Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Apukajelölt látszólag lelkes,...

Apukajelölt látszólag lelkes, de a dolog kellemetlen részétől elzárkózik. Ez változni fog, ugye?

Figyelt kérdés

Tervezgetjük a babát, próbálkozunk, mondanom sem kell, hogy a férjem roppant lelkes... Sokat viccelődünk, hogy majd meg kell osztozniuk rajtam stb. De mikor az jön elő, hogy kelni kell a babához éjszaka, vagy pelenkázás, hiszti, akármi, akkor lehervad az arcáról a mosoly és tereli a témát.

Néha mintha azt hinné, hogy ő megcsinálja a gyereket, megkeresi a rávalót, a többi az én ügyem, majd szóljak, ha már lehet vele játszani. Persze mikor ezt szóban is kifejeztem, tiltakozott.

Vagy mikor az ismerősünk jön szóba, akinek nemrég született gyereke, mintha szarkasztikus éllel jegyezné meg, hogy XY "nem maradt sokáig, mert mennie kellett fürdetni".

A kakitól, pisitől mereven elzárkózik. Számomra egy természetes dolog az anyagcsere, szemrebbenés nélkül szedem a kutyáim után a sz@rt, a férjecském meg addig méla undorral elfordul. Képes félbehagyni az ebédet, ha az ablakon kipillantva pont meglátja a kutyát a dolgát végezni.

Ugyanakkor amúgy egy nagyon felelősségteljes, érett gondolkodású ember. Nem olvasott még utána a gyerek-témának, mondván nem vagyunk elkésve semmivel, ami igaz is. Meg hát még van minimum 9 hónapja szokni a gondolatot.

Jól mulatok rajta, de nem szeretném illúziókba ringatni.

Hogy tudnám apránként, kíméletesen adagolni neki, hogy nem csupa gőgicse és szivárványpóni lesz a következő időszak, és számítok rá, hogy ő is kiveszi a részét a dolgokból?

Nálatok ez hogy zajlott?

2015. aug. 26. 09:51
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
amúgy te kicsit túldramatizálod.ez az állandó hullafáradtság ,lestrapáltság egy gyerek mellett erős túlzás.nekem ez a fejetlen időszak egy hét volt.addig volt hogy egész nap szoptattam ,nyúzott voltam ,a hormonoktól hülye is.3 hónapos a gyerekem ,szépen kialakítottuk a napirendünk.kicsit kevesebbet alszom ,nem csinálok spontán semmit ,de van időm bőven egy hajfestésre és nem melegítőben járok mindenhova.anyósom készséges és közel is van ,de kb heti 3-4 órát vigyáz a gyerekre összesen.míg elugrunk bevásárolni vagy vacsorázni.minden bele fog férni az idődben .abban igaza van az egyik előttem szólónak ,hogy ha idősebb lesz ne hagyd hogy akkor is minden rád maradjon.
2015. aug. 26. 16:02
 22/27 anonim ***** válasza:

Szerintem kicsit sokat "zaklatod" ezzel a baba körüli teendőkkel így idejekorán. Majd ha már meglesz a baba, lehet megváltozik a gondolkodása, alkalmazkodik a helyzethez. Vagy ha nem, akkor lehet rajta problémázni, meg megbeszélni vele. Egyenlőre még te se tudod milyen lesz. Kicsit szerintem túl is gondolod az egészet.

Azért tetszik vagy sem, az anya azért van otthon, hogy a gyermeket ellássa, gondozza, ő keljen hozzá éjszaka, stb. Nem azt mondom, hogy az apának semmi dolga vele, hozzá se érjen, természetesen egy kis segítség elvárható.

Meg nem úgy kell elképzelni, hogy azért mert felkel éjszaka enni, akkor már hulla leszel. Azért amíg pici sokat alszik napközben is, és akkor anyuka is le tud pihizni. Egy gyerekkel azért nem olyan megterhelő.

2015. aug. 26. 16:35
 23/27 anonim ***** válasza:
62%
Amikor még terveztük a babát, akkor az én férjem is sikítófrászt kapott a pelenkázásnak még csak a gondolatától is. Most viszont már terhes vagyok, és olykor előjön a téma, hogy mit hogyan fogunk csinálni. Hozzá tartozik, hogy nekem van már gyerekem, akit baba korában egyedül neveltem, szóval nagyon is jól tudom, milyen kikészítő mindent egyedül csinálni. Meg is mondtam a férjemnek, hogy az nem mentség, hogy ő napközben dolgozik, hiszen addig itthon én úgyszintén, csak ugye ez délután is folytatódik, na meg éjjel is. Úgyhogy szépen váltani fogjuk egymást például az éjszakai kelésben. Ebben tök jól tud egy apuka segíteni, akkor is, ha az anya szoptat. Hiszen ha a baba felébred, nem kell minden esetben az anyának kipattanni az ágyból, a babát az apa is oda tudja vinni, rácsatlakoztatni a kajaforrásra, miközben az anya csak félig-meddig kell, hogy felébredjen. Utána apuka tud büfiztetni, pelust cserélni, visszafektetni. Lehet ezt napi váltásban csinálni szépen. Na, erre például a férjem most simán azt mondta, hogy igazam van, mindkettőnknek szüksége van olyan éjszakára, amikor viszonylag nyugodtan tud aludni. De mondom, erről még a babatervezéskor máshogy vélekedett, bár szerintem már akkor is tisztában volt vele, hogy nem fogom annyiban hagyni, inkább csak próbált már előre kibújni ez alól, hátha mégsem olyan fontos ez nekem. Hát nem jött be :) Igaz, azért az én férjem nem olyan hű de nehéz eset, tényleg kiveszi mindenből a részét itthon amúgy is, csak noszogatni kell időnként. Viszont tipikusan az az ember, aki nem nagyon viseli azt el, ha más melózik körülötte, ő meg lazsál, inkább azt nézi, hogy miben tud a másiknak segíteni. A gond akkor van, amikor önállóan rá kéne jönnie, hogy mit kell csinálni, pl. amikor nem vagyok itthon, ilyenkor képes egész nap semmit sem csinálni. De ha meg van szabva, hogy én ezt csinálom, te azt csinálod, azt megcsinálja becsülettel. Szóval nem tartok attól sem, hogy a baba körüli dolgokból nem veszi ki a részét, csak világosan el kell neki mondani, hogy mi az, ami neki is feladata lehet, amikor itthon van.
2015. aug. 26. 19:19
 24/27 anonim ***** válasza:
Szerintem Te jobban félsz a kötöttségektől, és ezt próbálod áthárítani rá. fogalmad sincs erről, a gyereknevelés nem embert próbáló borzalom.
2015. aug. 26. 19:23
 25/27 anonim ***** válasza:
62%

