Babát szeretnénk a párommal, de albérletben lakunk ami mellett nem igen tudunk saját lakásra félretenni. Többi lent?
Az összefüggés ott van, hogy tulajdonosként én se szívesen adnék "engedélyt" (már ha megtagadhatnám) egy olyan embernek, aki két mondatot nem tud elmondani rendesen, munkanélküli és megelégszik a 20 ezres közmű nélküli vakolatlan, festetlen lelakott lakással.
Fordított helyzetben: nem veszek ki intelligencia hiányától szenvedő tulajdonostól lakást, aki kiskirálynak képzeli magát és nem egyszerű szolgáltatóként tekint magára.
Normális tulajtól bérlek, normális állapotú lakást, normális hozzáállással, nem azzal, hogy: lelakom, szétlopom, tönkreteszem. Időben fizetek, a lakást rendben tartom, problémát nem generálok és ezt a legtöbben értékelik azzal, hogy nem megtűrendő koloncként, hanem partnerként kezelnek és nem tartanak be.
A 6-os vagyok
Fúúúhh, hát a lakcímbejelentés itt is problémás. Nagy kegy, ha az ideiglenest engedik. Állandóra senki sem engedi, itt nem is érdemes ezzel próbálkozni, körberöhögnek.
Amit mi albérletezésnek hívunk, az tulajdonképpen valami csökevény, amit albérletezésnek nevezünk. Én úgy gondolom, ha kiadtam valakinek a lakásomat, amíg fizet, hagynom kell úgy élni, ahogy ő szeretne, természetesen lakcímre bejelentkezve és nem folyton ellenőrizgetni, mint egy kistinit, h szépen viselkedik-e, vigyáz-e mindenre.
Az ilyen albérletet soha nem tudnám a sajátomnak tekinteni, soha nem is tudtam az otthonomként rá gondolni, inkább csak valami szállás volt. Ideiglenes szállásra meg h.ülye lennék gyereket vállalni. A megoldás az ügyvéd/közjegyző jelenlétében megírt szerződés, ami mindkét fél jogait, érdekeit védené, na de erről hallani sem akarnak a tulajok, mert akkor adózni kell a bevétel után, azt meg nem akarnak.
Több mindentől függ, de főleg attól, hogy hány éves a csaj és mennyire stabil a kapcsolat. A biológiai óra ketyeg. Ha a pasi őszintén szereti a nőt akkor talál megoldást arra, hogy eltartsa a gyerekkel együtt míg a csaj kiesik a munkából.
Amúgy csak a közép európai országok vannak ennyire a saját lakásra rákattanva, nyugaton mobilisak az emberek.
Mi nektek az érték, a ház vagy a gyerek? Ha saját lakás nélkül nem lehetne gyereket vállalni már fél Magyarország kihalt volna.
Egyébként is egy gyerek többe kerül 18 évig mint egy ház!
Tekintve hogy a jövedelmeetek vetette fel a kérdést,lakásra és gyerekre egyszerre nem telik. Nem elég az önerőt össze spórolni, a lakás hitelt is fizetni kell, ami ugyanúgy havi plusz kiadás húsz évig mint a gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!