Hogyan lehetnék egy kicsit csinosabb, és vonzóbb anyuka?
SZülés után három héttel még "hulla" voltam. Én ikreket szültem és hatalmas hasam volt. A bőröm olyan mintha zebra csíkos lenne. A melleim a szoptatástól nagyon lógnak. Az első honapokban nem is gondoltam a fogyózásra a szoptatás és a fáradtság miatt. 11hónapja szültem é most jutottam el odáig, hogy bele merek nézni a tükörbe. Naponta tornázok keveset.
Ha mást nem is, de azt megteheted, hogy valakire rábízod a picit és elmész fodrászhoz. Hátha valamit segít, picit visszaadja az önbizalmad.
Nyugi, te még csak most szültél. Azt mondják általában 1év kell, hogy "visszaálljon" a test. Persze ez lehet korábban is. A férjed pedig elhiheted, így is szeret.
Ne haragudj,hogy ezt írom,de a szülés után 3 héttel! ne legyen ilyen problémád,majd pár hónap múlva talán...
Legyél ápolt és öltözködj normálisan,ne hanyagold el magad.Ennyi pont elég.A párod nem várja el -és nem is várhattja el-,hogy olyan legyél szülés után pár héttel mint amilyen terhesség előtt voltál.
A normális pasi,felfogja ésszel és túlemelkedik a dolgokon.Mellesleg,meg szerintem ő pont nem azzal van elfoglalva,hogy van rajtad plussz kiló és lóg a bőröd.
Ha igen,akkor viszont megvan a véleményem...
Ne hanyagold el őt sem,neki annyi épp elég.
tornázni azért lehet otthon is, persze módjával (én császáros voltam, szóval a hasizomgyakorlatokat a hathetes kontrollig hanyagoltam, de a többi azért ment) :) a szoptatás mellett fogyókúrázni tényleg nem lehet, de azt megteheted, hogy a szoptatás miatt FELTÉTLENÜL szükséges tápanyagbevitelt ( gyerekorvos, védőnő megmondja pontosan ez mennyi) egy diétás étrendhez adod hozzá. én ezt csináltam, olvadtak a kilók :) két szoptatás között ha valaki vigyáz a picire fodrászhoz azért elmehetsz, vagy elmehet hozzád ő, és megcsinálhatja a hajad (vannak már fodrászok, akik vállalnak ilyet). kozmetikus dettó. kinyúlt, kopott, kitérdelt mackót dobd ki, véletlenül se ess kísérteésbe, hogy felvedd. nem kiskosztüm kell otthonra, persze, de egy csinos felső egy akármilyen farmer vagy kord nadrággal jól tud kinézni. ha azelőtt sminkeltél, tedd meg ost is. kb. 20 másodperc egy kis rúzs meg szempillaspirál, és mindjárt nőiesebb a megjelenésed, a közérzetedről nem is beszélve! most hirtelen ennyi jutott az eszembe...ja, és a legfontosabb: a mosoly szépít!
sok sikert!
3 héttel szülés után még nem kell ezzel kapkodni. Ilyenkor még mindenki zombi kicsit szerintem. Elég annyi, hogy reggel felkelsz, felöltözöl, megfésülködsz szépen, esetleg ha karikás a szemed, akkor egy kis alapozó, szempilla spirál. Nem tudom, mit viselsz otthon, esetleg keríthetsz egy csini melegítőt, elég szépeket lehet kapni.
Tornázni, diétázni még bőven ráérsz. Egy-két hónap, és több energiád lesz, pár hát múlva tornázni is elkezdhetsz óvatosan. Diétázni nem kell drasztikusan, csak ne egyél sok édességet meg tésztát, szóval inkább figyelj arra, hogy egészségesen egyél. És igyál sokat.
Köszönöm a válaszotokat!
Igazatok van, ez a 3 hét még nem volt elég a regenerálódásra,szerencsére a férjem is úgy szeret, ahogy vagyok, csak én kezdek depressziós lenni, vagy nem tudom.Lehet, hogy most kezdem felfogni, hogy most már nem én leszek az első, az első az, hogy a babámmal rendesen törődjek, és a maradék időmből fordíthatok magamra egy keveset.Lehetséges, hogy egy kiadós alvás szebbé varázsolna, mint a piperecuccaim...Mindenesetre az öltözködésemen tényleg változtatni kell, hanyagolom a lyukas pólómat, és a tiszta bolyhos melegítőnacimat(hiába az a kedvencem):)
Mindenkinek gyönyörű babázást!
Most még azzal tehetsz a legtöbbet, ha pihensz amikor időd engedi. Ez is segíti a regenerálódást és egy jó darabig még elég nagy lesz a strapa. Ha 1-2 hónap múlva még aktuális a kérdés, itt van néhány tipp:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
Szoptatsz? Ha igen, használd ki, bújjatok össze és napközben is pihenj, amikor a baba pihen.
Kérj segítséget néha a házimunkához, hogy ne idegesítsen, ami elmaradt.
Légy türelmes. Nekem úgy 4 hónap kellett, hogy a hasam valamennyire visszamenjen, pedig csak 2 kg maradt rajtam. Majd most megyek kondiba, és 9 hónapos a lányom.
Reggel öltözz fel. Ne kinyúlt pólóba, hanem csinosan, mintha készülnél boltba vagy akárhova. Én reggel együtt megyek a fürdőbe a gyerekkel, ö csupaszkodik a pelenkázón, addig én sminkelek (de csak a 4.hónaptól van erre is energiám).
Havonta fodrász, szőrtelenítés otthon, vagy néha gyanta a kozmetikusnál. Pár hét múlva benevezhetsz egy arcápolásra a kozmetikába, addig apa babázhat otthon. Csodákat tesz.
Húzd ki magad. Sokszor ez is elég. A kinyúlt cuccaidat a szekrényből is tüntesd el. Túl nagy néha a kísértés, nálam legalábbis az volt.
Amikor a kicsid elaludt, üljetek le apával, bújjatok össze a kanapén és igyatok meg egy teát, beszélgessetek, vagy csak hallgassatok, ahogy jól esik.
Mozogj. Na nem tornát, az ilyenkor még korai, elég az intimtorna is, de használd ki, ha boltba mész, told gyorsabban a kocsit. Vagy figyelj a légzésedre. Jó mélyeket lélegezz, ez frissíti a szervezetet.
Igyál vizet. Komolyan. Napi 2-2,5 liter kell. Óránként 1 pohár víz csodát tesz. Nem fáj majd a fejed, nem leszel levert, fáradt, ezeket mind el lehet kerülni elég víz fogyasztásával.
Remélem segítettem, boldog babázást!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!