Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyire fontos nektek mások...

Mennyire fontos nektek mások véleménye, mennyire kell szerintetek figyelembe venni a beszólásokat?

Figyelt kérdés
Nagyon sokszor olvasok itt megjegyzés, beszólás ihlette kérdést. Tényleg ennyire fontos mások véleménye? Függetlenül attól, ki szólt be, vagy csak csúnyán néz, sokan képesek mindent magukra venni. Érdemes ennyire érzékenynek lenni, anyukák?
2015. júl. 15. 12:22
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Igen, valószínű, hogy túl bizonytalanok magukban. Igazad van, ugyan nem vagyok magabiztos ember, de a gyerekeimmel, a neveléssel kapcsolatban tényleg nem vagyok bizonytalan. Volt már cirkusz nekünk is a boltban, és észleltem a ferde pillantásokat, ciccegéseket, de egyrészt nem tudtam vele foglalkozni akció közben, másrészt nem akartam, fontosabb dolgom volt. :)

Nekem tényleg csak annak a véleménye számít, akivel kapcsolatunk van. És azzal sem értek feltétlenül egyet, de azon elgondolkodom.

2015. júl. 15. 13:19
 12/21 anonim ***** válasza:

Akit érdekel a téma, ezt a szakirodalmat olvassa el :)

[link]

2015. júl. 15. 13:20
 13/21 A kérdező kommentje:
Másrészt, az anyuka, aki csillámtetkót tett a 3 évesre (a napokban itt írta valahol), az szerintetek tényleg komolyan kérdezte, hogy szar anya-e? Szerintem nem. Nem tudom elhinni, hogy ennyire befolyásolna valakit önmaga megítélésében. A megfogalmazásból is látszik, hogy nem gondolja, inkább csak megerősítést akar, hogy nem ő a hülye, hanem a másik. A kérdés csak példa, nincs jelentősége, számtalan hasonló kérdés van, mindnél ezt érzem.
2015. júl. 15. 13:51
 14/21 anonim ***** válasza:

Vannak azok az emberek, pl. anyukám, anyósom, sógornőm, akikkel nagyon jó a kapcsolatom, tapasztaltabbak nálam, és valóban segíteni akarnak. Az ő tanácsukat kikérem és meghallgatom, aztán majd a férjemmel döntünk - ezt én nem tekintem beleszólásnak

Vannak a barátnők, anyukák a játsziról, stb. akik ugye szeretnek beleszólni a dolgokba, de sokszor jót mondanak. Itt az alapján szoktam dönteni, hogy konstruktív-e a szándéka és nem csak versenyezni, megbántani, elbizonytalanítani, kioktatni stb. akar-e. Ha tényleg jószándékú, megköszönöm a tanácsát és majd döntök.

Aztán vannak a tipikus beleszólós, leszólós, okoskodós emberek, nekik kerek perec megmondom, hogy nem érdekel a véleményük, az én dolgom.

Mióta ezt a rendszert követem, tojok rá, ki mit gondol, akinek akarom kikérem és megfogadom a tanácsát, a többiekét pedig nem :)

2015. júl. 15. 14:27
 15/21 anonim ***** válasza:

12. Elég jó a cikk. Egyetlen megjegyzés: amikor nagyon megborult az életem és ezotériával foglalkoztam azt hallottam valakitől, hogy ha valaki beszól, ha résztvevője vagy a dolognak, akkor az rólad is szól. Beszólásnál a Te pici bizonytalanságod, még megoldatlanságod. Ha teljesen megoldottad az adott dolgot akkor egyre kevesebb visszajelzést kapsz, hogy itt valami nincs rendben veled és ha megoldod akkor egyszercsak eltűnnek a beszólások.

Mindig elgondolkodom ha van ilyen és általában rájövök, hogy valóban a témával kapcsolatban még nincs minden rendben nálam. Pl. mikor féltem a szegénységtől sokkal több koldus jött oda hozzám.

Kérdező: Igen, valószínű, hogy csak megerősítést várnak, de vajon kaphatnak-e szintén idegen emberektől? Mekkora háttér lehet nekik az itteni válasz akkor is ha neki adnak igazat?

