Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vállalnátok babát így?

Vállalnátok babát így?

Figyelt kérdés

Páromnak nagy valószínűséggel egy genetikai betegsége van. Ritka, külföldön sem tudnak sokat róla, arról sem hogyan öröklődik pontosan. Eddigi információm szerint, 50 % hogy a gyermek is örökli.

Nem vagyunk idősek, párom 27, én 24. De mindig is fiatalon szerettem volna gyermeket vállalni, 25 éves korom körül. 2 éve vagyunk együtt. És bár én picit korábban, ő picit később, de mindketten szeretnénk babát. Amit a betegségről tudni kell, nem okoz durva testi deformitást, sem mentális sérültséget. De a félsz bennem van, mi lesz ha beteg lesz, annak ellenére, hogy nagyon hiszek a pozitív gondolkodásban. Párom is azt mondja, nem szabadna ilyen negatívan gondolkodnom. Eddig teljes mértékben kiálltam a betegségével együtt mellette, pedig sokan nem értettek ezzel egyet. Nem tudom, mi a helyes út, ti hogyan tennétek?

2015. jún. 25. 07:54
 1/7 anonim ***** válasza:
39%

Ha pontos a párod betegségének a diagnózisa akkor keress rá a neten, vagy keress fel egy nőgyógyászt és kérdezz rá.

Ezzel a betegséggel teljes életet lehet élni? Ha igen és szereted a párodat akkor irány az ágy és hozzatok össze egy gyereket! Ha az előbbi két feltétel közül valamelyik nem teljesül akkor meg üljetek le és beszéljétek meg a pároddal.

2015. jún. 25. 07:58
 2/7 anonim ***** válasza:

Az én páromnak is van egy beteg gyermeke . Genetikai... A család azt mondja, hogy nem beteg egyik fel sem..de nekem kissé tudatlannak tűnnek és szerintem a párom beteg, vagy hordozó. Nagyon hasonlít rá a gyerek , a jellegzetes vonások megvannak ..a mama szerint csecsemőként is ugyan úgy néztek ki..márpedig egy egészséges baba közel sem ilyen...

Na mármost én 99% hogy nem szülnek neki, vizsgálat után sem

2015. jún. 25. 08:15
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
szerintem ez teljesen attól függ mi ez a betegség... ha jól gondolom a párod teljes életet tud ezzel a betegséggel élni, ha ez így van nem gondolkodnék a gyerekvállaláson... simán bevállalnám, de ha nem gond engem érdekelne milyen betegség az ami igazából a kapcsolatotok szempontjából sem probléma, de ismerősök le akartak beszélni róla... (ha itt nem szeretnéd kiírni,privátba is elküldheted )
2015. jún. 25. 08:52
 4/7 anonim válasza:
Eds szindróma.
2015. jún. 25. 08:55
 5/7 anonim ***** válasza:
eds szindróma? ezt kérdező most te válaszoltad? vagy a párod is itt van?:) - mindenesetre utána olvastam most mi is ez, elég összetett egy betegség, viszont az öröklődése recesszív, ami azt jelenti, hogy ha te kérdező egészséges vagy, akkor a gyerekeitek hordozók lesznek csak... kérdező vizsgáltasd ki magad majd menjetek el egy genetikai tanácsadóba és utána gondoljátok át mit szeretnétek :)
2015. jún. 25. 09:06
 6/7 A kérdező kommentje:
Igen, a párom írta. Nem tudom, hogyan öröklődik, mert mindenhol mást olvasok, a dokik pedig még mindig nem tudják , hogy ez az e, de minden tünet egybe vág, a 8. típusú az övé.
2015. jún. 25. 11:30
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Orvos genetikussal kell konzultálni erről! Itt laikusként senki nem fog neked tudni felelős véleményt mondani...
2015. jún. 25. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!