Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hány gyereket mersz vállalni?

Hány gyereket mersz vállalni?

Figyelt kérdés
Anyagi értelemben kérdezem, mert sajnos hiába szeretne a mai világban az ember nagycsaládot ha nem teheti meg. Szóval ti hány gyereket vállaltatok? Hogy döntöttetek ha besikerül esetleg még több gyerek a tervezetten kívül, megtartják? Mit gondoltok arról a felfogásról, hogy egy nőnek annyit szabad szülni amennyit fel tud nevelni?
2015. aug. 30. 17:34
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Kettőt vállaltunk, többet éppen az anyagiak miatt nem tervezünk többet között. Remélem hogy nem fog besikerülni harmadik, de ha így lenne nem lenne szívem elvetetni.
2015. aug. 30. 18:39
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Kettőt vállaltunk. Anyagilag beleférne a harmadik is, de most kettőnél érzem azt, hogy ez így pont jó és így kerek a világ. Kettőnél még talán lesz energiám végighallgatni őket minden nap. Mindkettő vágyott, tervezett gyerek, ha meg becsúszna a harmadik majdnem biztos, hogy megszülném.
2015. aug. 30. 19:06
 13/23 anonim ***** válasza:
51%
Egyet vállaltunk. Mondjuk én nem is igazán szeretnék többet, így nem csak anyagi oka van, de az is nagyon számít. Ha becsúszna egy második baba, megtartanánk, de őszintén mondom, nem örülnék neki (így figyelünk is nagyon a védekezésre). Azt gondolom, hogy egy embernek (nem csak nőnek) annyi gyereket szabad vállalni, amennyit fel tud nevelni? Egyébként ez nem evidens?
2015. aug. 30. 19:14
 14/23 anonim ***** válasza:
51%
Nekem egy van és nem lesz több.
2015. aug. 30. 19:27
 15/23 anonim ***** válasza:
42%

Kettő van és nem lesz több. Pár éve ugyan terhes lettem, de elment, egyébként sem valószínű, hogy megtartottuk volna, mert akkor kezdtem újra dolgozni 5,5 év gyes után.

Azóta felrakattam egy Mirena spirált, így már tutira megyünk.

Anyagilag még talán beleférne, mert szerencsére a párom most elég jól keres, de mivel vállalkozó, ezért sajnos elég kiszámíthatatlan a bevétele.

Én ugyan a max. gyed-et kapnám ismét, na de abból nem élünk meg, ha neadjisten történik valami és a páromnak nem lesz munkája vagy valami miatt nem tud dolgozni.

Na meg nekem céges kocsim van, amit le kéne adnom, viszont már csak 1 autónk van, így valszleg nekem kéne gyalog járnom, amit kösz, nem vállalok!

Az idegekről, türelemről nem is beszélve, nekem egyszerűen egy porcikám sem kívánja újra csinálni az egészet elölről! A húgomnak most született babája, rajta kiélem minden ösztönömet, mert ha sír, egyszerűen oda tudom adni az anyukájának :)

Szóval mi nem kockáztatjuk a mi és a gyerekeink jólétét, igen, ilyen önzőek vagyunk!

2015. aug. 30. 19:27
 16/23 anonim ***** válasza:

Sok-sok éves próbálkozás után, lombik program segítségével sikerül a baba. Egynek is nagyon örültünk. Mikor kiderül, hogy ikrek még nagyobb lett az öröm. Ma már 5 évesek az ikrek. Szerettünk volna legalább még egy kistestvért, de 3 év lombik után lemondtunk róla. Szerencsére jó az anyagi helyzetünk, több gyermeket is feltudnánk nevelni. A sors mégis azt akarja. hogy nekünk elég ennyi gyerek.

Én azzal egyet értek, hogy egy nőnek annyit szabad szülni, amennyit fel is tud nevelni.

2015. aug. 30. 19:35
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk jelenleg 3 van, ennyit terveztünk, de én egyre többet gondolok rá, hogy jó lenne még egy. Anyagilag nem lenne gond, persze mindig történhet vmi.. félek mi lesz később.
2015. aug. 30. 19:54
 18/23 anonim ***** válasza:
93%
3 -at szerettünk volna,annyi is van.Mind tervezett gyerek. Most gondolkozunk legyen e 4. Erős a gyanúm,hogy hamarosan újra pozitívat tesztelhetek. :) Stabil a házasságunk,imádjuk egymást,soha nem voltak kicsapongásaink.Anyagilag is elvagyunk,hitelünk nincsen,én anyaságin vagyok velük jelenleg,persze mellette rengeteg mindent csinálok,és egy kis plusz pénzt is tudok keresni. Szerencsésnek érzem magam,hogy megadatik nekünk ez,hálás vagyok a sorsnak.
2015. aug. 30. 20:32
 19/23 anonim ***** válasza:
2-t vállaltunk. Több okból sem lesz több, bár a szívem nagyon akarja és a gyerekek is.
2015. aug. 30. 21:18
 20/23 anonim ***** válasza:

Hosszútávú terveinkben három gyerek szerepel, de egyelőre most kettőnél tartunk - pontosabban a második éppen úton van -, aztán majd meglátjuk, hogy jöhet-e a harmadik, vagy sem.

Nem vagyunk egyébként gazdagok, de úgy vagyunk vele, hogy amíg egy gyerek volt, meg tudtunk élni, nem kellett nélkülözni. Aztán valamivel több lett a bevételünk, úgy értem, hogy tartósan több lett, így azt mondtuk, hogy jó, akkor most jött el az ideje annak, hogy másodikat vállaljunk. Valószínűsíthető, hogy később megint történik valamilyen pozitív változás, hiszen ezért képezzük magunkat folyamatosan, ezért dolgozunk, és ha ez bekövetkezik, akkor jöhet a harmadik is.

2015. aug. 31. 10:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!