Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Apukajelölt látszólag lelkes,...

Apukajelölt látszólag lelkes, de a dolog kellemetlen részétől elzárkózik. Ez változni fog, ugye?

Figyelt kérdés

Tervezgetjük a babát, próbálkozunk, mondanom sem kell, hogy a férjem roppant lelkes... Sokat viccelődünk, hogy majd meg kell osztozniuk rajtam stb. De mikor az jön elő, hogy kelni kell a babához éjszaka, vagy pelenkázás, hiszti, akármi, akkor lehervad az arcáról a mosoly és tereli a témát.

Néha mintha azt hinné, hogy ő megcsinálja a gyereket, megkeresi a rávalót, a többi az én ügyem, majd szóljak, ha már lehet vele játszani. Persze mikor ezt szóban is kifejeztem, tiltakozott.

Vagy mikor az ismerősünk jön szóba, akinek nemrég született gyereke, mintha szarkasztikus éllel jegyezné meg, hogy XY "nem maradt sokáig, mert mennie kellett fürdetni".

A kakitól, pisitől mereven elzárkózik. Számomra egy természetes dolog az anyagcsere, szemrebbenés nélkül szedem a kutyáim után a sz@rt, a férjecském meg addig méla undorral elfordul. Képes félbehagyni az ebédet, ha az ablakon kipillantva pont meglátja a kutyát a dolgát végezni.

Ugyanakkor amúgy egy nagyon felelősségteljes, érett gondolkodású ember. Nem olvasott még utána a gyerek-témának, mondván nem vagyunk elkésve semmivel, ami igaz is. Meg hát még van minimum 9 hónapja szokni a gondolatot.

Jól mulatok rajta, de nem szeretném illúziókba ringatni.

Hogy tudnám apránként, kíméletesen adagolni neki, hogy nem csupa gőgicse és szivárványpóni lesz a következő időszak, és számítok rá, hogy ő is kiveszi a részét a dolgokból?

Nálatok ez hogy zajlott?

2015. aug. 26. 09:51
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
30%
Bocsáss meg, de az általad linkelt kérdező meg is érdemli, ha semmibe veszik. Egy nem tervezett terhesség védekezés nélkül még hihető, na de kettő? ?????
2015. aug. 26. 11:11
 12/27 A kérdező kommentje:
És két becsúszott gyerek feljogosítja a férjet arra, hogy semmibe vegye és szinte rabszolgaként kezelje a feleségét? Azért, mert a nő hagyta idáig fajulni a helyzetet, attól már normális?
2015. aug. 26. 11:21
 13/27 anonim ***** válasza:
Nem, nem normális, de a nő se, hogy hagyta idáig fajul a dolgot, ez egyértelmű.
2015. aug. 26. 11:32
 14/27 anonim ***** válasza:
33%

Úgy látom téves elképzeléseid vannak a gyereknevelésről, de ez természetes, hisz nem tudod mit jelent.

Nálunk én, az anya keltem éjjel, mert én szoptattam, mert én cseréltem pelust, mert én voltam vele főleg. A férjem is megtette, ha szükséges volt.

És imádtam felkelni, és velük lenni, sosem volt teher, attól mert van vkinek gyereke, még nem lesz mosott sz@r. Volt, hogy fáradtabb voltam, de én nem szeretek nappal aludni, de most ishogy nagyobbak, és a gyerekek előtt is voltam fáradtabb. Nem olyan rabszolgamunka ez, ahogy most érzed. Öröm, és szeretet. Én imádom akkor is, ha átjön, és bebújik mellém éjjel az ágyba most, négy évesen is.

2015. aug. 26. 12:28
 15/27 anonim ***** válasza:

Nem várnám el tőle, hogy sokszor felkeljen a picihez éjjel, főleg, ha reggelre megy dolgozni. Pelenkacseréből nem csinálnék ügyet.

