Több gyermekes anyukák, hogyan oldjátok meg a mosást, teregetést?
Sima, két szárnyú, kinyitható szárítónk van, de egyszerűen nem fér el rajta két programnyi mosás, csak egy. Minden nap mosok, mert nem tudok egy nap több kört, mert nincs hová teregetni. A gyerekek ruháját külön mosom. Ti is?
Emeleti lakásban hogyan nyertek több helyet úgy, hogy a gyerekek számára ne legyen zavaró, vagy túlságosan csábító a ruhák leszedegetése? Én ezt a szárítót a francia ágyra teszem, eléggé kiesik szem elől, így nem szedi le. Nálatok hogy megy ez? Két szárítót használjak, vagy van más praktikus, helytakarékos ötlet? Hányszor mostok egy héten?
Nálunk nem férne el egyszerre két szárító, azt az egyet is, ami van, állandóan kerülgetjük...
Én külön mosom a lányaim ruháját, de leginkább csak azért, mert hamar sok összegyűlik, nagyon színesek, így nem mosom össze a mi ruháinkkal.
Hetente 2-3x mosok.
A szárítónk a kanapé mögött van, oda nem nagyon mennek a lányok. A kisebbik még szívesen leszedegetné a ruhákat, de a szoba azon pontjába nem nagyon járogat, ahol a szárító van.
Sajnos más megoldást amúgy nem tudok, mert pl. a fürdőszobánkban sajnos nincs ablak, úgyhogy ott napokig szárad a legkisebb törölköző is, így oda hiába tennék fel szárítókötelet.
Nem mosom külön a gyerekek ruháit, aszerint csoportosítok, hogy hány fokon kell mosni, és színes-e vagy fehér.
Két ovisom és egy kétévesem van, napi kétszer mosok, néha egyszer.
Két szárítót használok, de nálunk nagy a ház. Az udvarra szoktam teregetni a nagyobb darabokat, pl. ágyneműt, pár óra alatt megszárad. De nagyon szeretnék egy szárítógépet, sokkal könnyebb lenne, mert a teregetés rengeteg időt elvesz.
Tipp az erkélyes teregetéshez: árulnak varjú formájú szobrocskát, azt szokták kitenni galambok ellen. Anyósomnak nagyon bejött. Meg CD-ket is fel szoktak akasztani, annak visszatükröződése miatt sem mennek oda a madarak.
Nálunk is majdnem minden nap megy a mosógép. Nálunk a férjem dolgozószobájában volt a szárító. Egy januári napon szóvá tette, hogy szedjem már le a ruhákat, mert már vagy két hete ott lógnak, mondtam, oké, leszedem, ha megszáradt, mert két hete ez vagy a 10. adag ruha. Egyiket leszedem, következőt kiterítem. :D
Na, elege lett, és kaptam egy szárítógépet. Iszonyatosan nagy könnyebbség. Reggel lehúzom az ágyneműt, délutánra tisztán, szárazon visszahúzom stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!