Ti mit tennétek a helyemben? Vállalnátok a babát így is?
Bocsi, hosszú lesz, de már nagyon kivagyok idegileg.
Van már egy négy éves lányom, két éves kora óta dolgoztam egy szuper munkahelyen. Szó szerint a belemet is kimelóztam, napi 16-18 órát. Viszont legalább jól kerestem, a férjemmel a kettőnk bevétele meghaladta a 450.000 forintot.
Anyukáméknál élünk, egyetlen szobában (nem, nem ide szültem a nyakukra, de hazaköltöztünk Pestről, mert anyuék már nem tudták fenntartani a házat), saját házra gyűjtöttünk, ami nem volt könnyű, mert mindig jött valami nagyobb kiadás.
Tudom, hihetetlen, de mi tényleg azok a "még az ág is húzza" típusok vagyunk... Ha nem a mosógép romlik el, akkor a hűtő, karácsony előtt négy nappal tuti bedöglik a sütő, novemberben anyósoméknál tűz volt, nekik kellett anyagilag segítenünk, hogy mihamarabb rendbe hozzák a házat, stb. Mindemellett régebbi hitelt fizettünk, nem keveset. (Ez a páromé, és még akkor vette fel, mikor nem ismertük egymást.)
Tehát nem éltünk nagy lábon, de azért sosem kellett a pénzt számolnom hó végén.
Februárban megbeszéltük, hogy most már lassan ideje lenne a kistesónak, ha nem akarunk túl nagy korkülönbséget a két gyerek között. Mindent megfontolva és többször átbeszélve nekivágtunk a projektnek.
Mindeközben megtaláltuk álmaink házát is, előtte és az udvarban hatalmas, lombos fák, nagy tér a gyerekeknek, stb. 5 éve elhagyatott a ház, de a földhivatalban sikerült kiderítenem, hogy ki örökölte a tulaj halála után - egy 92 éves néni, aki 200 km-re lakik. Sikerült felvennem vele a kapcsolatot, gyakorlatilag sínre tettük az adás-vételt, minden totál fixnek tűnt, és a férjemmel nagyon boldogok voltunk.
Július közepén ütött be a krach: a főnököm egyik pillanatról a másikra bejelentette, hogy eladta a céget, úgyhogy köszöni a munkánkat (13 emberét), de mivel az új cég nem tart ránk igényt, így viszlát. (Ennek semmi előjele nem volt, egyik pillanatról a másikra döntött. És nem, nem volt felmondási idő, stb...)
Teljesen nekikeseredtem, mert tudtam, hogy ilyen jól fizető munkát a környéken biztos, hogy nem fogok még egyet találni, örülhetek, ha minimálbérért elmehetek dolgozni... Ez azóta sem sikerült, pedig tényleg bármit elvállalnék.
Mindezt tetézte, hogy a néni, akitől meg akartuk venni a házat, augusztus első hetében elhunyt, a fia pedig teljesen elzárkózott az adásvételtől, holott a "foglaló" már ki volt fizetve, sőt, annál több is. Minderről papírunk is van, szóval most bíróság, stb. De ott sem várhatunk gyors eredményt, amíg a néni örökösödési eljárása le nem folyik, de félek, mire annak vége lesz, a fia már rég elkölti/elszórja a pénzünket. Kin fogjuk akkor mégis behajtani?
És tegnap kiderült, hogy sikeres volt a babaprojekt.
Jelenleg nem igazán tudok gondolkozni, valahogy olyan elveszettnek érzem magam. Nem akarok ide, anyukámékhoz szülni egy második gyereket, de a környéken nem nagyon van albérlet, ami meg van, az szinte mind vagy egyszobás, vagy nem mehetünk gyerekkel, vagy ha mehetünk gyerekkel, akkor kb. 50.000 forint lenne csak a lakbér, erre jönne még rá a rezsi.
A férjem 112.000 forintot keres családi adókedvezménnyel, plusz ehhez jön még a családi pótlék.
Annyira kilátástalannak látok most mindent, pedig pár hónapja még minden fixnek és biztosnak tűnt.
Ti vállalnátok ilyen helyzetben a második babát? Ilyen kevés bevételre, egy szobába négyen, mint a putriban?
Ahogy írtad is, egyik pillanatról a másikra változhatnak a dolgok.
Ha van még időtök várni, akkor 2 év nem olyan sok, hogy letisztuljanak a dolgok és találj másik munkahelyet,a mi után az ellátásokra is jogosult leszel.
Ha nem akartok nagy korkülönbséget, illetve ti sem vagytok már fiatalok, akkor végülis nem a sosem volt jobb kilátás az életetekben helyzetbe szülnél és akár vállalható is a baba, de nehezebb lesz kikecmeregni, hogy te kiesel.
miért nem akkor csináltatok gyereket, mikor már az új házban laktok? Tényleg olyan sürgős volt a kistesó, h nem várhatott volna egy kicsit, míg egyenesbe jöttök? Titeket azért húz az ág is, mert rossz döntéseket hoztok. Magatokba kéne nézni, nem a sorsot meg minden mást okolni, csakis magatokat.
Hát most megnézhetitek magatokat anyukádéknál egy szobában 4-en.
Jah...hát ha már összehoztátok, akkor tartsd meg, majd legközelebb okosabb leszel.
Én nem vállalnék, ez gondolom leesett, na de én mindent megtennék, h csak akkor jöjjön a baba, ha nincs lakhatási probléma. (eddig is így tettem)
Bocsánat, nekem ez nagyon megütötte a szememet:
"anyósoméknál tűz volt, nekik kellett anyagilag segítenünk, hogy mihamarabb rendbe hozzák a házat,"
Miért nem a biztosító által fizetett kártérítésből fizették? Vagy legalább nektek vissza, ha nem bírták kivárni az utalást?
Kedves utolsó!
Mert apósom hibájából keletkezett a tűzeset (figyelmetlen volt). Vissza egyelőre apró kis részletekben fizetik, mert nem állnak olyan jól, hogy egyben, vagy akár két részletben visszaadják.
Próbálok tisztán gondolkozni és átlátni a helyzetet, de egyszerűen nem megy. Kicsivel több mint egy hónapja még biztos(nak hitt) munkám volt, terveink, stb. Most meg...
Félreértés ne essék, nem siránkozni akarok, egyszerűen csak nagyon el vagyok keseredve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!