Mikor érdemes "bevállalni" a második babát?
Megéri visszamenni, ha jóval többet kerestél, mind pl. a gyed, a gyes az édes kevés az utolsó évre. Ezért ajánlják azt, hogy menjen vissza az anyuka dolgozni.
Ne haragudj, hogy én is kérdést teszek fel.
Nekem februárban jár le e gyedem, de úgy tervezzük, hogy májusra legyen meg a 2. baba. Így nem fogok kevesebbet kapni a 2. babára?
Mi azért is döntöttünk így, mert kevés korkülönbséget szeretnénk, így a gyes-t csak max. 2 hónapig kapom, mert a 2. babára lehet igényelni a tgyás-t, meg én nem szeretnék visszamenni 1 évre, majd újból eljönni, akkor szeretnék visszamenni dolgozni, ha a 2. baba is legalább 2 éves lesz, így nem esek ki 2x a munkából és vissza. Meg nem kapok sokkal kevesebbet, mint ha dolgoznék.
Remélem nem bánjuk meg.
Kedves második válaszoló, ugyanannyi Gyedet fogsz kapni a másodiknál is, mert az előző évben végig gyeden voltál.
Viszont, ha jövőre nem születne meg a kistesó, hanem csak mondjuk 2013 januárjában, akkor már a minimálbér lesz a gyed alapja (igy adójóváírással kapnál kb 50 ezret), mert ugye 2 hónapot voltál gyeden, és 10-et gyesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!