Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Felelőtlennek tartod azt a...

Felelőtlennek tartod azt a nőt akit terhesen elhagy a párja, de mivel a szülei segítik megtartja a gyereket?

Figyelt kérdés
A szülők tudnak a lányuknak, anyagilag is segíteni. Már nem annyira fiatal a kismama. Van félretett pénze is. Mit gondolsz azokról akik így vállalnak gyereket?
2015. aug. 8. 11:57
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
91%
Nem is értem h miért lenne felelőtlen. Semmi negatívat nem gondolok róluk.
2015. aug. 8. 12:00
 2/12 anonim ***** válasza:
8%
Átgondolatlan gyermekvállalás. Nem ítélkezem mások felett, de egy felnőtt embertől elvárható lenne, hogy előre gondolkodjon, ha már egy másik ember életéért vállal felelősséget. Ha a helyzet már adott, akkor persze, meg kell oldani valahogy, és szerencse, hogy meg lehet oldani így. De ez minden, csak nem ideális egy gyermek számára.
2015. aug. 8. 12:01
 3/12 anonim ***** válasza:
91%

Dehogy.. jó is lenne előre tudni, hogy mi fog történni. Sajnos ez nem így megy. Változhatnak a körülmények.

Ha rólad van szó, sajnálom!

2015. aug. 8. 12:02
 4/12 anonim ***** válasza:
82%

Nem mindig a 12. hét előtt hagyja el a kismamát a párja. Utána meg már csak súlyos indokra hivatkozva veszik el a gyereket, ha pl. Down-kóros. Meg ha már nem fiatal a kismama (40 körül) és nincs még gyereke, lehet, hogy az az utolsó esélye hogy legyen, vagy legalábbis ő így érzi. Én is megtartanám, mert attól, hogy kiderült az apjáról, hogy egy r.hadt sz.mét, attól még nem fogom kioltani egy ártatlan életét főleg, ha mindig is szerettem volna gyereket és nem biztos, hogy fogamzó korba még le tudok akasztani gyorsan egy biztos kapcsolatot. Pl. ha 43 éves lnnék és 2-3 év múlva beütne a klímax és akkor hagyna el a párom... hát 2 év legalább, mire biztos lesz egy kapcsolat és tartós. Addigra szoknak össze a felek stb. Akkor a pasik jellemzően még tologatnák 2-3 évig a gyerekvállalást, tehát adjunk 4 évet a dolognak. Viszont addigra meg már lehet, hogy banya lettem.

Szerintem jól teszi, hogy megtartja.

2015. aug. 8. 12:05
 5/12 A kérdező kommentje:
A gyerek rendezett anyagi körülmények közé születne, csak az apa nem örül neki.
2015. aug. 8. 12:06
 6/12 anonim ***** válasza:
66%

Már miért lenne felelőtlen? Nem egy 20 éves végzettség nélküli lányról van szó, hanem a leírás alapján egy felnőtt, dolgozó nőről.

Fel tudja nevelni a gyerekét egyedül is, az pedig egy plusz jó dolog, hogy segítséget kap a szülőktől.

2015. aug. 8. 12:34
 7/12 anonim ***** válasza:
92%
Miért a NŐ lenne a felelőtlen? A férfi az, aki egyszer csak visszatáncol, és dobbant, úgyhogy ő a felelőtlen, csak érdekes módon az ő felelősségét nem nagyon szokták firtatni ilyenkor.
2015. aug. 8. 12:46
 8/12 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem épp ezt hívják felelős döntésnek: vállalja a felelősséget a döntéséért. Egy bizonyos kor után (18) már én sem vetettem volna el, bármi is történik az apjával.
2015. aug. 8. 12:51
 9/12 anonim ***** válasza:
88%
Nem tarom felelőtlennek. Ha nem lenne semmije és a híd alá menne, akkor annak tartanám, de az se biztos, mert nem minden fekete-fehér, körülményektől függ. Lehet felelőtlen valaki akkor is, ha gazdag és sok segítsége van, ez nem ettől függ.
2015. aug. 8. 13:10
 10/12 anonim ***** válasza:
66%

Nem tartom felelőtlennek!

2! Miért is lenne átgondolatlan gyerekvállalás? Ha valakit már szülés után hagy el a párja, az is átgondolatlan Szerinted? Nyilván mindenki úgy képzeli, hogy az apával fogják felnevelni a gyereket, de ez nem mindig jön össze sajnos. Az mit tegyen?

2015. aug. 8. 13:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!