Amiért aggódj, az az, hogy írtad, hogy gúnyosan megjegyzi

"nem maradt sokáig, mert mennie kellett fürdetni", az ismerős. Jelenleg úgy néz ki a helyzet, hogy nem sok segítségre számíthatsz tőle. A fürdetésben az apák aktívan részt szoktak venni, ha otthon vannak, vagyis épp nem dolgoznak v. nem nagyon fontos dolog miatt vannak otthon. Ha egy bulit a haverokkal fontosabbnak tart, mint hogy este hazamenjen a gyerekéhez és hozzád, hát, ha a gyerek nem változtatja meg, akkor nem leszel könnyű helyzetben. Több mint valószínű, hogy minden rád szakad otthon. Ez normális is, mivel otthon leszel gyeden, gyesen, csak épp az otthoni munkád nem fogják elismerni. Az ilyen férfiak csak azt látják, hogy te egész nap otthon vagy, ugyan mibe fáradsz el. Én nem biztos, hogy szülnék ilyen embernek. Persze megváltozhat de rosszabb is lehet. Ezt előre senki sem tudja megmondani.

2015. aug. 26. 12:31
 16/27 A kérdező kommentje:

Úgy látszik, félreérthetően fogalmaztam: A férjem NEM az a típusú pasi, aki szerint "gyesen vagy, semmi dolgod". Ilyennel nem is kezdtem volna. :) Jó ember, nagy empátiával, aki azt vallja, hogy mindenkinek, egy anyának is (ÉS! apának is) jár a szabadidő. Ezzel én is egyetértek, úgyhogy minden oké.

Továbbá: nem akarom fifti-fifti megosztani a gyerek körüli munkákat. Lehet, hogy rosszul fogalmaztam. De ha én éppen beteg vagyok, vagy hullafáradt, vagy épp fürdök, vagy csak a jól megérdemelt szabadidőmet töltöm, igenis cserélje ki a pelenkát a gyereken, ne érlelje benne, míg én hazaérek, mondván, hogy ez az anyák dolga. És lehetőleg ne hányja közben össze a lakást. Cserébe én se fogom kiverni a hisztit, ha szegény 12 óra meló után holtfáradtan hazaesik és nincs hangulata részt venni az altatásban.

Nem akarok mártír lenni, de önző sem.

Én úgy érzem, hogy zavarban van ebben az új helyzetben, és poénkodással, éles megjegyzésekkel próbál a felszínen maradni. Tesz hangzatos kijelentéseket, de valójában nem így gondolkodik. A "megy haza fürdetni" megjegyzés inkább az a kategória, mint a nősüléskori "Na, vége a jó világnak" poénkodás.

2015. aug. 26. 13:27
 17/27 anonim ***** válasza:

én ezt nem értem.azért vagy otthon ,hogy ezeket elvégezd.egyszer kértem a férjem poénból ,hogy cserélje ki a kakás pelenkát.mellesleg elég béna volt:D

amúgy ő dolgozik,boltba megy,kaját csinál ha megcsúsztam.sosem jutott eszembe ezzel terhelni ,hogy pelenkázzon ,fürdessen ,éjszaka keljen.persze foglalkozik vele ,sétálnak ,játszanak és csak egy szó hogy mire van szüksége ,megy és veszi meg.szerintem azért vagyok egész nap itthon ,hogy ellássam a gyerekem szüksègleteit ,ha ezt se tudnám megtenni akár be is dughatnám bölcsibe,irány dolgozni és akkor lennénk egálban.szóval szeretem ha a férjem szívesen van vele ,sokat nevetnek játszanak ,ne az járjon a melóban hogy szagolhatja a kakás pelenkát meg megint 3ig fentblenni.

2015. aug. 26. 13:49
 18/27 A kérdező kommentje:

Komolyan, ennyire rosszul fogalmazok?

Vagy el vagyok rugaszkodva a valóságtól, amiért azt tartom normálisnak, ha NÉHA apuka is besegít a gyerek melletti teendőkbe? Komolyan ennyire ördögtől való dolog, hogy egy férj, aki szereti a feleségét, segít neki ebben a gyakran emberpróbáló időszakban? Vagy a gyerek tényleg az anya ügye, amíg elég idős nem lesz, hogy focizzon apával a kertben? Én nem így gondolom.