Szerintem teljesen normális, hogy a kérdező előre szeretné tudni, mire számíthat, nem akkor, amikor már ott a gyerek.

Én nem akarnám kíméletesen előadni ezt az egészet, hanem éppen úgy, hogy van, és megbeszélni, hogy vállalja-e a részét, különben nincs értelme gyereket vállalni.

Egy anya nem azért van otthon, hogy az apának hozzá se kelljen nyúlni a gyerekhez. Az én férjem nyíltan megmondta, hogy a munkája kevésbé fárasztó, mint a gyerekkel egész nap otthon lenni.

Én személy szerint nem vállaltam volna úgy, ha a férjem nem segít, nem pelenkáz, egyszer sem kel éjjel.

2015. aug. 26. 19:52
 26/27 A kérdező kommentje:

Közben rájöttem, hogy nem sikerült hiteles képet festenem a férjemről. Oldalakon keresztül részletezhetném, hogy miért ő az az ember, "akinek" valaha szülnék, de korlátozott a hely és a kapacitás, ezért csak a problémára tértem ki (ami számomra inkább mulatságos, mint véresen komoly), úgyhogy nem igazán csodálkozom, amiért pár válaszoló gyökeresen elhibázottnak tartja a kapcsolatunkat. Lehetetlen ennyiből átlátni a helyzetet és józan ítéletet alkotni.

Mindenesetre köszönöm a válaszokat.

Természetesen én sem tudom még, hogy mi vár rám, de senki más sem tudhatja. :) Lehet, hogy angyalka lesz a gyerekünk, lehet, hogy egy hasfájós, fogfájós kis bömbölőgép, aki mellett 2 évig nem alszik senki (van ilyen az ismeretségi körben), lehet, hogy hármasikrek lesznek, minden lehet.

Fel kell készülni a problémákra, hogy ne akkor álljunk csodálkozva, mikor szembetalálkozunk velük. Szerintem ez a felnőtt gondolkodás része, noha néha "túlgondolással" járhat, ha nem vigyáz az ember. Nem akarok mindent feláldozni a gyerekért, a kapcsolatunkat semmiképp. Hosszú, boldog házasságot szeretnék, és inkább most nyaggassam kicsit a férjemet, mit hogy az újszülött mellett döbbenjen rá, hogy jé, hát ennek anyagcseréje van és ordít is.

2015. aug. 28. 12:05
 27/27 anonim ***** válasza:

"Fel kell készülni a problémákra, hogy ne akkor álljunk csodálkozva, mikor szembetalálkozunk velük. "

Jó nyílván tisztában van vele mindenki, hogy a babáknak vannak anyagcsere termékei, meg pelenkázni kell, esetlegesen sokat sírhat, éjszaka etetni kell stb. De érdemben úgy sem lehet rá felkészülni. Most valahogy elképzelitek a dolgokat, aztán lehet tök másképp alakul, aztán igen, ott álltok csodálkozva. Nekem a 2 gyerekem igaz külsőre nagyon hasonlítanak, de mentalitásra teljesen mások, mindent másképp csinált, minden valahogy másképp alakult, szóval hiába volt 2. gyerek, majdnemhogy ugyanolyan kezdő anyukának éreztem magam, mint az elsőnél.

Pl. most aranyosan elgondoltad, hogy majd néha megkéred a férjed, hogy keljen hozzá ő, hadd aludj át egy éjszakát. Pedig nem akarlak kiábrándítani, de ez szinte biztos, hogy nem jön össze. Ilyenkor az anyai ösztönök ezerrel dolgoznak, már egy szösszentésére fel fogsz ébredni ha fáradt is vagy. Hiába vállalná be a férjed, így is úgy is felébrednél. :) Na meg a szervezet is ahhoz van szokva.

Szóval sokminden benne van a pakliban, nem kell itt már előre tervezgetni, hogy gy lesz, akkor majd így csináljuk meg stb. meg már előre elijeszteni.

2015. aug. 28. 14:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!