Egyébként mindig eszembe jut, hogy mostanában, amikor sokkal jobban az életre nevelik a gyerekeket miért nem foglalkoznak az iskolákban önbizalom fejlesztéssel vagy miért nem tanítanak erőszakmentes kommunikációt.

2015. júl. 15. 14:28
 16/21 A kérdező kommentje:

15.

Én is így látom, messziről jött ember, azt mond, amit akar...

De talán ha 15-en válaszolnak neki itt, hogy hülye a játszótéri anyuka, az neki jó érzés, megnyugszik.

2015. júl. 15. 14:44
 17/21 anonim ***** válasza:
Igen, tényleg számtalan kérdés van hasonló. Persze, valójában nyilván ő is tudja, hogy ettől nem lesz rossz anya, épp ezért picit zavaró is, hogy a számba adják a választ, rávezetnek, hogy mit is kellene írnom, végül is nem is a véleményemre kíváncsi, csak elmondat velem valamit, amit hallani akar. De úgy vagyok vele, ha ettől jobban érzi magát, szívesen leírom, ami amúgy is nyilvánvaló. Mondjuk ha felteszi azt a kérdést, hogy mi a véleményed a csillámtatkóról, neked tetszik-e, szerinted káros-e bármilyen téren a gyerek egészségére vagy fejődésére, ez egy értelmes, nyitott kérdés, erről lehet az embernek gondolata. De ezek a választ magukban hordozó, sugalmazó, szájba rágós kérdések... A másik gond az, hogy ettől ő még sajnos lehet rossz anya, ha nem is a csillámtetkó miatt. De reméljük, nem az.
2015. júl. 15. 14:53
 18/21 anonim ***** válasza:
80%: én meg úgy látom, hogy ha nekem azon a téren tényleg nincsen problémám, akkor nincs szükségem rá, hogy a másoknak való belólongatással igazoljam saját magamat... Úgyhogy ha másokat kell kritizálnom, akkor bennem nem kerek valami.
2015. júl. 15. 14:56
 19/21 anonim ***** válasza:

Engem egyáltalán nem érdekel, hogy vadidegenek, ismerősök, távoli rokonok mit mondanak/gondolnak rólam, engem csak a közeli családtagjaim (és ez a kategória is inkább csak a férjemre korlátozódik) véleménye érdekel.

Régen rettenetesen mimóza voltam, ha beszóltak valamiért, képes voltam elsírni magam, napokig rágódtam a dolgon, és a végén mindig oda jutottam, hogy biztosan igaza van a másiknak.

Ma már ez nincs így, sokat "edzettem' magam lelkileg, mentálisan, hogy el tudjam engedni a fülem mellett ezeket a sokszor indokolatlan megnyilvánulásokat és kritikákat.

2015. júl. 15. 15:32
 20/21 anonim ***** válasza:

Én tuti ilyen kéretlenül beleszólós típus lennék, ha nem várnám el, hogy az én véleményemet is tiszteletben tartsák. Aki nem teszi, annál meg néha mullatat is, hogy ő bosszankodik egy olyan dolgon, amihez nem sok köze van. Csak azért szoktam általában magamban tartani a véleményem, mert sokszor tudom, hogy csak az ember fejében szól úgy az az adott mondat, lehet, hogy az illető teljesen máshogy értette.

Van egy barátnőm, az egyik korábbi barátjának az exbarátnője ráírt facebookon valamit, és "sok szerencsét" kívánt a kapcsolatukhoz. Az előzményekből, amiket írt, nekem teljesen egyértelműen szakrasztikusan jött le ez a mondat. A barátnőm - a kis naív, de jó neki:D - meg szimplán visszaírt, hogy köszönöm, kedves vagy:D. És utána mondta nekem, hogy ez a csaj milyen kedves, én meg persze nem szóltam semmit. Sok ilyen helyzetben maradt meg nyugodtan a lelki világa, és hogy őszinte legyek, inspiráló ez a hozzáállás, hogy először a jót feltételezi az emberekről.

A családom, és a barátaim véleménye az, ami nekem fontos, de persze ezeket is átgondolom, mielőtt elfogadom. Idegeneknél meg inkább nem szólok semmit, mert mi van, ha nem is úgy értette?:)

2015. júl. 15. 17:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!