Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy oldjátok meg a nyaralást?...

Hogy oldjátok meg a nyaralást? Gyűjtetek rá?

Figyelt kérdés
Itt az oldalon (is) sokat olvasom, hogy mentek nyaralni görög, olasz, horvát stb gyönyörű helyekre. Mi is nagyon szeretnénk legalább egyszer eljutni egy ilyen szép helyre, de akárhogyan is igyekszem spórolni, nem megy. Hónap végén max 5 ezer forint marad, tehát éppenhogy elég. Ti hogyan csináljátok? (nagyon irigy vagyok igen, belátom mielőtt még valaki habzó szájjal nekem ugrana ) :)
2015. aug. 12. 09:06
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk is hasonló a bevételünk mint a tiétek. Olyan 400 ezer. Nekünk is van lakás és autóhitel, DE én eleve úgy kezdem a hónapot, hogy a gyedemből "leveszem" a gyerekeknek, részünkre gyűjtött pénzt. Illetve nagyjából kalkulálok, hogy mennyi lenne a nyaralás és havonta arra is elteszünk + ha tudjuk, hogy lesz ballagás, lagzi, ja és persze karácsony, ami szintén nem pár ezer forint, akkor arra is teszek el. Pl karácsonyra ugye januártól, nyaralásra, miután hazajöttünk stb, tehát kb mindenre 1 év van. És ami marad azt költjük (csekkek stb befizetése után). Szerencsére ettől függetlenül nem kell szűkölködnünk (de az jó, hogy tudjuk ami nagyobb kiadás arra meg van a pénz). Pl nekünk nemrég született a kisebb, így nem nagyon megyünk messzire csak a Velencei tóhoz, de 4-ünknek itt is a szállás 200ezer+ugye majd amit ott még pluszban költünk, tehát ebből akár külföldre is mehettünk volna, viszont, én alapban magyarországi párti vagyok (sok szép hely van) és nem kell sokat utazni. Én a huszas éveimben amikor még nem volt férj, gyerek sokat mentem külföldre (nem nyaralni) és tetszett, jó volt, meg persze majd a gyerekeknek is meg fogjuk mutatni, de mi itt is jól tudjuk érezni magunkat. Szóval az relatív, hogy ki hova szeretne menni. De gyűjteni úgy gondolom ti is tudnátok rá. Pl amit itt az egyik válaszoló írt az aprópénz "gyűjtés" az nekünk is van. Mi pl hétvégente kiürítjük a pénztárcát és csak néhány aprót hagyunk benne a többi megy a perselybe. Aztán időközönként ürítjük és néha én is meglepődöm, hogy mennyi gyűlik össze egy ilyen kis perselyben, ezt aztán felszoktam váltani és egy kis ládikában teszem, ha az is megtelik akkor "lehet" elkölteni. Szóval simán összejön egy nyaralásra való így.
2015. aug. 12. 11:39
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem irígység szerintem sem. Mindenkinek kijárna egy kis nyaralás ha rajtam múlna...

Nekünk sem kell spórolni kb 3 éve, akkor indult be a vállalkozásunk, így most sszeteheetem a kezem, hogy több milka jön be havonta.

De előtte a férjem kezdő mérnökként nem túl sokat kapott én pedig középiskolában kidolgoztam a belemet, ugyanis nem állami suli volt, sokszor 6-ig, 8-ig bent voltam kora reggeltől, mindezt netto 118.000ért, nevetséges, bár imádtam, csak a fizut nem annyira.

Mi is úgy tettünk félre nyaralásra, hogy a férjemnek nincs aprótartó a pénztárcáján és az aprókat mindig kitette a zsebéből az asztalra, volt, hogy napi 1000 ft-ot is és ezeket eltettem. Bár ha 5000 ft marad hó végére, abból nem igazán tudom, hogy lehet félre tenni.

Mi ezért is váltottunk, mármint a szakmánkban maradtunk, de belevágtunk egy másik munkahelybe, vállalkozásba és szerencsénk volt. Az elején nehéz volt, de megérte.

Tudom, nem könnyű, végig csináltam, de esetleg ha átképeznéd magad? HA csak pár ezerrel több jönne be az új melóval mint most, már félre tehetnétek.

Mert igenis fontos a nyaralás, pihenés. Neketek, hogy legyen miért dolgozni, ne csak a gyerekekért, a közös élményekért.

Kívánom, hogy jussatok el szép helyekre minél hamarabb!

2015. aug. 12. 12:39
 13/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2015. aug. 12. 12:44
 14/14 anonim ***** válasza:
A párom külföldön dolgozik, ott jobb a keresete. Félre tesz nyár előtt hónapokig, hogy összejöjjön a külföldi nyaralás. Egy évben egyszer megyünk pihenni egy hétre, ő sokat van kint, én itthon egyedül a gyerekkel, sehová nem jártunk, nekünk ilyenkor úgymond ez kárpótol mindent.
2015. aug. 12. 16:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!