Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nincs még házunk, nincs...

Nincs még házunk, nincs félretett pénzünk. Rizikós így bevállalni egy picibabát?

Figyelt kérdés
Nincs még házunk, és féretett pénzünk se!De van egy csodálatos 7 éves párkapcsolatom!Imádnivaló szüleim, akik mindig szívesen fogadnák az unokát,átlagosan normális anyósom és apósom :-) akik szintén szívesen fogadnák az unokát,páromnak és nekem is van munkahelyünk!A párom a honvédségnél dolgozik ami sokban segít az első gyermeknél, és a házhozjutáshoz is!Nagyon-nagyon szeretnénk babát, de mégis fálünk egy kicsit, hogy nincs ház meg ilyenek!Mit tegyünk????Rengeteget gondolunk a csöppségre...és nagyon boldogok lennén...mégis félünk!Mit tegyünk??Szerintetek??
2007. nov. 6. 11:16
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nekünk se volt könnyű helyzetünk, mert én még egyetemista vagyok végzettségem nincs csak párom dolgozik. Mégis ha nem is dőzsölve de megélünk. Mi is vágytunk nagyon picurkára és úgy döntöttünk hova szülessen ha nem ide egy ilyen szeretetteljes családba. Egy gyerek meg nem a pénztől nő amúgy meg jól megélünk. Mondjuk nekünk van egy pici lakásunk az sokat jelent. Én is szűkös körülmények közt nőttem fel mert anyukám nevelt minket tesómmal minden segítség nélkül. Nagyon szeretett bennünk és felnőttem és boldog vagyok és ez a lényeg bár előfordult h villanyt néha kikapcsolták egy két napra. Legalább jobban megbecsülök mindent. Persze mindenki mindent meg akar adni a gyerekének de nem csak erről szól! Sztem ha nagyon vágytok rá legyen! 12hetes kismama
2007. nov. 6. 11:28
 2/10 anonim ***** válasza:
89%

Az ember hegyeket is megmozgat ha gyermeke eltartásáról van szó.

Ha úgy érzed nem tudod eltartani a babát, akkor még ne szülj.

Viszont azt ne feledd a szüleitekre mindig számíthattok.

Nekem sincs házam, albérletben lakunk. Vállalkozók vagyunk. Volt olyan három hónap amikor csak mínuszt termeltünk. Ha lett volna babám ebben az időben, akkor nem magamra költök pénzt (azaz eszek amit találok, nem dohányzom), hanem rá.

2007. nov. 6. 11:29
 3/10 anonim ***** válasza:
96%
Szia!nekünk sem volt félretett pénzünk amikor az első baba megszületett,és most áprilisra várom a következőt!mi is albérletben lakunk!!Hajrá!! Minden jót nektek!! :)
2007. nov. 6. 12:57
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Én azt mondom mindent bele!
2007. nov. 6. 13:26
 5/10 anonim ***** válasza:
85%

Ha meg akarjátok várni, hogy minden körülmény tökéletes legyen, akkor sosem lesz babátok!

Ami igazán fontos -sok-sok szeretet- az megvan. Akkor mire vártok?

Higyjétek el, az gyereketekért minden felmerülő problémát meg fogtok oldani!

Sok sikert!

2007. nov. 6. 14:39
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Mi is nagyon vágytunk egy picire a KEdvesemmel,de a főiskola miatt még nem lehetett.(Tény,h nekünk van lakásunk,meg egy 20éves Merci,de még tanulok,és megélünk,bár nem valami fényesen.)Aztán egyszercsak szeptember elején nem jött meg,pedig fogamzásgátlót szedtem.Most jöttem rá,h nem kell félni,mindenki segít,amiben tud.(Iskolatársak,tanárok is!)Szeintem,ha arra vártok,h mindent meg tudjatok adni neki,akkor 40évesen sem fogsz szülni,mert mindig lehet többet!
2007. nov. 7. 18:36
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Nos,mind az amit leirtal az a fontos,es addig amig kicsi a baba nem kerulolyan nagy kiadasba.Es az emberek(testverek,szulok,nagyszulok,szomszedok,baratok,...) mindig segitenek,foleg ott ahol ujszulott erkezik.Hidd el,annyi segitseget fogsz kapni el sem hiszed.En sem hittem!Es nagyon jo erzes volt.Mi pontosan ilyen helyzetben voltunk es azt sem tudtam mibol fogjuk megvasarolni a kisagyat,pelenkazot,babakocsi,kisruhakat,stb...,ami igy kezdesnek nem 10eFt.Ugyhogy vagjatok csak nyugodtan bele es ne felj semmitol,a kisbabatoknak szeretetre lesz szuksege es nem a legujabb divatos kisruhara.Amiben nem lesz hianya,ugyerzem.Sok sikert es hajra huzzatok bele,ne varj egy percet sem tovabb....Ennel csodasabb erzes nincs is a vilagon.Mi a parommal 11 ev utan valaltunk kisbabat es a kapcsolatunk a boldogsag dimenziojaba kerult.Mi johet meg ezutan?!MA mar 4honapos gyonyoruszep,egeszseges kisfiunk van!Nem kulonbet kivanok nektek!
2007. nov. 10. 12:36
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
"Ahova az Isten ad báránykát, oda ad legelőt is." szeretettel
2007. nov. 13. 11:58
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon szépen fogalmazta meg az előttem szóló ezt a dolgot és mindenki más is. Meghatódtam, hogy idegen emberek igy támogatnak téged a döntésben. Akkor képzeldd el a szüleidet, rokonaidat, barátaidat. Sokan nem nőttünk fel luxusban és mégis boldogok vagyunk. Egy kisbaba csak szebbé varázsolhatja az életeteket. Sok sikert!
2007. nov. 13. 17:02
 10/10 anonim ***** válasza:
Én azt hittem, sokba fog kerülni a baba, bár nekünk nem voltak anyagi gondjaink, amikor belevágtunk. Egy darab ruhát sem vettem még neki, pedig már fél éves, mert a rokonoktól folyton megkapunk mindent ajándékba! Pedig meg tudnám neki venni én is.... Ha van segítő rokonság, ne féljetek!
2012. jún. 19. 23:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!