Hány gyereket mersz vállalni?
1 gyerekünk van, ennyi is lesz.
Főként anyagi és egészségügyi (betegség miatt) szempontból, de egyébként is, ennyit tudunk biztonságban felnevelni.
Egyébként sem akartunk soha nagy családot, 2 gyereket terveztünk, de maradunk az 1-nél.
És én is azt gondolom, hogy mindenki annyi gyereket vállaljon, ahányat biztonsággal fel tud nevelni.
Kettőt vállalunk, mert ennyihez van kedvünk, anyagilag beleférne három is, de úgy érzem, kettőnek tudok mindent megadni anyagilag, szellemileg, lelkileg, stb.
Ha besikerülne, nyilván megtartanám. Nekünk nincs hitelünk, viszont van egzisztenciánk, a férjem jól keres, ezért nem haboznék ha becsúszna egy harmadik, főleg mert arra elég nagy támogatást ad az állam. De úgy gondolom, 3 gyermek már nagyon sok energia és lemondás, ezért megállunk kettőnél.
Az utolsó mondatoddal egyetértek: amennyit tisztességben, egészségben, szeretetben fel tud nevelni (és ezt a három jelzőt nem vagylagosan értem:)
4-et vállaltunk. Szerettem volna ötödikest is, de akkor már 40 voltam, nem mertem vállalni, de ha úgy adódott volna, hogy már útban van, természetesen megtartottuk volna.
Bíztam és bízom a férjemben, tehát nem volt szempont, hogy egyedül is el tudjam őket tartani. Persze, ha úgy adódott volna, éhen nem halnánk az én keresetemből sem.
Én sok gyereket akartam, a férjem csak egyet, végül kompromisszumot kötöttünk, hogy majd nagy korkülönbséggel kettő lesz.
A második fogi gátló mellett csúszott be, 17 hónap lett köztük.
A férjem nem akarta megtartani, majdnem ráment a házasságunk, mostmár 7 és 5,5 évesek, és az idő bebizonyította, hogy megérte küzdeni érte - és értünk, még úgy is, hogy anyagilag a bedőlt hitelünk miatt rettentő nehéz, tény, hogy egy gyerekkel sokkal könnyebb lenne. De megoldjuk. Többet biztos, hogy nem tudunk vállalni, így is alig élünk meg :( Mivel imádom a gyerekeket és nagyon vágytam még többre de nem lesz, ezért hivatásváltással igyekszem kompenzálni magamat : óvóképzőbe járok és addig is míg el tudok majd helyezkedni vele főállású bébiszitter vagyok. De ha megtehetném, akkor főállásban a sooook sajátommal lennék :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!