Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van más olyan anyuka, aki úgy...

Van más olyan anyuka, aki úgy tervezi a nyaralást, hogy önző módon, ő is szeretne egy kicsit pihenni?

Figyelt kérdés

Agyaltunk a férjemmel sokat,hogy hova menjünk nyaralni két és féléves fiunkkal. Nagy nehezen arra jutottunk, hogy inkább választunk egy wellness szállodát és megyünk kicsit rövidebb időre. Az ok, hogy tavaly panzió szobában voltunk. A fürdő kb. 2-3 km-re volt. Nagy pakkal indultunk minden nap neki,hogy lehetőség szerint semmi sem maradjon a szobában, mert akkor lehet hegynek fel visszasétálni. A gyerek a strandon hiába tologattam egy órát, nem aludt. Utána, mikor indultunk vacsorázni aludt 20 percet, majd végignyűglődte a vacsorát. Ezt majdnem minden nap eljátszottuk. Ráadásul utolsó előtti nap elkezdett szakadni, így nagyrészt ültünk a szobában és pizzátrendeltünk, meg próbáltuk lekötni a gyereket.

Megmondom őszintén, nem volt rossz, de pihenés nem sok volt benne.

Most átgondoltam, és arra jutottam,hogy akkor menjünk ugyanazért a pénzért kevesebb napra, de olyan szállodába, ahol van wellness részleg, hogy ha fáradt a gyerek, csak felviszem aludni, ha fent marad valami csak felugrok. Kirakják az ételt elénk, és ha rossz az idő, akkor is tudunk fürödni.

Erre egy ismerős anyuka leönzőzött, mert,hogy a nyaralás gyerekkel nem arról szól,hogy a szülő is pihenni tudjon és ,hogy milyen jól megy, hogy ki tudok fizetni egy szállodában pár napot!

Tényleg önző dolog,hogy nem a Balaton partra viszem a gyereket?

2014. máj. 14. 14:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
97%

Mi épp ezért 2x pár napos mininyaralást szervezünk:

egyet gyerkőccel,és egyet csak kettesben nélküle.

2014. máj. 14. 14:20
 2/12 anonim ***** válasza:
97%

Az ismerősöd irigy és "dögöljön meg a szomszéd tehene is"-típus.

Miért kellene neked még a nyaralás alatt is robotolnod? Így is kell foglalkozni a picivel, legalább a többire ne legyen gondod. Jó pihenést!

2014. máj. 14. 14:21
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Én akkor sem tartanálak önzőnek, ha a gyerek nélkül nyaralnátok pár napot. A kedves ismerősöd nyűglődjön nyaralás közben is a gyerkőccel, az ő dolga, nem kell ugyanúgy csinálni mindenkinek mindent.
2014. máj. 14. 14:25
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem önző dolog, a legtöbb wellness szállodában egyébként is van gyerekmedence, sőt, pár helyen még foglalkoznak is vele néhány órát. A többi gyerek között lehet, vigyáznak rá, közben a szülők is élvezhetik kicsit az életüket.

"a nyaralás gyerekkel nem arról szól,hogy a szülő is pihenni tudjon"

Ekkora baromságot is rég hallottam.

Az ismerős anyuka "milyen jól megy" megjegyzésére meg inkább nem mondok semmit, mert sokan magukra vennék itt is...

2014. máj. 14. 14:26
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
A lehető legjobb döntés! Jó pihenést!
2014. máj. 14. 14:29
 6/12 aHermann ***** válasza:
100%

Szia!

Ne foglalkozz az ismerősöddel, csak irigykedik. Mi is úgy keresünk szállást, hogy kényelmes legyen a szülőknek, és a gyerekeknek is. Legyen játszószoba, játszótér, félpanzió, saját fürdő esetleg wellness.

Amúgy nem biztos, hogy sokkal drágábbra jön ki egy wellness szálloda, mint egy panzió+napi fürdő.

Mi tavaly 1 hetet voltunk egy belföldi wellness szállodában az akkor 2,5 évesünkkel és 11 hósunkkal. Nagyon jól éreztük magunkat.

2014. máj. 14. 14:31
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

"hogy ha fáradt a gyerek, csak felviszem aludni,"

Ha ezt a részt úgy érted, hogy fent is marad vele valaki, míg alszik, akkor semmi kifogást nem találok az elképzelésben. Egyedül azért nem hagynék egy gyereket a szállodai szobában.

Egyébként anyukám mindig mártírként élte meg a nyaralásainkat. Egész nap csak főzött, pakolgatott, nem tudta elengedni magát, hiába voltunk azon, hogy segítsünk neki. Még akkor megfogadtam, hogy én nem így teszek.

2014. máj. 14. 14:37
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Hát már miért lennél önző? Mindenkinek kijár a pihenés, így is elég sokat fogsz a gyerkőccel foglalkozni közben, ha emellett tudsz egy kicsit pihenni az csak jó. Ne foglalkozz a kedves ismerős anyukával... Amúgy ki ő, hogy így kapásból ilyen stílusban véleményezte a szándékod?
2014. máj. 14. 14:41
 9/12 A kérdező kommentje:

Köszi!

Ja persze, azt hogy felviszem a szobába úgy értem,hogy megyünk vele mi is. Vagy mindketten, vagy csak az egyikünk! :)

Meg mi is leültünk kiszámolni, hogy egy jobb fürdőbe az egész napos felnőtt jegy 3-4 ezernél kezdődik,de van,ahol több, a kajára is rámegy napi 5-6 ezer minimum, mert nyilván nem főzünk az alatt a pár nap alatt. Így összeadva nem sokkal jön ki olcsóbban.

És nem megyünk 5 napra,hanem 4-re! Nekünk ennyi is elég!

Csak rosszul esett, hogy önzőnek tart, mert inkább kevesebb napra megyünk, hogy mi is pihenni tudjunk!

2014. máj. 14. 14:52
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell mindenkinek adni a véleményére. Mit fáj az neki, hogy ti hogy nyaraltok. A nyaralás lényege a lazítás. Ha neked a strand nem pihentető, akkor minek szenvednéd végig? Ez ugyanannyira a te nyaralásod, mint a gyereké, akinek édes mindegy, hogy medencében van vagy tóban. Végtére is nem neki kell kipihennie magát. :)

Én elég gyerekcentrikusnak tartom magam, de azért azt túlzásnak tartom, hogy 2,5 éves gyerek mellett ne a szülő választhassa ki a nyaralási célpontot. Persze ha a gyerek választana, sátorozni mennétek a közeli játszótérre :)

2014. máj. 14. 14:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!