Mit gondoltok az olyan szülőkről, akik "furán" nevezik el a gyerekeiket? Több lent
Gondolok arra, mikor valaki úgy nevezi el a gyermekét, hogy Táltos, vagy Eszmeralda.. De sokszor ha felnyitom a naptáramat, akkor is megrökönyödök egyes nevektől.. Vlagyimir, Klementina... És még sorolhatnám.
Ne ítéljetek el, de én ezeket a gyerekeket nagyon sajnálom. Egy barátnőm óvónő, és ott is megfordul egy-két érdekes név... Az ilyen szülő nem gondol bele abba, hogy egyszer az a gyerek felnő, és ciki lesz pl. a Táltos név egy 16 éves fiúnak?
Mindenkinél más szempontok vannak, megvan az oka annak is, ha egy gyerek ritkább nevet kap, és az is, ha gyakoribbat. Nem lehet tudni, hogy hogy sül el, egy gyakori nevűt is tudnak csúfolni, és utálhatja is a nveét bármi miatt, akár amiatt, hogy túl gyakori, ahogy a túl ritkánál is fennáll ugyanez. Azért az utóbbinál nagyobb esély van rá, hogy nem fogja szeretni a gyerek a saját nevét, így ha a szülő mindenképpen különleges nevet akar adni, akkor szerintem jól jön mellé egy átlagosabb második név, hogy később a gyerek választhasson. Nekem az egyik barátnőmnél fordítva volt, gimiben én már a 2. nevén ismertem meg, ami különlegesebb sokkal, mint az első keresztneve, amit nem szeretett annyira, és ahol nem muszáj, ma sem használja.
Nálunk szempont, hogy ne legyen túl ritka a név, hogy a gyereknek elég legyen egyszer elmondania, ne kelljen lebetűznie, és hogy külföldön is nagyobb gond nélkül tudja használni. Meg persze, hogy nekünk is tetsszen.
ha már megkérdezted...
bár élőben sosem pofázom bele,mert mindenki úgy hívja a gyerekét ahogy akarja,de nekem mindig olyan érzésem van,hogy az ilyen emberek szürke egérnek érzik magukat,és azt hiszik,hogy a gyereküket legalább különlegessé tehetik azzal,ha Kreszcenciának nevezik el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!