egyébként gazdagok, de úgy vagyunk vele, hogy amíg egy gyerek volt, meg tudtunk élni, nem kellett nélkülözni. Aztán valamivel több lett a bevételünk, úgy értem, hogy tartósan több lett, így azt mondtuk, hogy jó, akkor most jött el az ideje annak, hogy másodikat vállaljunk. Valószínűsíthető, hogy később megint történik valamilyen pozitív változás, hiszen ezért képezzük magunkat folyamatosan, ezért dolgozunk, és ha ez bekövetkezik, akkor jöhet a harmadik is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!