Vagy nyugodjunk bele, hogy (mivel ugye nekem a gyerek lesz a dolgom 0-24-ben) elbúcsúzunk egymástól a szülőszoba ajtajában, és majd 2 év múlva megint lesz időnk egymásra, addig meg húzza ki valahogy nélkülem, mert a munkamegosztás a lúzereknek való?

Érdekes, hogy itt mindenki milyen elánnal hangoztatja, hogy az anya azért van otthon, mert az egyedüli dolga, hogy ellássa a gyereket, de ugyanezzel a lendülettel hurrog a nép a lenőtt hajú, mackónadrágos, lestrapált "ősanyákra", akiknek az élete a gyerek.

2015. aug. 26. 14:08
 19/27 anonim ***** válasza:

Egyszer ezt írod, egyszer meg azt.

Először azt írtad, hogy lehervadt a mosoly a férjed szájáról, mikor az éjszakai keléseket és pelenkacserét, sírást, hisztit, fürdetést hoztad szóba. Utána meg azt írod, hogy a férjed is azt vallja, hogy ezeket a munkákat meg kell osztani és a nőnek is jár a pihenés és szabadidő. Hülye vagyok, én nem értem.

Vagy, arra gondolsz, hogy a férjed azt mondja, oké, elmehetsz a barátnőkkel, de ő addig a pelenkát nem fogja kicserélni. Vagyis nem ezt mondja, csak a te leírásodból az derül ki, hogy bizony, ő nem fog pelenkát cserélni, büfiztetni, etetni (bár ezt nem is tud míg szoptatsz). Teljesen normális dolog, hogy meg akarod osztani a gyerek körüli teendőket, ez így jogos is, hiszen neked sem csak a gyerek lesz, mert ott van még a háztartás is (takarítás, főzés és társai), ami szintén elég fárasztó kisbaba mellett. Azt írod a párod is azt vallja, hogy neked is jár a szabadidő, elismeri a munkádat otthon, DE, fürdetés miatt a baráti kört nem akarja otthagyni, neki már nem vicces, hogy pelenkát kell cserélni v. épp neki kell nevelni a gyereket a dackorszakban. Most akkor bevállalja a gyerekkel kapcsolatos teendők egy részét majd v. húzza a száját? Mert azzal kezdted, hogy sok mindenre húzza a száját, ami a gyerekkel kapcsolatos és be kellene segíteni. Lehet ő úgy gondolja, hogy amíg te is kikapcsolódsz, addig bébiszitterrel v. nagymamával van a gyerek, hogy neki véletlen se kelljen pelenkát cserélnie. Így nehéz lesz neked kikapcsolódni és pihenni. Hiába mondja neked azt a férjed, hogy neked is jár a pihi és szórakozás, ha neki nincs kedve a gyerekre vigyázni, míg te alszol v. elvagy valahol.

2015. aug. 26. 14:18
 20/27 anonim ***** válasza:

Értem én, akarja a gyereket, szeretni is fogja meg minden, neked is jár a kikapcsolódás, pihenés, de neki nem ingere pelenkát cserélni, etetni, míg te barinőzől. Pedig azt mondja, neked is jár. Lehet úgy gondolja, old meg a gyerek felügyeletét akkor is, mikor barinőzől. Vidd el gyerekmegörzőbe v. valami hasonló. Szerintem a neveléssel kapcsolatos dolgokat mind neked kell majd csinálni. Ha nem változik a hozzáállása. Sok férfi lelkes az első hetekben, mikor a gyerek megszületik, majd ez a lelkesedés alábbhagy. Ha majd visszamész dolgozni gyed, gyes után, figyeld meg, akkor neked kell majd a gyerek oviba hordását is megoldani, az óvodai dolgokat is neked kell majd megoldani.

Az én párom is iszonyat gyerekbarát, imádja a gyerekeket, csak épp a nevelés nem megy neki. Egyedül fürdetni v. altatni, neki maga a pokol. Igaz még 1 gyerekkel nem olyan vészes, de 2-3 gyerekkel sok férfi nem bír. Ezt majd vedd számításba, mikor 2. gyereket terveztek. Bár leírásodból a te férjednek 1 gyerek is bőven sok.

2015. aug. 26. 14:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!