Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy adtátok diszkréten a...

Hogy adtátok diszkréten a kisfiatok tudtára hogy amikor tusol, akkor a kukacát is mossa meg?

Figyelt kérdés
2015. aug. 28. 13:05
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

@13:55

Vicces hogy ezt te vágod a fejemhez, mikor nálatok a 6 éves gyereknél még "pucamosás" van...

2015. aug. 28. 14:21
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Én sem értem mit kell ezen bonyolítani, meg mihez kell a diszkréció?

Mikor már elég nagy volt, és fürdés közben maga mosdott, akkor mondtam neki, hogy nagyon fontos, hogy a fütyit is mindig mossa meg, megmutattam hogy kell, és ennyi. Mindig rákérdezek, hogy a fütyi is tiszta? Van hogy kifelejti játék közben, ilyenkor akkor bepótolja mikor szólok, aztán kész.

2015. aug. 28. 14:26
 13/19 A kérdező kommentje:
Jó akkor a "diszkrét" szót képzeljétek el mintha nem lenne ott. Ha ez bánt annyira titeket.
2015. aug. 28. 14:30
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem családja válogatja hol mi fér bele...nálunk a 4 évesem még nem szégyenlős így szépen ha ugy van én fürdetem ha ugy van apa.. De tudom hogy van család ahol "anyaaaa ne gyere beeee" van fürcsikor. Szerintem el kell fogadni ez is egy korszak. Ilyenkor azt hiszem apuka kötetlenebbül tud beszélni a gyerekkel neki kell megtanítani hogy kell mosni, tisztán tartani megtörölni. Szerintem igenis ezt meg kell tanulni.
2015. aug. 28. 14:54
 15/19 anonim ***** válasza:
20%

Te jó ég, egy szón fennakadni... puca! :)

Nekem (meg a mi vidékünkön) a fütyi lenne furcsa, kb. azt gondolom a szóról, mint te a pucáról, ugyanis nálunk pucának hívják.... Sőt, sokszor még megszólításként is használják a fiatalabb fiúcskákra a felnőttek "Gyere csak, pucám!"

És már ne is haragudj, de eddig minden válaszoló furcsálja a kérdésedet, és te csak az én szóhasználatomba tudtál belekötni, másba nem, mert értelmetlen lenne...

2015. aug. 28. 14:59
 16/19 A kérdező kommentje:

Bocsánat, nem tudtam hogy ezt valahogy így használják. Amúgy nem tudom miért akadt fel ezen mindenki, mert akár úgy is feltehettem volna a kérdést hogy:

"Hogy adtátok a kisfiatok tudtára hogy amikor tusol, akkor a kukacát is mossa meg?"

2015. aug. 28. 15:08
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

"Fiam, amikor tusolsz, a kukacodat is mosd meg."

Így.

Nekem lányom van, de neki is cécó nélkül elmagyaráztam, hogy alvázmosást ne hagyja ki, illetve, ha pisil, akkor gáttól előrefelé törölje, ha pedig nagydolog volt, akkor kizárólag hátrafelé (hogy ne nyomja tele baktériummal a hüvelyét).

A beteg verzió a fizikatanárnőm volt, aki elmesélte nekünk, hogy ő bizony bemegy és ellenőrzi, hogy a fia megmosta-e a fityma alatt is. Ez rendben is lett volna, ha a fia akkor nem 19 éves éppen.

Szóval ne akkor kezdjétek el, akkor már ciki.

2015. aug. 28. 15:14
 18/19 anonim ***** válasza:
Nagyon egyszerűen: kisfiam, ha nem mosod meg, koszos, büdös marad/ lesz, esetleg még be is gyullad. Aranyomnak a làba is büdi estére (pici kora óta) nincs ebben semmi ciki. Ha a fogunkat nem mossuk, a szànk sem lesz jó illatú.
2015. aug. 28. 15:22
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Komolyan létezik olyan család, ahol gondot okoz ennek az utasításnak a közlése? Én elég rendszeresen szoktam mondani a fiamnak, hogy "a fütyköst ne felejtsd el megmosni". Most ezen mit kéne feszengeni?
2015. aug. 28. 21:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!