Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hány gyereket mersz vállalni?

Hány gyereket mersz vállalni?

Figyelt kérdés
Anyagi értelemben kérdezem, mert sajnos hiába szeretne a mai világban az ember nagycsaládot ha nem teheti meg. Szóval ti hány gyereket vállaltatok? Hogy döntöttetek ha besikerül esetleg még több gyerek a tervezetten kívül, megtartják? Mit gondoltok arról a felfogásról, hogy egy nőnek annyit szabad szülni amennyit fel tud nevelni?
2015. aug. 30. 17:34
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
22%
0-t és nem tartanánk meg ha besikerülne. Ugyan jelenlegi anyagi helyzetünk megengedne egy néhányat, de nem érzem elég stabilnak a helyzetet, hogy valaha is gyereket vállaljunk, legalább is ameddig Magyarországon élünk.
2015. aug. 30. 17:39
 2/23 anonim ***** válasza:
62%

1 gyerekünk van, ennyi is lesz.

Főként anyagi és egészségügyi (betegség miatt) szempontból, de egyébként is, ennyit tudunk biztonságban felnevelni.

Egyébként sem akartunk soha nagy családot, 2 gyereket terveztünk, de maradunk az 1-nél.

És én is azt gondolom, hogy mindenki annyi gyereket vállaljon, ahányat biztonsággal fel tud nevelni.

2015. aug. 30. 17:40
 3/23 anonim ***** válasza:
95%

Kettőt vállalunk, mert ennyihez van kedvünk, anyagilag beleférne három is, de úgy érzem, kettőnek tudok mindent megadni anyagilag, szellemileg, lelkileg, stb.

Ha besikerülne, nyilván megtartanám. Nekünk nincs hitelünk, viszont van egzisztenciánk, a férjem jól keres, ezért nem haboznék ha becsúszna egy harmadik, főleg mert arra elég nagy támogatást ad az állam. De úgy gondolom, 3 gyermek már nagyon sok energia és lemondás, ezért megállunk kettőnél.

Az utolsó mondatoddal egyetértek: amennyit tisztességben, egészségben, szeretetben fel tud nevelni (és ezt a három jelzőt nem vagylagosan értem:)

2015. aug. 30. 17:44
 4/23 anonim ***** válasza:
71%

4-et vállaltunk. Szerettem volna ötödikest is, de akkor már 40 voltam, nem mertem vállalni, de ha úgy adódott volna, hogy már útban van, természetesen megtartottuk volna.

Bíztam és bízom a férjemben, tehát nem volt szempont, hogy egyedül is el tudjam őket tartani. Persze, ha úgy adódott volna, éhen nem halnánk az én keresetemből sem.

2015. aug. 30. 17:47
 5/23 anonim ***** válasza:
100%
Háromra vállalkoztunk, és itt megállunk. Többre nem hiszem, hogy lenne energiánk, és az anyagiakra is gondolni kell, nem elég megszülni őket.
2015. aug. 30. 17:49
 6/23 anonim ***** válasza:
50%

4 vagyok

* ötödiket

2015. aug. 30. 17:50
 7/23 anonim ***** válasza:
100%
4et simán elbírnánk anyagilag. Idegileg már nem biztos. 3at terveztünk. 2 van és erősen meggondolom lesz e még. Türelem is kell nem csak pénz.
2015. aug. 30. 17:50
 8/23 anonim ***** válasza:
Mindig is egyet akartam, az itt is van, 4 éves, és remek legény. Viszont, egyre többet gondolkodom a 2.-on. Ha nem lenne ekkora hitelünk, azt hiszem bevállalnám.
2015. aug. 30. 18:10
 9/23 anonim ***** válasza:
38%
Elsõt várom és valószìnüleg az utolsót is. Oka: nincs jó véleményem a sajàt tesómról, egyszerūen nem bírom elképzelni, hogy jó testvérek lesznek. Másik oka, maga a terhességem sem a legszupibb, nem hiszem hogu ÉN ezt mégegyszer képes leszek végigcsinálni. Egy pici gyerek mellett meg pláne(gyenge fos vagyok na :D ) Harmadik oka anyagilag, sem hiszem hogy belefér több gyerek. Nem is addig míg pici, hanem mikor már iskolás lesz. Pláne hogy sajna rajtam kívülálló ok miatt passzív gyedes leszek, tehát ha nem csak gyest akarok, akkor el kell mennem a két gyerek között dolgozni. Viszont ekkor szerintem már nem leszek én, de legfõképp a párom a legfiatalabb... Nem tudom mi lenne, ha becsúszna, mert ez ugye egy darabig még nem várható és nem tudom elõre, hogy alakul addigra az életünk. Habár nem hiszem hogy be fog csúszni, ugyanis rendesen védekez(t)ünk és ez a baba is nehezen jött össze.
2015. aug. 30. 18:18
 10/23 anonim ***** válasza:
63%

Én sok gyereket akartam, a férjem csak egyet, végül kompromisszumot kötöttünk, hogy majd nagy korkülönbséggel kettő lesz.

A második fogi gátló mellett csúszott be, 17 hónap lett köztük.

A férjem nem akarta megtartani, majdnem ráment a házasságunk, mostmár 7 és 5,5 évesek, és az idő bebizonyította, hogy megérte küzdeni érte - és értünk, még úgy is, hogy anyagilag a bedőlt hitelünk miatt rettentő nehéz, tény, hogy egy gyerekkel sokkal könnyebb lenne. De megoldjuk. Többet biztos, hogy nem tudunk vállalni, így is alig élünk meg :( Mivel imádom a gyerekeket és nagyon vágytam még többre de nem lesz, ezért hivatásváltással igyekszem kompenzálni magamat : óvóképzőbe járok és addig is míg el tudok majd helyezkedni vele főállású bébiszitter vagyok. De ha megtehetném, akkor főállásban a sooook sajátommal lennék :)

2015. aug. 30. 18:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!